2018年浙江省寧波市鄞州區(qū)中考模擬試卷(4月份)英語(yǔ)及答案解析_第1頁(yè)
2018年浙江省寧波市鄞州區(qū)中考模擬試卷(4月份)英語(yǔ)及答案解析_第2頁(yè)
2018年浙江省寧波市鄞州區(qū)中考模擬試卷(4月份)英語(yǔ)及答案解析_第3頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩11頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、2018年浙江省寧波市鄞州區(qū)中考模擬試卷(4月份)英語(yǔ)一、聽力(略)二、完形填空(共15小題;每小題1分,滿分15分)I had just picked up my new car. It was a very beautiful automobile (汽車). A few months later, I had an accident. That new and very beautiful car was destroyed.The accident was clearly not my 16 . The other guy was so busy on his phone that h

2、e went right through a red light and 17 the passenger side of my car. It was 18 scarier because my niece was asleep on the back seat and her father, my brother, was in the front passenger seat. He was totally 19 .The policeman arrived and began taking notes. I explained to 20 that I had been going a

3、t about 55 km/h. “So you were going about 50 km/h ” he said.“No, I said I was doing about 55 km/h,” I said.“Right, so you were doing about 50 km/h ” he 21 .Because I felt I wasnt being heard, I said 22 “No! I was doing about 55 km/h!”“OK, if thats the way you want it,” this time the officer simply r

4、eplied.The city 23 limit is 50 km/h. I got the money for the damages to my car from my insurance (保險(xiǎn)) company, 24 I missed 50 percent of the money from the other drivers insurance company.Suddenly I realized that the traffic policeman had been trying to help me out. He hadnt 25 about the 5 km/h; he

5、had known 26 about the insurance that I had not. I thought about what had happened again. I might have kept on saying that I told the 27 , but I could at least have said “Thank you” to him 28 acting so rudely. After all, he had been trying to help me out.Sometimes the 29 thing to do is to let other

6、people talk while you simply shut up and listen. Never forget to hear, you have to be able to 30 .16.A. excuseB. faultC. abilityD. pity解析:考查名詞。A. excuse借口;B. fault錯(cuò)誤;C. ability能力;D. pity遺憾。根據(jù)The other guy was so busy on his phone that he went right through a red light and 17 the passenger side of my

7、 car. 另一個(gè)人在開車的時(shí)候打手機(jī),闖了一個(gè)紅燈,撞到我的車和副駕駛乘客,所以說不是我的錯(cuò),故選B。答案:B17.A. got intoB. fell intoC. knocked intoD. broke into解析:考查短語(yǔ)。A. got into進(jìn)入;B. fell into掉進(jìn);C. knocked into撞上;D. broke into闖入。根據(jù) The other guy was so busy on his phone that he went right through a red light,推出另一個(gè)人在開車的時(shí)候打手機(jī),闖了紅燈,撞到我的車和副駕駛乘客,故選C。答

8、案:C18.A. evenB. neverC. everD. so解析:考查副詞,A. even甚至;B. never從不;C. ever曾經(jīng);D. so因此。根據(jù) scarier,可知這scary的比較級(jí),選項(xiàng)中只有even可以修飾比較級(jí),故選A。答案:A19.A. relaxedB. excitedC. pleasedD. frightened解析:考查形容詞。A. relaxed放松的;B. excited激動(dòng)的;C. pleased開心的;D. frightened害怕的。根據(jù)He was totally ,結(jié)合前文作者的車被撞了,推出他的侄女受到驚嚇,故選D。答案:D20.A. he

9、rB. himC. themD. you解析:考查代詞。A. her她;B. him他;C. them他們;D. you你們。根據(jù)The policeman,可知來了一個(gè)男警察,此處用代詞him,故選B。答案:B21.A. requiredB. rememberedC. repeatedD. received解析:考查動(dòng)詞。A. required需要;B. remembered記得;C. repeated重復(fù);D. received接受。根據(jù)Right, so you were doing about 50km/h ,可知這是重復(fù)前面說過的話,故選C。答案:C22.A. angrilyB. c

10、heerfullyC. sadlyD. quietly解析:考查副詞。A. angrily生氣地;B. cheerfully高高興興地;C. sadly難過地;D. quietly安靜地。根據(jù)Because I felt I wasnt being heard因?yàn)槲矣X得我沒有被聽到,所以我感到生氣,故選A。答案:A23.A. timeB. moneyC. speedD. age解析:考查名詞。A. time時(shí)間;B. money錢;C. speed速度;D. age 年齡。根據(jù) limit is 50km/h,可知是速度限制在每小時(shí)50公里,故選C。答案:C24.A. butB. soC. b

