




版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、Unit 5 The Value of Money測(cè)試卷(A卷基礎(chǔ)卷)解析版 【新人教版】注意事項(xiàng):1. 答卷前,考生務(wù)必將自己的姓名、考生號(hào)等填寫在答題卡上。2. 回答選擇題時(shí),選出每小題答案后,用鉛筆把答題卡上對(duì)應(yīng)題目的答案標(biāo)號(hào)涂黑。如需改動(dòng),用橡皮擦干凈后,再選涂其他答案標(biāo)號(hào)?;卮鸱沁x擇題時(shí),將答案寫在答題卡上,寫在本試卷上無(wú)效。3. 考試結(jié)束后,將本試卷和答題卡一并交回。第一部分 閱讀理解(共兩節(jié),滿分50分)第一節(jié) (共15小題;每小題2.5分,滿分37.5分)閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D四個(gè)選項(xiàng)中,選出最佳選項(xiàng)。A BEIJING (News Agency) Child
2、ren in China today spend five times more money than their parents did when they were young. So what are all these children buying? The list is long: iPads, cell phones and jeans are typical items that children “have to” buy. And they will do anything to get them. They ask their parents over and over
3、 until they buy them. But parents also need to take the blame(責(zé)備) for spending so much money. They want their children to have the best things. They end up competing with other parents over whether their children have the latest products. So its no wonder children find it hard to learn the importanc
4、e of saving money rather than spending it all the time. And its hard to save when companies use advertising (打廣告)and clever slogans (口號(hào)) to encourage young people to buy their products. They even encourage children to keep asking their parents for something until they get it. Today, you dont even ne
5、ed to have money in order to buy something. Banks give out credit cards and loans (貸款) all the time, so people are saving less and less. We are used to carrying lots of money around. And if you dont have much, you can always borrow some. But this hasnt always been the case. When our grandparents wer
6、e young, there was very little money and everyone had to save hard for things they bought. They only bought things they needed, not things they just wanted. The older generation made the wise expression, “Money doesnt grow on trees. ” This is as true now as it was 50 years ago. They give money a gre
7、at deal of value. And we all have a lot to learn from them. 1. The text mainly tells us _. A. differences between teenagers and their parentsB. what is popular among children at the momentC. how to spend money wiselyD. childrens high consumption(消費(fèi)) of products【答案】D【解析】本題考查主旨大意題。第一段表明了本文主題現(xiàn)在中國(guó)的孩子們花錢
8、是父輩花錢的5倍, 下文說(shuō)明了他們購(gòu)買的東西和導(dǎo)致此現(xiàn)象的原因。所以本文主要內(nèi)容是講述孩子們對(duì)產(chǎn)品的高消費(fèi)問(wèn)題, 故選D項(xiàng)。2. Parents are to blame for childrens spending a lot of money because _. A. they dont give children positive guidance in consumptionB. they offer to buy the latest fashions for their childrenC. they always give children too much pocket mo
9、neyD. their consumption habits set a bad example to children【答案】B【解析】本題考查細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段But parents also need to take the blame for spending so much money. They want their children to have the best things. 可知父母總是想給孩子買最好的東西, 造成了孩子的高消費(fèi)問(wèn)題, 所以父母也該受到責(zé)備。故選B項(xiàng)。3. The saying “Money doesnt grow on trees. ” in the
10、 last paragraph seems to tell us that _. A. the older generation understood how to teach children to saveB. in the past, people attached more importance to saving moneyC. money has a great deal of value both in the past and at presentD. money is not easily earned and we should be careful when we spe
11、nd it【答案】D【解析】 本題考查推理判斷題。根據(jù)When our grandparents were young, there was very little money and everyone had to save hard for things they bought. They only bought things they needed, not things they just wanted. 可知祖輩們都是為買東西攢錢, 他們只買需要的東西, 而不是想要的東西。所以“Money doesnt grow on trees. ”告訴我們掙錢不容易, 花錢要節(jié)省。故選D項(xiàng)。B
12、When you set a foot outside of your door to drop litter, go to a social event or go for a walk, thoughts like I hope I dont see anyone I know or please dont talk to me may run through your mind. Ive also said such things to myself. Sometimes the last thing you want to do is to talk with someone, esp
13、ecially someone new. Why do we go out of our ways to avoid people? Do we think meeting new people is a waste of time? Or are we just lazy, thinking that meeting someone new really is a trouble? Communication is the key to life. We have been told that many times. Take the past generations, like our p
