最新英語七年級英語下冊任務型閱讀及答案經(jīng)典_第1頁
最新英語七年級英語下冊任務型閱讀及答案經(jīng)典_第2頁
最新英語七年級英語下冊任務型閱讀及答案經(jīng)典_第3頁
最新英語七年級英語下冊任務型閱讀及答案經(jīng)典_第4頁
最新英語七年級英語下冊任務型閱讀及答案經(jīng)典_第5頁
已閱讀5頁,還剩6頁未讀 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權,請進行舉報或認領

文檔簡介

1、最新英語七年級英語下冊任務型閱讀及答案經(jīng)典一、七年級英語下冊任務型閱讀專項目練習(含答案解析) 1 閱讀下面短文,在文中填入與文章意思最符合的句子。Every year, thousands of people get hurt (受傷) or die (死亡) when they are crossing the road.Old people often get hurt or die because they can't see or hear very well. Childrenusually meet with accidents (事故) because of their

2、 carelessness.How can we lessen (減少) traffic accidents? Everybody should follow the traffic rules. For the drivers, they shouldn't drive too fast. If they drive too fast, it will be very difficult to stop the cars in a very short time.So, when we walk across the road, we must try to walk on thes

3、idewalk.Look left first, next look right, then look left again. Only when we are surethat the road is clear, we can cross it. The right way to cross the road is to walk quickly.If people run across the road, they may fall down. We should try to helpchildren, old people or blind people to cross the r

4、oad, and never play in the street.A. It's not safe to run.B. They forget to look and listen before they cross the road.C. We must stop and look both ways before crossing the road.D. Most of these people are old people and children.E. For the walkers, it's very important to be careful when th

5、ey are walking on the road.【答案】 D; B; E; C; A【解析】 【分析】主要講了怎樣減少交通事故。A. It's not safe to run. 跑步不是安全的。B. They forget to look and listen before they cross the road. 在他們過馬路前他們忘記看和聽。C. We must stop and look both ways before crossing the road. 在通過馬路前我們必須停下來看 看兩邊。D. Most of these people are old people

6、and children. 這些人中的大部分是老人和孩子。E. For the walkers, it's very important to be careful when they are walking on the road. 對于步行 者來說,當穿過馬路時仔細是非常重要的。( 1 )根據(jù)后句可知主要講了老人和孩子發(fā)生事故的原因,所以前句講的是發(fā)生事故的大部分是老人和孩子,故選D。( 2)根據(jù)前句Children usually meet with accidents (事故) because of their carelessness. 可知孩子們因為粗心發(fā)生交通事故,所以后

7、句講的是孩子們在通過馬路前沒有看和聽,故選B。( 3)根據(jù)前句For the drivers, they shouldn't drive too fast. If they drive too fast, it will be verydifficult to stop the cars in a very short time. 可知講的是對于駕駛者來說開車開得太快,所以 后句講的是對于步行者來說過馬路時要小心,故選 E。( 4)根據(jù)前句when we walk across the road, we must try to walk on the sidewalk. 可知當我們過馬

8、路時要走人行道,所以后句講的是過馬路時怎么做,故選 C。( 5)根據(jù)后句If people run across the road, they may fall down. 可知如果人們跑著通過馬路,他們可能跌到,所以前句講的是跑是不安全的,故選A?!军c評】考查任務型閱讀,首先讀懂文章大意,然后抓住每段關鍵詞句,選擇正確答案。2 .閱讀短文,把 AE五個句子填入文中空缺處,使短文內(nèi)容完整。My father doesn't know how to cook. If no one cooks for him, he doesn't eat anything.Today, my m

9、other doesn't feel well.My mother and I are happy. My father says he will go shopping first.So my mother writes all the things on a piece of paper (一張紙) like this: 1. cake; 2. egg; 3. tomato; 4. milk; 5. chicken.Then my father goes out. He brings out all the things: one cake, two eggs, three tom

10、atoes, four bags of milk and five chickens!Looking at those things,A. So he doesn't cook.B. An hour later, he comes back.C. But he doesn't know what to buy.D. My father says he will cook for us.E. my mother and I laughed (笑) and laughed.【答案】A; D; C; B; E【解析】【分析】主要講了作者爸爸不會做飯,今天作者媽媽生病了,爸爸想為他們做

