中考英語英語-任務(wù)型閱讀理解試題_第1頁
中考英語英語-任務(wù)型閱讀理解試題_第2頁
中考英語英語-任務(wù)型閱讀理解試題_第3頁
中考英語英語-任務(wù)型閱讀理解試題_第4頁
中考英語英語-任務(wù)型閱讀理解試題_第5頁
已閱讀5頁,還剩5頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

1、精選優(yōu)質(zhì)文檔-傾情為你奉上最新中考英語英語 任務(wù)型閱讀理解試題(含答案)一、英語任務(wù)型閱讀1根據(jù)短文內(nèi)容列要點。     Maybe you pride yourselves on only sleeping a few hours a night. However, are you feeling tired and sleepy throughout the day? Do you have a hard time keeping your eyes open as you study? Have you nodded off while driving? I

2、f you can answer "Yes" to any of these, it shows you could not have enough sleep.    It is suggested that most adults need seven to nine hours' sleep. As for teens, they need even more. If you aren't getting enough sleep, you should:    Avoid caffeine(

3、咖啡因) You should avoid drinking caffeinated drinks such as coffee, tea and soda at least 10 hours before you go to bed.    Avoid eating big meals before sleeping Eating a big meal can make you feel sleepy, and it can make you feel uncomfortable and prevent you from sleeping well. 

4、   Build a healthy sleep environment With the light on, can you have a good sleep? Of course not, and you'd better keep your bedroom dark and cool.    Avoid using electronic devices before bed The light from electronic devices can keep you from falling asleep. Try readin

5、g or listening to quiet music instead.    Please get enough sleep from now on.        Here is some information about how to get enough _. If you lack sleep, it's easy to keep your eyes _ as you study. As to the time of sleeping, most adults need seven

6、 to nine hours' sleep while teens need _. You'd better avoid drinking caffeinated drinks. Stop _ before sleeping, and you can feel comfortable. Keep your bedroom dark and cool. Try reading or listening to quiet music _ using electronic devices before bed.【答案】 sleep;closed;more;eating big mea

7、ls/ eating too much;instead of 【解析】【分析】主要講了怎樣得到足夠睡眠的方法。 (1)根據(jù)Maybe you pride yourselves on only sleeping a few hours a night.可知講的是與睡覺有關(guān),睡覺用sleep,不可數(shù)名詞,故填sleep。 (2)根據(jù)Do you have a hard time keeping your eyes open as you study?你在學(xué)習(xí)時很難睜大眼睛嗎,即缺少睡眠時,學(xué)習(xí)時很容易保持眼睛閉上,keep eyes closed保持眼睛閉上,故填closed。 (3)根據(jù)It i

8、s suggested that most adults need seven to nine hours' sleep. As for teens, they need even more.可知建議大多數(shù)成年人需要七到九個小時的睡眠。至于青少年,他們需要更多,故填more。 (4)根據(jù)Avoid eating big meals before sleeping可知睡覺前避免吃大餐,stop doing sth.停止做某事,所以eat用eating,故填eating big meals/ eating too much。 (5)根據(jù)Avoid using electronic devi

9、ces before bed The light from electronic devices can keep you from falling asleep. Try reading or listening to quiet music instead.可知睡前不要使用電子設(shè)備電子設(shè)備發(fā)出的光可以防止你睡著。試著閱讀或者聽一些安靜的音樂,instead of代替,故填instead of。 【點評】考查任務(wù)型閱讀,首先讀懂題意,然后從文中仔細尋找答案。2根據(jù)短文內(nèi)容從方框中選出五個句子填入文中空缺處使短文內(nèi)容通順完整。     We have found

10、plastic in the ocean and in animals like birds, fish and whales. But for the first time, scientists have found plastic in human poop (大便) , USA Today reported. The findings came from a study led by scientists from Environment Agency Austria _ The volunteers wrote down what they ate for a week a

11、nd then provided a stool sample (大便樣本) for testing.    _About 20 small plastic particles (IM) were found in every 10 grams (克) of stool. "The smallest plastic particles can enter the blood, the lymphatic system, and may even reach the liver (肝臟)," said Philipp Schwabl, who t

12、ook part in the research. _They're not sure how the plastic got in the volunteers' bodies, either. But most of the volunteers said they drank from plastic bottles and also ate seafood that could include plastic from ocean pollution.    In fact, plastic is everywhere around us.