14、arents, for example. They seem to take full advantage of that whole communication idea because they grew up talking face to face while Generation Y grew up staring at screens. We spend hours of our days sitting on Facebook. We send messages to our friends and think about all of the things we want to
15、 say to certain people. Nowadays, we are so caught up in our little circle of friendsour comfort zone. We love it that they laugh at our jokes, understand our feelings and can read our minds. Most importantly, they know when we want to be alone. They just get us. Holding a conversation with someone
16、new means agreeing with things that you dont actually believe and being someone you think they want you to beit is, as I said before, a trouble. It takes so much energy, and at some point, it is too tiring. But meeting new people is important. Life is too short, so meet all the people you can meet,
17、and make every effort to go out and laugh. Remember, every hello leads to a smileand a smile is worth a lot.4.What do we learn about the author?A. He likes to be alone.B. He feels stressed out lately.C. Hes active in attending social events.D. Hes afraid of talking to others at times.【答案】D【解析】本題考查細(xì)節(jié)
18、理解題。根據(jù)第一段中的Ive also said such things to myself. Sometimes the last thing you want to do is to talk with someone, especially someone new. (我也對(duì)自己說(shuō)過(guò)這樣的話。有時(shí)候你最不想做的事情就是和別人交談,尤其是和某個(gè)新認(rèn)識(shí)的人。)可知,作者有時(shí)害怕和別人說(shuō)話。故選D項(xiàng)。5.Whats the problem of Generation Y in the authors eyes?A. They rely on the Internet to socialize.
19、B. They are less confident about themselves.C. They have difficulty in communicating.D. They are unwilling to make new friends.【答案】A【解析】本題考查細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段中的we spend hours of our days sitting on Facebook. We send messages to our friends and think about all of the things we want to say to certain people.
20、 (我們每天花幾個(gè)小時(shí)坐著刷“臉書”。我們給我們的朋友發(fā)信息,思考所有我們想對(duì)某些人說(shuō)的事情。)可推斷出,在作者看來(lái),年輕一代的問(wèn)題是他們依靠互聯(lián)網(wǎng)進(jìn)行社交活動(dòng)。故選A項(xiàng)。6.Why do many young people avoid meeting new people?A. They think it is troublesome.B. They are busy with their study.C. They fear to disappoint their old friends.D. They want to take time to do meaningful work.【答案
21、】A【解析】本題考查判斷推理題。根據(jù)倒數(shù)第二段Holding a conversation with someone new means agreeing with things that you dont actually believe and being someone you think they want you to be it is, as I said before, a trouble. It takes up so much energy, and at some point or another, it is too tiring.(和新認(rèn)識(shí)的人交談意味著同意你不相信的事
22、情,成為他們希望你成為的人就像我之前說(shuō)的,這是一個(gè)麻煩。它需要如此多的精力,在某些時(shí)候,它太累人了。)可知許多年輕人不愿結(jié)識(shí)新朋友是因?yàn)樗麄冋J(rèn)為這很麻煩。故選A項(xiàng)。7.Why does the author write the text?A. To tell about the importance of friends.B. To give tips on how to meet new people.C. To encourage people to meet new people.D. To introduce the disadvantages of Generation Y.【答案】
23、C【解析】本題考查判斷推理題。根據(jù)最后一段But meeting new people is important. Life is too short, so meet all the people you can meet, make the effort to go out and laugh. Remember, Every “hello” leads to a smile and a smile is worth a lot.(但是認(rèn)識(shí)新人是很重要的。生命太短暫,所以遇到所有你能遇到的人,努力走出去笑一笑。記住,每個(gè)“你好”都能帶來(lái)一個(gè)微笑而一個(gè)微笑是很有價(jià)值的。)由此推斷出,作者寫這
24、篇文章是為了鼓勵(lì)人們結(jié)識(shí)新人。故選C項(xiàng)。CAround this time of year when the weather gets cooler in Arkansas, there are a lot of homeless people, as well as people with different situations who just need help. Oftentimes Our family serves at a soup kitchen where they give out bags of food to needy families in our area. A
25、nd we 1l help put those bags of food together and hand them out, among other things.There are a lot of reasons why serving the community is important to me, but one of them has to do with my father. My grandfather died when my father was 4 years old and my grandmother had four kids all under the age
26、 of 5. all born pretty close together. That was a time when things were so bad in the country. There wasnt work and often the family hardly made ends meet, so my grandmother put the kids in a childrens home so that they could at least have food to survive.My dad said he never forgot the local charit