11、飯,于是先去購物,結果買錯了媽媽列出來的東西。A. So he doesn't cook.所以他不會做飯。B. An hour later, he comes back.小時后他回來了。C. But he doesn't know what to buy.但是他不知道買什么。D. My father says he will cook for us.我爸爸說他將為我們做飯。E. my mother and I laughed (笑)and laughed.我媽媽和我笑了又笑。11)根據(jù)前句 My father doesn't know how to cook.我爸爸不知

12、道怎樣做飯,可知后句講的是他不會做飯,故選 A。(2)根據(jù)前句 Today, my mother doesn't feel well.可知今天媽媽感覺不舒服,可知后句講的 是爸爸做飯,故選 Do3 3) 根據(jù)后句 So my mother writes all the things on a piece of paper(一張紙) like this 我媽媽在紙上寫下所有的東西,可知前句講的是爸爸不知道買什么,故選Co(4)根據(jù)后句 He brings out all the things他帶來所有的東西,可知前句講的是爸爸回來 了,故選Bo(5)根據(jù)前句 Looking at tho

13、se things看著那些東西,可知后句講的是看著爸爸買的東 西,我和媽媽笑了,故選E?!军c評】考查任務型閱讀,首先讀懂文章,然后從文中抓住關鍵詞,選擇正確答案。3.左欄是對五個人的喜好描述,右欄是七則廣告信息,請為左欄的每個人選出最感興趣的 廣告。Miss Green has nothing (沒有什 么) to do this Saturday. She thinks watching films (電影) is a good way to kill (消磨)the time.Carry doesn't like eating the American food every day

14、. She dreams that she can taste food from other countries.Ben hates (討厭) hot weather. He feels happy when he walks on the beaches.Mr. Smith is an old man. He is living in the city, but he likes the country life (鄉(xiāng)村生活).Jack, a young man, isn't afraid of danger. And he wants to watch difficult act

15、ions(動作)like jumping through thefire.A International PicnicDo you hate having the same food every day? Would you like to enjoy the food from all over the world? It's yummy and not expensive. Jus come!B. Fast FoodTasty, quick and clean! Weekday: 8:00 a m 8:00 p m Weekend:10:00 a m 11: 00 p. m C.

16、Enjoy ThailandBuy many kinds of fruits and vegetables in boats.Don't forget to bring your hat because the sun can be strong. Temperature (溫度) will be 40C at midday (正午).D. Visit HawaiiVisit long sandy beaches. Climb the mountains. 20C24C in the daytime, only a little cool in the evening.E. Come

17、to AustriaEnjoy the whole village, the forest and the mountains. 20C -25C in the daytime, but much cooler in the evening.F. Acrobatics.(雜技)Exciting! Dangerous (危險的) ! See you at the City Theatre on Sunday morning at 10:00.G. Movies at the Museum TheatreTwo Indian movies will be shown on Saturday aft

18、ernoon at the Museum Theatre, THE GRAND CANYON: 2: 00. THE BUILDERS: 3:50. Tel: 367599【答案】G; A; D; E; F【解析】【分析】文章大意:本文介紹了Miss Green, Carry, Ben, Mr. Smith和Jack的喜好。(1)細節(jié)題。根據(jù) She thinks watching films (電影)is a good way to kill (消磨)the time. 可知格林女士喜歡看電影。故選Go(2)細節(jié)題。根據(jù) She dreams that she can taste food

19、from other countries. 可知 Carry 夢想 能品嘗其它國家的食物。故選Ao(3)細節(jié)題。根據(jù) He feels happy when he walks on the beaches.可知 Ben 喜歡在海灘上散 步。故選D。(4)細節(jié)題。根據(jù) he likes the country life(鄉(xiāng)村生活).可知史密斯先生喜歡鄉(xiāng)下生活。故選E。(5) 細節(jié)題。根據(jù) he wants to watch difficult actions(動作)like jumping through the fire.可知Jack喜歡看雜技。故選F?!军c評】考查考查任務型閱讀,先看問題,帶

20、著問題找答案,注意上下文之間的聯(lián)系。4 .任務型閱讀My name is Frank.It was a very interesting trip.We flew to Hawaii.When we got there , we found a nice hotel. We stayed there for four days.After breakfast , we went to the beach. My sister and I swam in the sea and played games on the beach.My mom sat in the chair and read

21、her favorite book.We visited many beautiful places and ate a lot of food there.I also made two friends there. They were very friendly and they invited us to their houses. The trip was very nice. We want to go there again next year.A. We got up early every day.B. It was my first time to take a plane,