11、ecauseD. and解析:查連詞。A. but但是;B. so因此;C. because因?yàn)?;D. and和。根據(jù)I missed 50percent of the money from the other drivers insurance company. 我從另一個(gè)司機(jī)的保險(xiǎn)公司那里損失了50%的錢,可知這跟前文是轉(zhuǎn)折關(guān)系,故選A。答案:A25.A. noticedB. worriedC. mindedD. known解析:考查動(dòng)詞。A. noticed注意;B. worried擔(dān)心;C. minded介意;D. known知道。根據(jù)He hadnt about the 5km/h,

12、結(jié)合前文Suddenly I realized that the traffic policeman had been trying to help me out我突然想起,交通警察一直在努力幫助我。他沒有介意5公里,故選C。答案:C26.A. anythingB. somethingC. everythingD. nothing解析:考查代詞。A. anything任何事;B. something某事;C. everything每件事;D. nothing沒事。根據(jù)he had knownabout the insurance that I had not. 可知是指他已經(jīng)知道我不知道的一些

13、關(guān)于保險(xiǎn)的事情,故選B。答案:B27.A. jokeB. storyC. truthD.lie解析:考查名詞。A. joke玩笑;B. story故事;C. truth事實(shí);D. lie謊言。根據(jù) I told the ,結(jié)合語(yǔ)境,可知是指:我想我可能會(huì)繼續(xù)堅(jiān)持說出我的真相,故選C。答案:C28.A. in front ofB. in face ofC. instead ofD. in case of解析:考查短語(yǔ)。A. in front of在前面;B. in face of面對(duì);C. instead of代替;D. in case of 萬一。根據(jù)I could at least have

14、 said Thank you to himacting so rudely但我可以至少說“謝謝你”,而不是表現(xiàn)如此粗魯,故選C。答案:C29.A. easiestB. happiestC. smartestD. hardest解析:考查形容詞。A. easiest最容易的;B. happiest最幸福的;C. smartest最聰明的;D. hardest最難的。根據(jù)Sometimes the thing to do is to let other people talk while you simply shut up and listen,有時(shí)候最難的事是讓別人說話,而你只是閉嘴和聽,故

15、選D。答案:D30.A. lookB. smellC. listenD. taste解析:考查動(dòng)詞。A. look看起來;B. smell聞起來;C. listen聽;D. taste嘗起來。根據(jù)Never forget to hear, you have to be able to,推出句意:不要忘記傾聽,你必須能夠聽的清楚,故選C。答案:C三、閱讀理解(共15小題;每小題2分,滿分30分)閱讀下列材料,然后從A、B、C、D四個(gè)選項(xiàng)中選出能回答所提問題或完成所給句子的最佳選項(xiàng)。(A)Stopping by Woods on a Snowy EveningBy Robert FrostWhos

16、e woods these are I think I know.His house is in the village though;He will not see me stopping hereTo watch his woods fill up with snow.My little horse must think it queerTo stop without a farmhouse nearBetween the woods and frozen lakeThe darkest evening of the year.He gives his darkness bells a s

17、hakeTo ask if there is some mistake.The only other sounds the sweepOf easy wind and downy flake.The woods are lovely, dark, and deep,But I have promises to keep,And miles to go before I sleep,And miles to go before I sleep.31. This is most probably _.A. a playB. a poemC. a storyD. a notice解析:細(xì)節(jié)理解題。根

18、據(jù)文章的題目Stopping by Woods on a Snowy Evening. By Robert Frost和文中的內(nèi)容,結(jié)合選項(xiàng),可推知應(yīng)該一首詩(shī),故選B。答案:B32. What season does it describe?A. SpringB. SummerC. AutumnD. Winter 解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第五行句子He will not see me stopping here, To watch his woods fill up with snow. 卻不會(huì)見我在此駐馬,看他林中積雪的美景??芍獙懙氖嵌斓难┚?,故選D。答案:D33. Which of th

19、e following words rhymes with(與.押韻)“though”?A. SnowB. NearC. LakeD. Deep解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第六行句子To watch his woods fill up with snow.可知snow的讀音為/sn/,though的讀音為/ ,它們是押韻的,故選A。答案:A(B)Some time ago a businessman wanted a boy, and he put an advertisement in the newspapers. The next morning, a lot of boys came to

20、his office to ask for the job.There was a nail(釘子)on the wall and a stick in the corner of the wall. The businessman took the stick and said,“the first boy that can hit the head of the nail with this stick twice will have the job. And I will give each one three times.”All of the boys tried, but none