27、y would bring the kids a gift for Christmas. The kids worked hard in the childrens home and the only present they got was from the local charity. He never forgot this kindness and always appreciated the local charity for what it did when he Was a little boy.My dad was such a hardworking worker- fami
28、ly meant the world to him. I was the seventh baby in my family and my mother had me just after she turned 40. She was one of those high-risk pregnancy moms, and Im so grateful she had me. My mom and dad made a happy home for us, and Im so grateful for that. I hope my children are catching those less
29、ons, not just from Mom and Dad, but from grandparents and everyone else in their lives.8.Why does the author consider serving the community important?A. His father led a hard life in his childhood.B. He was inspired by his fathers life experiences.C. He was grateful for what his father had done for
30、him.D. His father worked hard and took good care of the family.【答案】B【解析】本題考查判斷推理題。根據(jù)第三段第一句“There are a lot of reasons why serving the community is important to me, but one of them has to do with my father.”及下文的描述可知,服務(wù)社區(qū)對(duì)我來(lái)說(shuō)很重要的原因有很多,但其中一個(gè)與我父親的生活經(jīng)歷有關(guān)。故選B項(xiàng)。9.Why did the authors grandmother put the kid
31、s in a childrens home?A. The family had too many children.B. The kids were born too close together.C. It provided food for the kids to survive.D. The kids could lead a very comfortable life there.【答案】C【解析】本題考查判斷推理題。根據(jù)第三段最后一句“There wasnt work and often the family hardly made ends meet, so my grandmot
32、her put the kids in a childrens home so that they could at least have food to survive.”可知,因?yàn)闆](méi)有工作,家里常常難以維持生計(jì),所以我祖母把孩子們安置在兒童之家,這樣他們至少可以有食物生存。故選C項(xiàng)。10.Which can best describe the author s father?A. Kind and creative.B. Strict and helpful.C. Devoted and patient.D. Grateful and hardworking.【答案】D【解析】本題考查判斷
33、推理題。根據(jù)第四段最后一句“He never forgot this kindness and always appreciated the local charity for what it did when he Was a little boy.他從未忘記這一善舉,總是感激當(dāng)?shù)氐拇壬茩C(jī)構(gòu)在他小時(shí)候所做的一切?!焙偷谖宥蔚谝痪洹癕y dad was such a hardworking worker- family meant the world to him.我父親是一個(gè)非常勤勞的工人家庭對(duì)他來(lái)說(shuō)是個(gè)世界?!笨芍?,作者的父親是一個(gè)懂得感恩和勤奮的人,故選D項(xiàng)。11.What can we
34、 learn from the passage ?A. Father meant the world to the family.B. The author hopes his kids learn to be grateful.C. The kids received Christmas gifts from their parents.D. The authors family opens a soup kitchen to offer help.【答案】B【解析】本題考查細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)最后一段句子“.and Im so grateful she had me. My mom and d
35、ad made a happy home for us, and Im so grateful for that. I hope my children are catching those lessons, not just from Mom and Dad, but from grandparents and everyone else in their lives.”可知,作者希望自己的孩子們不僅從父母那里,而且從祖父母和他們生活中的每一個(gè)人那里,都能學(xué)到這些教訓(xùn)感恩。故選B項(xiàng)。D The year 2020 is stormy, but rainbows are everywhere.
36、 Across the COVID-19 stricken world, bright and happy rainbows have become window colors and choices on store shelves. The rainbows started appearing all over Italy within a few days of schools closing for the first lockdown, back in March. Crayon drawings were taped to the inside of windows; poster
37、-painted banners hung from balconies. When the pandemic came to Britain, the rainbows came too, with the Italian message of positivity morphing into thanks to the NHS. Then, during the months of lockdown, the rainbows moved inside our homes, with a craze for arranging books by colour in pursuit of a
38、n aesthetically (審美地) pleasant Zoom background. In April this year, the largest cabin hospital in the Philippines was completed, divided into six wards of different colors. The colors of the rainbow were not only pleasing to the eye, but also conveying a positive and optimistic spirit to patients. T
39、he rainbow is to 2020 what keep calm and carry on was to 1939. And just as keep calm and carry on began as a public information campaign but became a tea towel industry, what began as a gesture of hope is now a big business. John Lewis reports that an 8 rainbow bauble is an early festive bestseller.