13、 Every year, lots of plastic waste goes into the ocean._ Most of the particles stay in the ocean. Others can spread into the soil, and air. Could plastic in the air fall onto food and get into the human body?    Some past studies may also give us a clue. _And even some drinking w

14、ater has been found to have tiny plastic particles in it.A. There, sunlight and waves (海浪) break the plastic waste down to very small pieces.B. The scientists are sure that the plastic must be harmful to humans.C. According to USA Today, 90% of sea salt which is sold in the world includes plastic.D.

15、 The scientists followed eight healthy volunteers from different parts of the world.E. However, the scientists aren't sure if the plastic is harmful to humans.F. Scientists found nine different kinds of plastic in the stool samples, according to the study.【答案】 D;F;E;A;C 3閱讀下面短文,根據(jù)短文內(nèi)容填寫表格,每空限填一詞

16、。     A large numbers of emojis (表情符號) are sent online every day. Emojis are pictures used in texts and web pages. Since emojis were invented in the late 1990s, they have been used as a modern international languages.    We like emojis for different reasons. A written m

17、essage is always black and white, but emojis show meanings beautifully. Sometimes emojis also change the way we write. The more emojis we use, the fewer words we use.    There are many emojis with different meanings. They are easy to understand. For example, a smiling face means "

18、;I'm happy". A cake with candles means "Happy birthday". When we want to say "Goodbye", we use a smiling face with a waving hand. When we are in a terrible situation but we have to laugh to cheer ourselves up, we can use a "cry laugh" emoji.    N

19、ow emojis have great influence on us. Sometimes, emojis can be helpful to people from different countries in understanding each other. And when we are feeling exchange. Then the invention of emojis helps change the situation. For example, when we receive a smiling face from our friends online, we tr

20、y to exchange our feelings by sending the same picture.    It seems that emojis change as time goes by. However, we should be careful when we use them online.EmojisBrief introductionEmojis are _ that we use in texts and web pages.Emojis have been used as a _international languages.Rea

21、sons for their popularityEmojis can show _beautifully.Emojis change the way we _.Examples of emojisA smiling face means "I'm happy."A cake with _ means "Happy birthday."A smiling face with waving hand means "Goodbye".A "crylaugh" emoji means we want t

22、o  _up.The _ of emojisEmojis can _ people from different countries to understand each other.Emojis can allow us to exchange our _.ConclusionWe should be _when we use emojis.【答案】 pictures;modern;meanings;write;candles;cheer;influence;help;feelings;careful 4閱讀下面的短文, 根據(jù)短文內(nèi)容回答問題。 Obey the rules of

23、British roads    British roads, some of the safest in the world. A study in 2018 compared more than 30 countries and found that 3.8 people per 100,000 died in traffic accidents in the UK. This number was lower than any other country. So, what did British drivers do to achieve this? Wh

24、at are they doing differently? Here are five top tips for drivers who are planning a trip to the UK.    People in Britain drive on the left side of the road. In fact, a long time ago people drove on the left in most countries, but now only a few countries have this. Don't forget t

25、hat this also means you must drive the other way around roundabouts (環(huán)島) .    British people feel that waiting should be fair for everybody. If you are in a queue of traffic, then don't try to push past the cars in front of yours. This is called "jumping the queue". You

26、must wait for your turn; otherwise people may get angry with you.    You must stop at the traffic lights when they are red. In many countries, it is OK to go past the red lights if you are turning a corner or if there isn't any other traffic around. In the UK you could have a lot

27、of trouble if you do this.    If another driver flashes (閃爍) his cars lights at you, he is probably trying to tell you that he will wait for you to go first. British people don't like to use their car horn (喇叭) much and they think people who do so are rude.    If yo

28、u get in an accident, don't try to pay the police. The police in the UK never take money, and if you try to offer them some, you could end your holiday visiting British prison.(1)How many tips are mentioned in the passage? (2)Which side do British people drive on? (3)If you jump the queue, how w

29、ill other drivers feel? (4)What does the driver probably mean if he flashes his car's lights at you? (5)If you give the police money, what will happen to you? 【答案】 (1)Five.(2)On the left.(3)They may feel angry.(4)He will follow you.(5)You'll be in prison. 5根據(jù)短文內(nèi)容,從下列七個選項中選出能填入空白處的最佳選項。  

30、;   Sleep plays an important role in brain (大腦) development. Children should get enough sleep.    _ A study says that because of being short of sleep, it is much harder for children to do something carefully. And also they become forgetful and easy to make mistakes. Ano