22、 so I felt very excited.C. The food was different from ours, but it was delicious.D. My father took photos of us.E. Last summer, I went to Hawaii with my family.【答案】E; B; A; D; C【解析】【分析】文章大意:文章講述了Frank坐飛機去夏威夷旅行時的所見所聞。A.我們每天起得很早。B.那是我第一次坐飛機,因此我很興奮。C.食物不同于我們的食物,但是美味可口。D.我爸爸給我們照了相。E.去年夏天,我跟我的家人去了夏威夷。(1

23、)根據(jù)下文意思:那是一個有趣的旅行??芍?,空缺處的句子是與旅行相關的。故選E。(2)根據(jù)前句的意思:我們飛往夏威夷,可知作者坐飛機去的夏威夷,所以接下來的句子是與坐飛機相關的,故選Bo(3)根據(jù)下文意思:早飯后他們?nèi)ズ_叀?芍杖碧幘渥拥囊馑际撬麄兠刻煸缭缙鸫?。故選Ao(4)根據(jù)前后句的意思:美俄米和我在海里游泳在海邊做游戲。媽媽坐在椅子上讀最喜歡的書籍,由此可知空缺處的句子是介紹爸爸的。故選Do(5)根據(jù)前面的句子的意思:我們參觀了很多地方,在那里吃了很多食物,可推測空缺處的句子是說明吃的東西咋樣的。故選Co【點評】五選五的答案選項較少。并且給出的都是句子,因此我們可以通過句子的完整性 或者

24、句子后面的標點符號來判斷該句在文章中的位置。另外,通過閱讀選項,有可能找出 跟其它選項意思完全不同的句子。這樣的話我們可以只將該選項排除。5 .閱讀下面短文,并用英語回答問題(請注意每小題后面的詞數(shù)要求)。It's December. It is snowy and the weather is really cold in the north of China. You can see many children playing with snow. Some of them are making snowmen. Some are skating on the river. It&

25、#39;s so cold that the water in the river freezes (凍結).It's a white world. How beautiful!But in Australia, the weather is hot now. Many people go swimming in the sea. They are having a good time. Jim and his friends are playing soccer near the sea. They want to swim after playing soccer.Why can

26、they swim in December? It is winter, isn't it? Yes, it is in China. But it isn't in Australia. That's because China and Australia have different seasons in a year.(1) What's the weather like in the north of China in December ?(不超過 5 個詞)(2) What are the Chinese children doing on the r

27、iver ? (不超過 5 個詞)(3) Who is Jim playing with ?(不超過 5 個詞)【答案】(1) It's snowy and cold.(2) They are skating.(3) His friends.【解析】【分析】大意:短文主要介紹了12月中國北方和澳大利亞的天氣區(qū)別。(1)簡答題。根據(jù)第一段It is snowy and the weather is really cold in the north of China. 可知,中國北方十二月的天氣是下雪且冷的。故答案為:It's snowy and cold.(2)簡答題。根據(jù)第一段

28、Some are skating on the river.可知,中國的孩子在河上滑冰。故答案為: They are skating.(3) 簡答題。根據(jù)第二段Jim and his friends are playing soccer near the sea. 可知,Jim 和他的朋友在玩耍。故答案為: His friends.【點評】考查任務型閱讀,關鍵在看懂文章,然后根據(jù)題目要求作答,注意盡量用文章的 語言填寫答案。6.下面1-5小題是人物的介紹,從A G七個地點的介紹中為這 5個人選擇最合適參觀的地點(有兩項多余)。Jack likes hot weather, because he

29、 can swim at a pool or in the river. He wants to lie on the beach on the vacation.Lucy likes running. She doesn't like hot weather. She likes autumn. It's cool. She likesto see autumn leaves.Mary likes winter. She wants to skate on the ice.Ken likes flowers. He wants to visit a place with ma

30、ny flowers.Tina is a student. She likes rainy days. She feels relaxed in the rain.A. Ice ParkYou can skate on the ice. There are many young people skating here.B. Rainy ParkThis is a beautiful place. You can enjoy the rain in this place. It often rains, so please take a raincoat or an umbrella here.

