北京小升初入學(xué)測(cè)試(英語)_第1頁
北京小升初入學(xué)測(cè)試(英語)_第2頁
北京小升初入學(xué)測(cè)試(英語)_第3頁
北京小升初入學(xué)測(cè)試(英語)_第4頁
北京小升初入學(xué)測(cè)試(英語)_第5頁
已閱讀5頁,還剩8頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、 13/13北京小升初入學(xué)測(cè)試(英語)(考試時(shí)間:2016年6月16日. 本試卷滿分100分. 考試時(shí)間:1小時(shí))部門: 姓名: 分?jǐn)?shù):詞匯檢測(cè)(32)【 題 1 】Where are giraffes from? _ are from Africa.A、TheyB、ThemC、TheirD、Theirs【 題 2 】Kate is an English teacher and _ is very popular in our school.A、sheB、herC、itD、its【 題 3 】_ of the teachers _ women in our school.A、Two third

2、; isB、Two threes; areC、Two thirds; are【 題 4 】Theres a lot of noise from next door. They _ a party.A、must haveB、must have hadC、must be having【 題 5 】What _ it be? It _ be a mail box, for it is moving. It _ be a car.A、can, cant, mustB、can, can, mustC、can, mustnt, mustD、must, mustnt, cant【 題 6 】Excuse m

3、e, could you tell me _ a book about music? Sure. They are on the second floor.A、where can I buyB、where I can buyC、when can I buyD、when I can buy【 題 7 】一Did Mr. Wang tell you _? Yes. He said he went there by air.A、how he went to BeijingB、when he went to BeijingC、where he wentD、why he went to Beijing【

4、 題 8 】 I dont really like James. Why did you invite him? Dont worry. He _ come. He will be on the plane then.A、mustntB、needntC、may notD、cant【 題 9 】_ helpful advice Qu Yuan gave to the king at that time!A、What aB、What anC、WhatD、How【 題 10 】 _it was yesterday because of the storm! So it was!A、What bad

5、weatherB、What a bad weatherC、How bad a weatherD、How bad weather【 題 11 】A lot of students in this university_ abroad as exchange students every year.A、are sentB、were sentC、will sendD、send【 題 12 】How did the accident happen? You know, it _difficult to see the road clearly because it_.A、was; was rainin

6、gB、is; has rainedC、is; is rainingD、will be; will rain【 題 13 】Hello, Betty! Where are you now? I _ on the Great Wall of China and talking to you.A、standB、am standingC、stoodD、was standing【 題 14 】Take care of yourself, Linda. Dont worry, Ill give you a phone as soon as I _ in Beijing.A、arrivedB、will ar

7、riveC、arriveD、am arriving【 題 15 】We will go camping if it _ tomorrow.A、wont rainB、doesnt rainC、isnt rainingD、didnt rain【 題 16 】Franklin told them all _ to be in Britain again. A、how happy was heB、how happy he wasC、how was he happyD、how he happy was【 題 1 】【答案】A【解析】此題考查人稱代詞主格,they它們,主格;them它們,賓格,故選A?!?/p>

8、 題 2 】【答案】A【解析】此題考查人稱代詞主格。she她,做主語;her她的;it它;its它的,由is very popular in our school可知本句缺主語且為人,故選A?!?題 3 】【答案】C【解析】考查基數(shù)詞和主謂一致的用法,分?jǐn)?shù)的表達(dá)是分子用基數(shù)詞,分母用序數(shù)詞,分子大于一時(shí),分母用復(fù)數(shù)形式。分?jǐn)?shù)的單復(fù)數(shù)要看它所代表的詞的單復(fù)數(shù)。這里teachers是復(fù)數(shù),所以用are。故選C?!?題 4 】【答案】C【解析】此題考查情態(tài)動(dòng)詞和現(xiàn)在進(jìn)行時(shí),must表示必須,be doing 表示現(xiàn)在進(jìn)行時(shí),故選C?!?題 5 】【答案】A【解析】此題考查情態(tài)動(dòng)詞,must和can系