40、 Tracksuit enthusiasts are sitting out the second lockdown in Olivia Rubins 150 rainbow stripe tracksuits. Optimism is the hottest commodity of 2020. But some people are irritated by the way consumer culture commodities the human experience, packaging our hopes and dreams as if they were just anothe
41、r product in the warehouse (倉(cāng)庫(kù)). But the fashion editor-turned-designer JJ Martin says, Its great to have the colourful dress, but the magic of a rainbow isnt really about the pot of gold. What actually counts is the flame you turn on inside yourself.Where might people see the rainbow?In the study w
42、ith the books sorted by color.B. In the Italian message of thanks to the NHS.C. On the banners of the schools under lockdown.D. On the outside of Britains largest cabin hospital.【答案】A【解析】根據(jù)第三段中Then, during the months of lockdown, the rainbows moved inside our homes, with a craze for arranging books
43、by colour in pursuit of an aesthetically (審美地) pleasant Zoom background.可推知,在按顏色分類的書房中,人們可能會(huì)看到彩虹。故選A項(xiàng)。13. What does the underlined word irritated in Paragraph 6 probably mean?A. Embarrassed.B. Fascinated.C. Challenged.D. Angered.【答案】D【解析】根據(jù)最后一段中“packaging our hopes and dreams as if they were just an
44、other product in the warehouse (倉(cāng)庫(kù)).(將我們的希望和夢(mèng)想包裝得好像它們只是倉(cāng)庫(kù)里的另一件產(chǎn)品)”,以及Optimism is the hottest commodity of 2020.與下文的轉(zhuǎn)折關(guān)系可知,劃線詞所在句表示“但有些人對(duì)消費(fèi)文化將人類體驗(yàn)商品化的方式感到惱火。”由此可知,irritated的意思是“被激怒”,故選D項(xiàng)。14. What do the campaigns in 1939 and in 2020 have in common?A. They came to the same end.B. They helped people ou
45、t of the lockdown.C. They conveyed thanks to the medical staff.D. They displayed a feature of the towel industry.【答案】A【解析】根據(jù)倒數(shù)第二段.And just as keep calm and carry on began as a public information campaign but became a tea towel industry, what began as a gesture of hope is now a big business.(彩虹之于2020
46、年,就像保持冷靜,堅(jiān)持下去之于1939年。正如“保持冷靜,堅(jiān)持下去”一開始是一場(chǎng)公共信息宣傳運(yùn)動(dòng),但后來(lái)變成了茶巾行業(yè)一樣,一開始只是一種希望的姿態(tài),現(xiàn)在卻成了一門大生意。)可推知,1939年和2020年的運(yùn)動(dòng)最終都變成了商業(yè)行為。故選A項(xiàng)。15. What can we infer from what JJ Martin said?A. The relaxation of mind is equal to wealth.B. The significance of the rainbow is to lift people up.C. The tracksuits of Olivia Rub
47、in are to be mass-produced.D. The commercialization of feelings is somewhat reasonable.【答案】B【解析】根據(jù)最后一段中Its great to have the colourful dress, but the magic of a rainbow isnt really about the pot of gold. What actually counts is the flame you turn on inside yourself.可推知,彩虹的意義在于給人以希望,燃起人們內(nèi)心的火焰,故選B項(xiàng)。第二
48、節(jié) (共5小題;每小題2.5分,滿分12.5分)根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項(xiàng)中選出能填入空白處的最佳選項(xiàng)。選項(xiàng)中有兩項(xiàng)為多余選項(xiàng)。Americans spend a lot of money in their daily lives. Working people spend money on transportation to and from work and on various expenses throughout the day. Americans enjoy shopping and buy many things that they need and want. 16 The
49、y buy sports equipment, go to the movies and do many things that cost money. However, many Americans dont pay cash or write checks for these things. 17 Credit cards are small, rectangular plastic cards. It is very convenient to carry them about. 18 When the customer buys something at a store, he sho
50、ws his card at the store. This permits the store to charge the bank for the customers purchase. The bank collects all the charges for each customer. Then once a month the bank requires the customer to pay the charges for that month. 19 It allows the customer to pay for the charges in several payment