31、C. Mount YangIt's a mountain. If you like hiking or climbing the mountain, you can come here. You can enjoy the good views in the mountain.D. Fragrant MountainIn autumn, you can enjoy red autumn leaves in Fragrant Mountain. They are beautiful.E. The Great WallIf you come to Beijing, please visit

32、 the Great Wall first. It's the longest wall with a long history in the world.F. Sun BeachIt's a beautiful beach. Many people are lying on the beach. Some are playing beach volleyball, some are swimming in the sea.G. Zhongshan GardenIt's a beautiful garden in this city. There are many fl

33、owers in the garden. Many visitors come here to enjoy the beautiful flowers.【答案】F; D; A; G; B【解析】【分析】所給選項意思:A. Ice Park冰雪樂園You can skate on the ice. There are many young people skating here.你可以在冰上滑冰。在這里有很多年輕人在滑冰。B. Rainy Park 雨樂園This is a beautiful place. You can enjoy the rain in this place. It oft

34、en rains, so please take a raincoat or an umbrella here.這是一個美麗的地方。在這個地方你可以欣賞雨。這 里經(jīng)常下雨,因此請帶上一件雨衣或一把雨傘。C. Mount Yang 陽山It's a mountain. If you like hiking or climbing the mountain, you can come here. You can enjoy the good views in the mountain.這是一個大山。如果你喜歡在遠足或爬山,你可以 來這里。你可以欣賞這里的美景。D. Fragrant Mou

35、ntain 香山In autumn, you can enjoy red autumn leaves in Fragrant Mountain. They are beautiful.在秋天,你可以欣賞香山的紅色的秋葉。它們非常漂亮。E. The Great Wall 長城If you come to Beijing, please visit the Great Wall first. It's the longest wall with a long history in the world.如果你來北京,請先參觀長城。它是世界上歷史悠久的最長的墻。F. Sun Beach陽光沙灘

36、It's a beautiful beach. Many people are lying on the beach. Some are playing beach volleyball, some are swimming in the sea.這是一個美麗的海灘。很多人躺在沙灘上。一些人在打沙灘排球,一些人在海里游泳。G. Zhongshan Garden 中山花園It's a beautiful garden in this city. There are many flowers in the garden. Many visitors come here to enj

37、oy the beautiful flowers.在這個城市,這是一個美麗的花園。園子里有很多花。很多游客來這里欣賞美麗的花。(1) Jack likes hot weather, because he can swim at a pool or in the river. He wants to lie on the beach on the vacation.杰克喜歡熱的天氣,因為他能在游泳池和河里游泳。他 想躺在沙灘上度假。可知去 Sun Beach最好,故選F。(2) Lucy likes running. She doesn't like hot weather. She l

38、ikes autumn. It's cool. She likes to see autumn leaves.露西喜歡跑步。她不喜歡熱天氣。她喜歡秋天。它涼爽。她喜歡看秋葉??芍ハ闵阶詈茫蔬xD。(3) Mary likes winter. She wants to skate on the ice.瑪麗喜歡冬天。她想在冰上滑 冰??芍ケ┕珗@就對了。故選A。(4) Ken likes flowers. He wants to visit a place with many flowers.肯,喜歡花。他想去參觀有很多花的地方。可知應該去中山園,故選 G。(5) 5) Tina i

39、s a student. She likes rainy days. She feels relaxed in the rain.提娜是一個學生。她喜歡雨天。在雨中她感到輕松??芍獞撊ビ陥@。故選 B?!军c評】此題考查任務型閱讀理解。我們先閱讀每個小題,了解每個人的愛好,然后閱讀每個選項,注意每個景區(qū)的特征,然后選出正確答案。7.任務型閱讀(1)請你幫助校刊編輯把插圖A-D張貼到對應的便簽下,并完成問題。Hello, my name is Annie. I like giraffes. They are tall and friendly. They don't hurt (傷害) p

40、eople. So we don't need to be afraid of them. Giraffes can live to be about thirty years old.My name is Tina. I'm a Chinese girl. Pandas are my favorite animals. They have black eyes and fat bodies (身體).They are quiet and funny. There are only about 1,600 pandas in the wild (里予夕卜).They are i

41、n danger and they need our help.My name is Sophia. I don't like big animals. I like cats. I have a pet cat. Her name is Cici. She is lazy and sleeps all day. Sometimes, she likes playing with balls. We are good friends.Hi, I'm Peter. I live near the sea. Dolphins (海月豕) are my favorite animal

42、s. They are smart and interesting. They like to live together. The baby dolphin usually lives for a long time with itsfamily. I often watch dolphin shows with my parents on weekends.(2) Which part of the magazine will these notes (便條)be on?A. Food.B. Sports.C. Animals.D. Health.【答案】(1) D; C; A; B(2)