9、列,第一個(gè)用can表示推測(cè),第二個(gè)用cant表示否定判斷,第三個(gè)用must表示肯定判斷,故選A。【 題 6 】【答案】B【解析】此題考查賓語從句。賓語從句用陳述語序且由回答可知問的是地點(diǎn),故選B。【 題 7 】【答案】A【解析】此題考查賓語從句。由by air推斷詢問的是交通方式,故疑問副詞要用how。故選A。【 題 8 】【答案】D【解析】考查情態(tài)動(dòng)詞。句意:-我真的不喜歡James, 你為什么邀請(qǐng)他?-不要擔(dān)心,他不能來。那時(shí)他將在飛機(jī)上了。cant不能,所以選D。【 題 9 】【答案】C【解析】此題考查what引導(dǎo)的感嘆句。what a/an+形容詞+名詞,how+形容詞+a/an+名詞

10、+謂語,advice為不可數(shù)名詞,故不用不定冠詞,故選C?!?題 10 】【答案】A【解析】此題考查what引導(dǎo)的感嘆句。感嘆句可用what與how引導(dǎo),what a/an+形容詞+主語,或者h(yuǎn)ow +形容詞+a/an+主語+謂語,weather為不可數(shù)名詞,故選A?!?題 11 】【答案】A【解析】此題考查一般現(xiàn)在時(shí)的被動(dòng)構(gòu)成。students與send為動(dòng)賓關(guān)系故用被動(dòng)語態(tài),且由every year可知為一般現(xiàn)在時(shí),故選A。【 題 12 】【答案】A【解析】此題考查一般過去時(shí)和過去進(jìn)行時(shí)。由did可知第一空用一般過去時(shí),后一空指當(dāng)時(shí)雨正在下,要用過去進(jìn)行時(shí),故選A?!?題 13 】【答案】

11、B【解析】此題考查現(xiàn)在進(jìn)行時(shí)。由and talking to you可知為并列關(guān)系同為進(jìn)行時(shí),且可知為現(xiàn)在正在進(jìn)行,故選B?!?題 14 】【答案】C【解析】此題考查條件狀語從句。主句是將來時(shí),條件從句中用一般現(xiàn)在時(shí),故選C?!?題 15 】【答案】B【解析】此題考查條件狀語從句。由we will go camping可知應(yīng)為一般將來時(shí),則if從句用一般現(xiàn)在時(shí)表將來,故選B。完形填空(30)I had said goodbye to my husband, Joe, so often, but this time was 1 . We now had our first child. Afte

12、r nights of talks, we made the difficult 2 that Joe would go by himself to Alabama for the six-month training course, and I would stay behind with our new son. It was important that I 3 my teaching position near our home at Fort Hood. Also we were part of a strong network of friends 4 I could turn t

13、o for help. On Joes 5 evening at home, I bathed little Joey, got him into his sleeper and was heading to the bedroom when Joe gently touched 6 on the shoulder. Lifting the baby from my arms, he said he wanted to put Joey to bed tonight. They headed down the hall, and I busied myself with meaningless

14、 tasks, 7 Joe to turn up from the bedroom within a few minutes. A half hour went by, and 8 he had not come back. Thinking he was having 9 getting our son to fall asleep, I walked quietly to the babys room and 10 into the dimly-lit(燈光暗淡的) room. Sitting in the rocking chair, moving slowly back and for

15、th, was my husband with 11 in his eyes. He was holding our baby in his arms 12 he had fallen asleep long before. When his pained eyes met mine, he said, I just cant put him down. That night we stood over Joeys bed, holding each other and saying over and over that we would make it through this leavin

16、g and be 13 again soon. Joey is six now, and he has a four-year-old brother named Jack. There have been many goodbyes 14 that night, yet my soldier still fights back tears when its time to 15 once again in service to his country and give his boys that last, long hug goodbye. (1)A、dangerous B、differe

17、nt C、impossible D、terrible(2)A、promise B、wish C、suggestion D、decision(3)A、miss B、keep C、get D、accept(4)A、whom B、whose C、which D、what(5)A、first B、next C、other D、last(6)A、us B、them C、me D、her(7)A、expecting B、remembering C、agreeing D、allowing(8)A、again B、still C、then D、ever(9)A、excuse B、fun C、trouble D

18、、chance(10)A、moved B、talked C、turned D、looked(11)A、colors B、tears C、joys D、fears(12)A、even though B、as if C、so that D、now that(13)A、sure B、proud C、alone D、together(14)A、on B、for C、since D、through(15)A、visit B、sleep C、leave D、play【 題 16 】【答案】B【答案】D【答案】B【答案】A【答案】D【答案】C【答案】A【答案】B【答案】C【答案】D【答案】B【答案】A【答案