21、 of them could do it.The next morning another lots of boys came, and among them he saw a boy who had been there the day before. “My boy, werent you here yesterday?”“Yes, sir,” replied the boy. “Can you hit it now?”“I think I can.” the boy took the stick and walked straight up. Whack! He hit the head

22、 of the nail. The businessman asked him to do it again. Whack! For the second time. Whack! For the third time.“Will you tell me how you did that?” asked the man.“After leaving here yesterday I went home and found a hammer(榔頭), a nail, and a stick. I hit the nail on the wall. I tried again and again

23、till I could do it; and I got up early this morning and tried again.”The businessman said, “you are the boy for me .” and gave him the job.34. Some time ago a businessman wanted a boy to _.A. hit the nailB. work for himC. answer his questionsD. play with the stick解析:考查細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文中的第一段The next morning,

24、 a lot of boys came to his office to ask for the job. 第二天早上,許多男孩來到他的辦公室請(qǐng)求這份工作??芍?找個(gè)男孩為他工作,故答案B。答案:B35. The first boy who can hit the head of the nail with a stick _out of three times will get the job.A. onceB. twiceC. three timesD. four times解析:考查細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文中的第二段 the first boy that can hit the head of

25、 the nail with this stick twice will have the job可知第一個(gè)用這根棍子打釘子頭的男孩兩次就能得到這份工作,故答案B。答案:B36. According to the passage, hitting the head of the nail is really _.A. difficultB. excitingC. boringD. interesting解析:考查細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文中的第二段 All of the boys tried, but none of them could do it所有的男孩都試過了,但沒有一個(gè)人能做到。可知非常難,

26、故答案A。答案:A37. The businessman gave the job to the boy at last because _.A. the boy was the cleverest of all the boys.B. the boy hit the head of the nail again and again.C. the boy tried his best and never gave up.D. the boy went and asked for the job twice.解析:考查細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文中的最后一段After leaving here yeste

27、rday I went home and found a hammer(榔頭), a nail, and a stick. I hit the nail on the wall. I tried again and again till I could do it; and I got up early this morning and tried again. 昨天離開這里后,我回到家里發(fā)現(xiàn)了一把錘子,一根釘子和一根棍子。我把釘子釘在墻上。我試了一次又一次,直到我能做到為止。今天早上我起得很早,然后再試一次??芍压ぷ鹘o那個(gè)男孩是因?yàn)樗M自己最大努力并且從未放棄,故答案C。答案:C(C)Wh

28、ile traveling, you might have stayed at a hotel or a family members house. But have you ever thought about staying in a strangers home? This might sound strange, but its becoming popular around the world, including China.Lodging (借宿) rental companies like Airbnb are helping people look for cheap way

29、s to travel. This website allows people to rent out their spare rooms or apartments as another choice to hotels in over 190 countries.It was created by three young American men Brian Chesky, Joe Gebbia and Nathan Blecharczyk. Airbnb is a good example of a sharing business. Through the Internet, peop

30、le share resources such as cars, apartments and even their skills as an expert.Hosts post information about the address, the prices, and even pictures. Guests can go to the website and find their favorite place to stay. Users post their opinions on their stay, so people know whether a place is good

31、or not.uA man in New York named Jonathan Powley even rents out his taxi for $22 (140 yuan) per night through Airbnb. This is not an ordinary car. Powley took out the car seats and changed the inside to look more welcoming. He keeps it clean and puts flowers in it every day. He provides snacks and te

32、l ls travelers where they can go.But Airbnb does have some problems. Sometimes you end up living with a stranger or it is not as nice as it looked like online. Also, hosts sometimes get mad when they get home, and its really a big mess.In China, Airbnb has five locations including Beijing and Shangh

33、ai. The number of the users has increased in the past year. Local home-rental companies such as have also joined the competition.38. Airbnb is a name of _.A. a hotelB. a manC. a companyD. a family解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)Lodging(借宿)rental companies like Airbnb are helping people look for cheap ways to travel像Airb

34、nb這樣的租賃公司正在幫助人們尋找廉價(jià)的旅行方式??芍@是一個(gè)公司,故選C。答案:C39. The main idea of Paragraph 6 is that _.A. it is not as nice as it looked like online.B. hosts get mad when they get home.C. it also has some problems in Airbnb.D. its not easy to live with strangers.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)這段的第一句話But Airbnb does have some problems. 可