43、 C【解析】【分析】(1)第一便簽的大意:介紹了安妮喜歡的動物,長頸鹿。圖片 D是長 頸鹿,故答是Do(2)第二便簽大意:介紹了 Tina最喜歡的動物一一熊貓。圖片C是熊貓,故答案是 Q(3)第三便簽大意:介紹了索菲亞喜歡的動物一一貓。圖片A是貓,故答案是 Ao(4)第四便簽大意:介紹了彼得喜歡的動物一一海豚。圖片B是海豚,故答案是 Bo(5) 一上四便簽都是介紹動物的,應出現(xiàn)在動物板塊。A.食物;B.體育;C.動物;D.健康,故答案是Co【點評】考查閱讀理解,首先要弄清楚每一個便簽的中心意思,再看懂圖片中的動物是什么,然后將便簽內(nèi)容和圖片編號相匹配。8.任務型閱讀(1)請仔細閱讀四條信息,并

44、根據(jù)信息內(nèi)容,把它們與A-D四幅圖片的活動進行匹配,然后完成問題。Yuan Yuan from CCTV is interviewing people in four different places on the phone. Here're their messages.Saturday, 10:20 a.m.Hi, it's Bill. Jack and I are at the beach in Hawaii. Come and join us!Don't worry. We're not swimming. It's quite cool! S

45、ee you!Saturday, 11:15 a.m.A.Hey, Lily. This is Peter. I'm in Los Angeles with friends. They're playing tennis, and I'm watching. It's nice and sunny here. Bye!Saturday, 8:45 a.m.Hi, Lily. This is Yoko. I'm calling from Lake Tahoe. Lisa and I are skiing today. It's cold here.

46、Saturday, 9: 20 a.m.Hi, This is Peter. I'm in New York with Helen. It's windy here. We are flying kites now. What about in London? Bye!(2) From the four messages, we can know Yuan Yuan is.A. an artistB. a reporterC. a guideD. a singer【答案】(1) B; D; C; AB【解析】【分析】A.放風箏;B.在海邊;C.滑雪;D.打網(wǎng)球。(1) 題意:比

47、爾和杰克在夏威夷海邊。那里相當涼爽。本段意思跟圖B相匹配,故答題意:洋子給莉莉打電話,說她在太浩湖, 思跟圖C相匹配,故答案是 CoLisa和洋子今天在滑雪,天氣很冷。本段意案是Bo 題意:彼得給莉莉打電話,說她跟朋友在洛杉磯,他們在打網(wǎng)球,彼得在看。本段意 思跟圖D相匹配,故答案是 DoA相匹配,故答題意:彼得跟海倫在紐約,現(xiàn)在有風,他們在放風箏。本段意思跟圖 案是Ao(2) 根據(jù) Yuan Yuan from CCTV is interviewing people in four different places on thephone可知媛媛是中央電視臺的記者。故答案是Bo【點評】考查任

48、務型閱讀,想弄清楚圖意,在理解段落意思,然后用圖意跟段意相匹配, 最后得到答案。9 .根據(jù)下面的各項描述找到相應的交通工具(有一項多余)。A.B.D.E.(1) It is a small means of transportation. It has two wheels. Many people ride it in China.(2) It is small. It is made of wood(木頭).It goes on the water. It is quite popular in placeswhere there are rivers and lakes. You can

49、 row it.(3) It is big. It is a kind of public transportation (公共交通工具) . It carries many people. It goes on the streets. It's quite cheap. Almost everyone can afford it.(4) It is long. It can carry more people than most of the other transportation. It goes on rails.(5) It is big. It carries lots

50、of people. It can fly. If you want to go somewhere far away , this is the quickest transportation.【答案】 ( 1 ) A(2) F(3) D(4) B(5) E【解析】 【分析】本文介紹了 6 種交通工具。A、單車;B、火車;C、汽車;D、公交車;E、飛機;F、船( 1)根據(jù)段落提到It has two wheels ,有 2 個輪子,可知該圖為自行車,故選 A。(2)根據(jù)段落提到It is made of wood ,由木頭做的,在水上行走,可知應該是一個船,故選 F。(3)根據(jù)段落提到It carries many people ,搭載很多人,且在大街上行走,可知應該是一個公共汽車,故選 D。(4)根據(jù)段落提到It goes on rails ,很長 ,在軌道上行走,可知應該是火車,故選B。(5)根據(jù)段落提到It carries lots of people. It can fly ,可以飛,可知應該是一個飛機,故選E。【點評】考查任務型閱讀,做此類題熟悉段落意思,抓住關鍵詞,確定描述對象,選出正確選項,即可。10 下

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論