19、】D【答案】C【答案】C【解析】此題考查詞義辨析。A危險(xiǎn)的,B不同的,C不可能的,D可怕的,由句意及前文可知我經(jīng)常跟我丈夫說再見,但是這次不同,因?yàn)橐x開很久,故選B?!窘馕觥看祟}考查詞義辨析。promise 承諾,wish 希望,suggestion 建議,decision決定。由句意可知是做了一個(gè)艱難的決定要獨(dú)自離開很久,make a decision做決定,符合語境,故選D?!窘馕觥看祟}考查詞義辨析。A錯(cuò)過,B保持,C獲得,D接受,由句意及上文可知丈夫要離開,而我留下來保持我的教學(xué)職位,故選B?!窘馕觥看祟}考查語法結(jié)構(gòu)。這是一個(gè)定語從句,先行詞是friends,并且在從句中作turn t

20、o的賓語,只能用whom,故選A。【解析】此題考查邏輯關(guān)系。由句意可知是他在家的最后(last)一個(gè)晚上,故選D。【解析】此題考查邏輯關(guān)系。由句意可知Joe觸碰的是我的肩膀,故選C?!窘馕觥看祟}考查詞義辨析。A預(yù)料、認(rèn)為,B記得,C同意,D允許,由句意“以為會(huì)很快回來,結(jié)果半小時(shí)之后仍不見人”,expect符合語意,故選A?!窘馕觥看祟}考查邏輯關(guān)系。由句意半小時(shí)過去了仍然不見他,still表仍然,符合語意,故選B?!窘馕觥看祟}考查詞義辨析。A借口,B樂趣,C麻煩,D機(jī)會(huì),由句意半小時(shí)沒回來以為是哄孩子睡覺遇到了麻煩,trouble合適,故選C?!窘馕觥看祟}考查詞義辨析。由句意輕輕走向房間,向昏

21、暗的房間里看去,look into往里看,故選D?!窘馕觥看祟}考查邏輯關(guān)系。由后文可知因舍不得孩子,眼睛里充滿了淚水,tears符合邏輯,故選B?!窘馕觥看祟}考查語法結(jié)構(gòu)。由句意盡管孩子早已睡著但是還沒有放下,這是一個(gè)讓步狀語從句,只有even though能引導(dǎo)讓步狀語從句,故選A?!窘馕觥看祟}考查詞義辨析。由句意可知我們會(huì)度過這次分離,很快就能再相聚,together在一起,故選D。【解析】此題考查詞義辨析。A在,B為了,C自從,D通過,由句意可知從那個(gè)晚上之后也說過很多次再見,since自從,故選C。【解析】此題考查詞義辨析。盡管之后也說過很多次再見,但是每次要離開的時(shí)候還是熱淚盈眶,l

22、eave(離開)符合語境。故選C。閱讀理解(38)A “Cool” is a word with many meanings. Its old meaning is used to express a temperature that is a little cold. As the world has changed, the word has had many different meanings. “Cool” can be used to express feelings of interest in almost anything. When you see a famous car

23、 in the street, maybe you will say, “Its cool.” You may think, “He is so cool,” when you see your favorite football player. And here is an interesting story we can use to show one of the different ways the word is used. A teacher asked her students to write about the waterfall they had visited. One

24、student wrote, “Its so cool.” Maybe he thought it was the best way to show what he saw and felt. But the story also shows a scarcity (缺乏) of words. Without “cool”, some people have no words to show the same meaning. So can you think of many other words that make your life as colorful as the word “Co

25、ol”? If you can, I think that is also very cool. (1)We know that the word “cool” has _.A、many different meaningsB、no meaningC、only one meaningD、the same meaning(2)In the passage, the word “express” means “_”.A、seeB、showC、knowD、feel(3)If you are _ something, you may say, “Its cool.”A、afraid ofB、angry

26、 aboutC、interested inD、unhappy with(4)From the passage, we know that the writer is _ the way that the word “cool” is used.A、pleased withB、afraid ofC、worried aboutD、careful with(5)In the passage, the writer suggests (暗示) that the word “cool” _.A、can be used instead of many wordsB、usually means someth