35、知說的是Airbnb確實(shí)存在一些問題,故選C。答案:C40. The underlined word “home-rental” in the last paragraph means “_” in Chinese.A. 交換旅游B. 房屋租賃C. 家庭出租D. 外出住宿解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù) Local home-rental companies such as xiaozhu. com have also joined the competition像小竹網(wǎng)這樣的本地房屋租賃公司也加入了競(jìng)爭(zhēng)??芍@個(gè)單詞的是指“房屋租賃”,故選B。答案:B41. You might find this p

36、assage_.A. in a storyB. in a speechC. in a playD. in a magazine解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章內(nèi)容講述的是住宿租賃公司可以幫助人們尋找便宜的旅行方式,推出這篇文章應(yīng)該是雜志上的,故選D。答案:D(D)School had just started two weeks ago in the US. Two days ago, I had taken a test in biology, and I knew that I would get my scores in the same class that day.After the be

37、ll rang, all the students sat on their chairs impatiently. The teacher also sat at the front of the classroom behind the thick pile of test papers. Then the teacher called our names one by one.As each paper was handed back to the right student, the paper would always be turned to face the ground as

38、the teacher held it in her hand, and the answer itself would be folded to prevent anyone from seeing it. I wasnt sure about the reason for this until I had received my test papers facing down and folded several more times.Later I know, folding each test is a way to make sure that each student sees o

39、nly his or her own scores. The scores are regarded as private information not to be shown to others. In order to keep the students scores a secret, each student is even given an online account(賬號(hào))with which to check his or her grades posted on the official school website.Usually, protecting students

40、 privacy(隱私)is important for US schools that want to free students from unnecessary pressure. Schoolwork is guarded closely to prevent poor performance at school from damaging a students self-esteem(自尊)among his or her classmates.However, problems can also come from the other side-overprotection(過度保

41、護(hù)). Some argue that although students feelings and self-esteem are easily hurt, they cannot be forever protected. They say that schools should also teach their students to make themselves stronger, and the classroom should reflect(反映)the reality of competition in society. Scores might better encoura

42、ge students to work harder to be better than others if everyone can see them.Whether to keep students scores a secret is still being argued in the US. What do you think about this question?42. Which of the following shows the structure(結(jié)構(gòu))of this passage?A. , , B. , , C. , D. , , 解析:短文結(jié)構(gòu)題。前四段通過分發(fā)試卷的

43、例子,說明應(yīng)該為學(xué)生的成績(jī)保密。第五、六段談?wù)摫Wo(hù)學(xué)生隱私好和不好的兩個(gè)方面。第七段詢問大家對(duì)分?jǐn)?shù)是否保密的看法。文章結(jié)構(gòu)是:, , 。選B。答案:B43. Why did the teacher fold the test paper several times?A. Because the students didnt do a good job.B. Because the school wanted to protect the students privacy.C. Because students feelings and self-esteem are easily hurt.D

44、. Because the teacher wanted to make themselves stronger.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段 The scores are regarded as private information not to be shown to others. In order to keep the students scores a secret分?jǐn)?shù)被認(rèn)為是私人信息,不能向他人展示。為了保持學(xué)生分?jǐn)?shù)的秘密??芍?,考試卷折疊很多次是因?yàn)閷W(xué)校想保護(hù)學(xué)生的隱私權(quán),選B。答案:B44. Which of the following can we infer(推斷)fr

45、om the passage?A. The paper neednt be turned to face the ground when it is handed to the students. B. Scores that everyone can see can encourage students to work harder .C. Some agree that schools should keep scores a secret while others disagree.D. Protecting students privacy is always important fo

46、r US schools.解析:推理判斷題。根據(jù)倒數(shù)第二段However, problems can also come from the other side overprotection(過度保護(hù)). Some argue that although students feelings and selfesteem are easily hurt, they cannot be forever protected.然而,問題也可能來自另一個(gè)方面過度保護(hù)。有人認(rèn)為,盡管學(xué)生的情感和自尊很容易受到傷害,但他們不能永遠(yuǎn)得到保護(hù)??芍?,一些人認(rèn)為學(xué)校應(yīng)該保密,而其他人則不同意,選C。答案:C45.