31、ther study shows that the right amount of nighttime sleep is just as important for children's development as healthy eating and taking exercise.     _ In general a younger child needs more sleep than an older one. Children at the age of 5-11 will need 10-12 hours of sleep a n

32、ight while children at the age of more than 11 will need less hours.     In fact, many parents don't know how to help their children get enough sleep. Here is something you can do. For children at the age of 5-11, a 30-40 minutes' routine (常規(guī)) before sleep is helpful._ In

33、 the activities, children relax and enjoy themselves a lot, and they will go to sleep more easily.     Children at the age of more than II may go to bed late in the evening, talking with friends online, playing games or watching TV. _  And even they will be tired during the

34、day. So limit(限制) your children's use of the Internet, games and the TV before they go to bed._A. If not, many problems will come to them. B. Why does a child need so much sleep?C. How many hours of sleep is enough for a child?D. So they will find it, difficult to get up in the next morning. E.

35、It includes a bath, reading a story together and so on. F. Taking exercise is as important as enough sleep for children. G. And don't allow them to have a computer or TV set in their bedroom. 【答案】 B;C;E;D;G 6根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后所給的選項中,選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。     Everyone cares about his

36、 or her image(形象). What about you? _ Have you ever done the following little things to hurt yours?    You don't let people get out of buses or elevators before you get in. It is not good to push yourself into the crowd who's trying to get out anyway. _You don't cover

37、your mouth while coughing. According to Live Science, one cough can release(釋放) as much as 3,000 droplets of saliva(唾沫星子),_ Covering your mouth is not a choice but an absolute must.    _ You think your music taste is great? Perfect, go to study music, to become a DJ, but ple

38、ase don't push your music taste onto other people.    You are rude to waiters. Imagine working for 12 hours, always on your feet, and then dealing with the most rude customers? Yeah, don't be that person who thinks waiters have to deal with your bad attitude.    

39、;Common sense not so common. _A. You listen to music without headphones.B. Some little things can hurt your image.C. Some serious things may hurt your image.D. And they can fly as fast as 50 miles per hour.E. Don't mind your behavior and do as you like.F. Just stand aside, let people out, and th

40、en get in.G. Please watch your behavior and be polite in public.【答案】 B;F;D;A;G 7根據(jù)短文內(nèi)容,完成下面的表格。    When you sleep somewhere else, like at a summer camp or a friend's house, you know you're there for a fun time. But for some kids, when they are away from home they feel sad. The

41、y start to miss- their own beds, their own parents, and all the things at home. It's called being homesick (想家的). Do you want to feel less homesick? Here's how.    Spend more time doing fun things. The more fun things you do, the less time you'll have to feel homesick. So

42、try to take part in activities and soon you might start to have a good time.    You can make a plan to call your mum or dad. For a one-night visit, maybe you can call once that night, and again in the morning. In the camp, you might set a regular day and time for a phone call home.

43、60; You can also send emails or short messages to keep in touch with family members and friends. If you're going to be away for a while, you might even write a letter! When you get in touch with someone, make sure to tell them about the fun things you're doing!    Sometimes, j

44、ust tell someone that you're feeling homesick. This will help you feel better. Maybe you can tell a friend that you feel homesick. And both of you can do something fun, such as telling jokes. If you're at a camp, a camp counselor (顧問) would be a good person to talk to. He or she might have s

45、ome ideas to help you feel better.How to deal with homesicknessWhen to feel homesickWhen you are _ from home, you might feel homesick.Find funTry to take part in a lot of _.Keep in _Make a _ to call your parents.Send emails or short messages to your family members and friends.Write a letter if you a

46、re away for a while.Share your fun with your family members and friends.Talk to someoneTalk to your friends, and do something fun with him/her.Talk to your counselor, and get some helpful _ from him/her.【答案】away;activities/events/things;touch;plan;ideas/opinions/suggestions/advice 【解析】【分析】根據(jù)第一段 when

47、 they are away from home they feel sad.故填away。根據(jù)第二段try to take part in activities and soon you might start to have a good time.故填activities。第三段主要圍繞 keep in touch with family members and friends.來說的,詞組:keep in touch保持聯(lián)系。故填touch。根據(jù)第三段第一句You can make a plan to call your mum or dad. 可知填plan。根據(jù)最后一句He or

48、she might have some ideas to help you feel better.故填ideas?!军c評】任務(wù)型閱讀的關(guān)鍵在看懂文章,然后根據(jù)題目要求作答,注意盡量用文章的語言填寫答案。8閱讀理解     Laurence Kim was born in Salt Lake City, Utah, on November 11, 1951. He was not like other children when he was young. A medical scan (掃描) showed that the two halves of his