27、ing interestingC、can make your life colorfulD、may not be as cool as it seems【 題 17 】【答案】A【答案】B【答案】C【答案】A【答案】D【解析】此題為單純細(xì)節(jié)題。由開頭第一句可知?!癈ool” is a word with many meanings.故選A?!窘馕觥坎聠卧~題。根據(jù)原文語境可知“express”是“表達(dá),表明”的意思,故選B?!窘馕觥看祟}為判斷細(xì)節(jié)題。feelings of interest in=be interested in.對(duì)感興趣,故選C。【解析】此題為推斷題。由as colorful

28、as the word “Cool”以及文章最后一句話可知作者態(tài)度,故選A?!窘馕觥看祟}為推斷題。作者整篇文章都在描寫cool的延伸意義,而不僅僅是本身意義。故選D。 B Most American families are smaller than the families in other countries. Most American families have one or two parents and one or two children each. Children in the US will leave their parents home when they grow

29、up. They usually live far from their parents because they want to find good jobs. They often write to their parents or telephone them. And they often go to visit their parents on holiday. Parents usually let their children choose their own jobs. Americans think it important for young people to decid

30、e on their lives by themselves. Children are asked to do some work around their house. And in many families, children are paid for doing some housework so that they learn how to make money for their own use. (1)The size of most American families is _ that of other countries.A、larger thanB、smaller th

31、anC、as big asD、as small as(2)When children grow up, they leave their parents home to _ .A、get marriedB、be freeC、find good jobsD、go to university(3)They visit their parents _.A、on weekdaysB、on weekendsC、on holidayD、very often(4)In America, children are allowed to _.A、choose their own jobsB、get pay fo

32、r doing houseworkC、live with their parents when they grow upD、both A and B(5)Which of the following statements is WRONG?A、Children have the freedom (自由) to choose their own job.B、Parents dont ask their children to do the housework.C、Parents think it important for children to make their own decision.

33、D、Children in America have chances to learn to make money at home.【 題 18 】【答案】B【答案】C【答案】C【答案】D【答案】B【解析】此題為單純細(xì)節(jié)題。由開頭第一句可知。Most American families are smaller than the families in other countries.故選B?!窘馕觥看祟}為單純細(xì)節(jié)題。由They usually live far from their parents because they want to find good jobs可知,故選C?!窘馕觥看祟}

34、為單純細(xì)節(jié)題。由they often go to visit their parents on holiday可知,故選C?!窘馕觥看祟}為單純細(xì)節(jié)題。由第三段第一句和最后一段可知。Parents usually let their children choose their own jobs. Children are paid for doing some housework.故選D?!窘馕觥看祟}為判斷細(xì)節(jié)題。由最后一段可知,家長(zhǎng)讓孩子做家務(wù)并付給報(bào)酬。故選B。 C Ive loved my mothers desk since I was just tall enough to see a

35、bove the top of it as Mother sat doing letters. Standing by the chair, looking at the ink, bottle, pen and white paper, I decided that the act of writing must be the wonderful thing in the world. Years later, during her final illness, Mother kept different things for my sister and brother, “But the

36、desk,” she said again, “is for Elizabeth.” I never saw her anger, never saw her cry. I knew she loved me: she showed it in action. But I still remember when I was a young girl, I wanted heart-to-heart talks between Mother and daughter. They never happened. I was “too emotional”, but Mother only live

37、d “on the surface”. And a ugulf /uappeared between us. I couldnt understand her. As years passed, I had my own family. I got to know her love, and I wrote to her in careful words and asked her to let me know in any way she chose that she did forgive me. I posted the letter and waited for her answer.

38、 None came. I became disappointed. I couldnt be sure that the letter had even got to Mother. It seemed nothing had happened. Now the present of her desk told me why she had never been able to answer me. I cleaned the desk carefully and found some papers insidea photo of my father and a oneletter, fo

39、lded and refolded many times. It was just my letter! Mother, you always chose the act that speaks louder than words. (1)The writer began to love her mothers desk _.A、after Mother diedB、after she became a writerC、when she was a childD、when Mother gave it to her(2)The passage shows that_ .A、Mother was

40、 cold on the surface but kind in her heart to her daughterB、Mother was very angry with her daughter in wordsC、Mother cared much about her daughter in wordsD、Mother wrote to her daughter in careful words(3)The word “ugulf/u” in the second paragraph means_A、禮物B、代溝C、建議(4)What did the mother do with her