47、 Whats the best title for this passage?A. The overprotection of privacy B. Test in the USC. A students self-esteem D. Protection of students privacy解析:標(biāo)題猜測(cè)題。根據(jù)第一行School had just started two weeks ago in the US. Two days ago, I had taken a test in biology兩周前學(xué)校剛剛在美國(guó)開學(xué)。兩天前,我參加了生物學(xué)考試??芍煽荚囈鍪欠癖3謱W(xué)生分?jǐn)?shù)的隱私

48、問題,因此題目應(yīng)該是“美國(guó)的考試”。選B。答案:B四、任務(wù)型閱讀(共5小題;每小題1分,滿分5分)閱讀短文,根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的四個(gè)選項(xiàng)中選出能填入空白處的最佳選項(xiàng),同時(shí)回答50題。Peter lost his friends book. He felt very sad. Kate broke her moms favorite cup. 46 . She was so sorry for her mistake. We all make mistakes because were human. And its not always easy to get on well with ev

49、eryone all the time. Sometimes we hurt peoples feelings although we dont do it on purpose. Sometimes we hurt peoples feelings on purpose, 47 . So we apologize (道歉).An apology tells someone that were sorry for our mistakes. Its a way to show that well try to do better in future.Apologies are one of t

50、he tools to build good friendships and relationships. When you say “Im sorry”, you probably feel bad because what you did or said hurt another person. 48 , youre also saying that you respect the other person, and care about his or her feelings. Apologizing shows you have empathy(同感).After apologizin

51、g, you might feel a little better. 49 . When you apologize in a caring way, you may feel good because you are trying to make things right again.A. When you say “I am sorry”B. but we feel bad laterC. The other person will probably feel better, tooD. Then she cried50. From the passage, we can learn_.A

52、. What an apology is.B. How we apologize.C. Why we apologize.D. Both A and C.46.解析:推理題??崭袂耙痪銴ate broke her moms favorite cup講的是Kate打壞她媽媽喜歡的杯子,后一句 She was so sorry for her mistake是她對(duì)她的失誤感到很抱歉,可知此空的主體還是Kate, 選項(xiàng)中只有D 符合,可根據(jù)代詞she 判斷得出。故答案為D。答案:D47.解析:推理題。本題使用轉(zhuǎn)折邏輯關(guān)系可得出答案。由空格的前一句Sometimes we hurt peoples f

53、eelings on purpose. 說有時(shí)我們故意傷害人們的感情,后文So we apologize說道歉,可知這里存在一個(gè)轉(zhuǎn)折關(guān)系。再結(jié)合選項(xiàng),出現(xiàn)but 的選項(xiàng)帶入符合邏輯,故答案為B。答案:B48.解析:推理題。本題可快速鎖定連詞also,可知上下文存在相同部分。前一句When you say Im sorry,you probably feel bad because what you did or said hurt another person是,當(dāng)你說“對(duì)不起”時(shí),你也許因?yàn)槟愕乃魉鶠閭Φ狡渌烁械诫y受,可推知后一句,當(dāng)你說“對(duì)不起”時(shí),你同樣在表達(dá)你對(duì)另一個(gè)人的尊敬。故

54、答案為A。答案:A49.解析:推理題。本題可利用復(fù)現(xiàn)原則。前句出現(xiàn)feelbetter,選項(xiàng)中也有feel better,再將選項(xiàng)帶入,符合邏輯。在道歉后,你也許會(huì)感覺好點(diǎn),另一個(gè)人也許同樣會(huì)感覺好點(diǎn)。故答案為C。答案:C50.解析:主旨題。結(jié)合 So we apologize(道歉). An apology tells someone that were sorry for our mistakes可知本文是說什么是道歉,以及為什么道歉,故選D答案:D五、詞匯運(yùn)用(本題有15小題,每小題1分;共計(jì)15分)A. 根據(jù)下列句子及所給出漢語(yǔ)注釋,寫出空缺處各單詞的正確形式,每空只寫一詞。51. B

55、uilding blocks(積木)are still one of the most popular traditional _(玩具)today.解析:根據(jù)Building blocks(積木)are still one of the most popular traditional _(玩具)today.可知這里one of+形容詞的最高級(jí)+名詞復(fù)數(shù)。toy,名詞,玩具。故填toys。答案:toys52. A house with a big garden full of roses is _(確切地)what I want.解析:根據(jù)A house with a big garden

56、full of roses is_(確切地)what I want,可知一個(gè)有玫瑰花的大花園的房子正是我想要的。exactly,副詞,確切地。故填exactly。答案:exactly53.The sun_(提供)us with light and heat. We cant live without it.解析:根據(jù)The sun_(提供)us with light and heat. We cant live without it. 可知句子敘述一件事實(shí),時(shí)態(tài)用一般現(xiàn)在時(shí),主語(yǔ)是單數(shù),provide,動(dòng)詞,提供。故填provides。答案:provides54. The scarves in this store are _(便宜的)than those

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論