49、brain were not connected in the usual way. He developed an amazing memory. He started to read when he was two. He remembered everything he had read.    To read more quickly, he read the left page with his left eye and the right page with his right eye. By reading the two pages at the

50、same time, 看完一本書花他不到一小時的時間。By the age of 30, he had memorized around 12,000 books.    However, he did not develop so well in other areas. He could not walk before four years old, and he had problems putting on his clothes and shoes. His social skills were poor, and he was extremely se

51、nsitive (敏感的) about new people. In 1984, Peek and his father met Hollywood movie writer Barry Morrow. Morrow was fascinated by Peek and began to write a new play about Peek's experiences. The movie Rain Man won an Oscar for Best Picture in 1988. This changed Peek's life. He got used to being

52、 the center of attention. He became more self-confident. He appeared on TV and traveled around the country with his father to develop awareness(意識) of his condition.    Peek was not only an amazing man but also a real Rain Man. Sadly, Peek died of a heart attack in 2009.(1)將處翻譯成英文。 (2

53、)將處改為復(fù)合句。 (3)寫出處"this"指代的內(nèi)容。 (4)將處翻譯成中文。 (5)找出該文段的中心句。 【答案】 (1)It took him less than an hour to read a book. / It took him less than an hour to finish reading a book. /He spent less than an hour reading a book.(2)He could not walk before he was four (years old).(3)The movie Rain Man won an

54、 Oscar for Best Picture( in 1988).(4)他習(xí)慣了成為關(guān)注的焦點/中心。(5)Peek was not only an amazing man but also a real Rain Man. 【解析】【分析】主要講了有讀書天賦的Laurence Kim。 (1)花費某人多長時間做某事用It takes(took)sb. sometime to do sth.或者sb. spend(spent)+時間+doing sth.。時態(tài)是一般過去時,所以用過去式took或者spent,第一個句子中sb.用賓格him,作賓語,第二個句子sb.用主格he,做主語。不到一小

55、時用less than an hour,看完一本書用finish reading a book或者是read a book,故填I(lǐng)t took him less than an hour to read a book./It took him less than an hour to finish reading a book. /He spent less than an hour reading a book.。 (2)before在原文中是介詞,可以變?yōu)檫B詞,即before+句子,即before+主語+謂語,主語是he,謂語是was four,故填He could not walk be

56、fore he was four (years old).。 (3)根據(jù)前句The movie Rain Man won an Oscar for Best Picture in 1988.可知電影鋼鐵俠 贏得奧斯卡獎改變了Peek的一生,故填The movie Rain Man won an Oscar for Best Picture in 1988.。 (4)he意思是他;got used to doing sth.習(xí)慣于做某事,being the center of attention成為關(guān)注的中心,故填他習(xí)慣了成為關(guān)注的焦點/中心。 (5)根據(jù)Peek was not only an

57、 amazing man but also a real Rain Man.可知是中心句,故填Peek was not only an amazing man but also a real Rain Man.。 【點評】考查任務(wù)型閱讀,首先讀懂題意,然后帶著問題仔細從文中尋找答案。9請閱讀下面短文,在短文后表格中的空白處填上適當?shù)膯卧~(注意:每空1個單詞)。    What would you do if you felt anxious(焦慮的)?Would you feel better if someone else could share his or

58、her experiences with you? In the United States, two teenage girls set up a mental health camp called "Healing(治愈)Hearts" to help people deal with anxiety.    The idea of creating the camp came from Dinah Martinez, 17, and her schoolmate Janet Martinez, 18. Both girls suffere

59、d from anxiety.    Dinah Martinez always did well in school. "But then I just started to collapse(崩潰),"Dinah Martinez said. She stopped talking to her friends, stopped going to school for three weeks and stayed at home.    Janet Martinez was anxious in element

60、ary school. Things got even worse in junior high. "It was a lot of pressure(壓力)I put on myself. I would wake up in the morning and it was like my heart was racing," she said.    The girls' camp idea got support from Girls Leading Our World (GLOW) in the US. The organizat

61、ion awarded them $ 5,000 to put on the camp for other teenage girls.    The "Healing Hearts" camp was created to "help deal with anxiety, especially with girls in high school because that's when they are the most vulnerable(脆弱的), "Janet Martinez said.    On the first day of the camp, 10 girls were there. Experts at the camp talk

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論