41、 daughters letter?A、She had never received the letter.B、For years, she often talked about the letter.C、She didnt forgive her daughter at all in her life.D、She read the letter again and again till she died.(5)Whats the best title of the passage?A、A letter to Mother.B、Mother and dad.C、Daughters life.D

42、、Mothers life.【 題 19 】【答案】C【答案】A【答案】B【答案】D【答案】A【解析】此題為單純細(xì)節(jié)題。由開頭Ive loved my mothers desk since I was just tall enough to see above the top of it as Mother sat doing letters可知,故選C?!窘馕觥看祟}為推斷題。由文中Mother only lived “on the surface”和I knew she loved me: she showed it in action等細(xì)節(jié)可知,作者媽媽從不在表面上用言語表達(dá)愛,而是用行動(dòng)

43、。故選A?!窘馕觥看祟}為猜單詞題。由I was “too emotional”, but Mother only lived “on the surface”. And a gulf appeared between us可知我和媽媽表達(dá)感情的方式截然不同,所以出現(xiàn)了代溝,故選B?!窘馕觥看祟}為判斷細(xì)節(jié)題。由I cleaned the desk carefully and found folded and refolded many times. It was just my letter,故選D?!窘馕觥看祟}為標(biāo)題類主旨題。全文講述“我”童年誤會(huì)媽媽,長(zhǎng)大后懂得媽媽的愛并寫信尋求媽媽的諒解。

44、B,文章未提及爸爸;C,“我”的生活不是重點(diǎn);D,太片面。故選A。 D It is an argument that has divided the East and the West for centuries: Are chopsticks better than the knife and fork, or vice versa? Now the winner may finally be decided, on environmental ground. Chopsticks are made from a variety of materials, but bamboo and wo

45、od chopsticks are more popular. They are usually cheaper, lower in temperature conduction and provide better sense for holding food. Thats why almost all disposable (一次性的) chopsticks are made of bamboo or wood. With cutting down 25 million fully-grown trees a year to make chopsticks, China has ranke

46、d number one among the producers. “We must change our habits and encourage people to take their own chopsticks when eating out,” said Mr. Bo, the owner of a forestry industry company in China. He even went so far as to suggest that restaurants should offer metal knives and forks instead. If Mr. Bos

47、suggestion is widely accepted, it would be a dark moment in chopsticks 4,000-year history. Chopsticks were invented in ancient China and later spread around Asia. They are not only used as eating tools but also used for cooking, stirring the fire and serving food. Koreans sometimes use metal chopsti

48、cks because of their love of barbecue (燒烤). Chinese chopsticks are longer than Korean and Japanese chopsticks in order to reach the dishes in the center of the table. There are 1.4 billion people using 80 billion pairs of disposable chopsticks in China every year. However, the most widespread use of

49、 disposable chopsticks is in Japan. Around a total of 24 billion pairs are used in Japan each year, which means each Japanese uses almost 200 pairs yearly. However, most of its disposable chopsticks have been imported (進(jìn)口) from China, up to over 90%. Today, China has to accept the truth that its for

50、ests can no longer provide enough chopsticks to feed Asians table habit. China is now the worlds largest importer of wood and even imports chopsticks from America. An American company said that the states native sweet gum and poplar wood would be perfectly used to make chopsticks. These materials do

51、 not need to be lightened with chemicals or bleach (漂白粉). The healthy materials and fairly reasonable prices of the products are appealing to Asian customers. More and more Asians start to use American-made chopsticks at their tables. Although the U.S. has a huge amount of wood, which reduces the nu

52、mber of trees that are cut down in Asia, changing the table habit of using disposable chopsticks still seems to be a wiser choice for chopsticks-using countries.(1)According to Paragraph 2, Mr. Bos advice is that Chinese should _.A、use metal chopsticks instead of wooden onesB、plant more trees and pr

53、oduce fewer chopsticksC、form the habit of taking their own chopsticks when eating outD、change their habits and begin to use knives and forks at home(2)What do we know about chopsticks in Asia?A、Koreans mainly use chopsticks to cook food over a fire.B、Most disposable chopsticks in Japan are made in China.C、The most disposable chopsticks are used in Japan yearly.D、Chinese use the shortest chopsticks to

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論