51、s over a period of time. However, the bank requires the customer to pay interest(利息)on the unpaid part of the charges. In this way the bank allows customers to buy things they cannot afford at one time. People can use the card to buy what they want and pay for it over a period of time. 20A. It bring
52、s great benefits to the rich. B. Banks give these cards to their customers. C. They spend a lot of money on entertainment. D. They also do not need to carry a lot of money. E. People may spend less money in this way. F. More and more Americans pay for things with credit cards. G. The bank does not f
53、orce the customer to pay the full amount. 16. 【答案】C【解析】根據(jù)后句They buy sports equipment, go to the movies and do many things that cost money. “他們買一些運(yùn)動(dòng)設(shè)備、去看電影和做許多花錢的事情。”可知, 他們花很多錢在休閑娛樂(lè)上面。故選C項(xiàng)。17. 【答案】F【解析】根據(jù)后句Credit cards are small, rectangular plastic cards. 對(duì)信用卡進(jìn)行解釋的提示可知, 越來(lái)越多的美國(guó)人選擇用信用卡付款。故選F。18. 【答案】
54、B【解析】根據(jù)后句When the customer buys something at a store, he shows his card at the store. “當(dāng)顧客在商店買東西的時(shí)候, 他出示他的信用卡。”可知, 銀行首先把信用卡給客戶符合語(yǔ)境。故選B項(xiàng)?!敬鸢浮縂【解析】根據(jù)前句Then once a month the bank requires the customer to pay the charges for that month. 和后句It allows the customer to pay for the charges in several payment
55、s over a period of time. 提示可知, 銀行并不強(qiáng)制客戶全額付款, 客戶只要在一段時(shí)間內(nèi)償還所有金額即可。故選G項(xiàng)?!敬鸢浮緿【解析】根據(jù)前兩句In this way the bank allows customers to buy things they cannot afford at one time. People can use the card to buy what they want and pay for it over a period of time. 可知, 人們可以使用這種卡購(gòu)買他們想要的東西, 還可以在一段時(shí)間內(nèi)慢慢支付, 由此可知, D項(xiàng)“他
56、們也不需要帶大量的現(xiàn)金?!狈险Z(yǔ)境。故選D項(xiàng)。第二部分 語(yǔ)言運(yùn)用(共兩節(jié),滿分30分)第一節(jié) (共15小題;每小題1分,滿分15分)閱讀下面短文,從短文后各題所給的A、B、C和D四個(gè)選項(xiàng)中,選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。My father often works very hard. And he (21) goes to the movies. Here Ill tell you a (22) story about him. One afternoon, when he finished his work and was about to go home, he found a film
57、ticket under the (23) on his desk. He thought he happened to have not much work to do that day and that it was quite wonderful to pass the (24) at the cinema. So he came back home and (25) finished his supper. Then he said (26) to us and left. But to our (27) , he came back about half an hour later.
58、 I asked him what was the matter. He smiled and told us about the funny thing that had happened at the (28) . When my father was sitting in his seat, a (29) came to my fathers seat and said that seat was hers. My father was (30) . He took out the ticket at once and looked at it carefully. It was Row
59、 17, Seat 3. And then he looked at the seat. It was the same. So he asked her to show her ticket. She took out the ticket at once and the seat (31) on it was Row 17, Seat 3. Why? Whats the matter with all this? While they were (32) , suddenly the woman said, The (33) of the tickets are different. So
60、 they looked at the tickets more carefully. After a while my father said, Oh, Im (34) . I made a mistake. My ticket is for the (35) a month ago. Take this seat, please. With these words he left.A. seldomB. oftenC. sometimesD. never【答案】A【解析】本題考查副詞辨析。句意:他很少去看電影。A.很少;B.經(jīng)常;C.有時(shí);D.從不。由上文的My father often
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 專題研究基金從業(yè)資格試題及答案
- 獸醫(yī)溝通障礙的應(yīng)對(duì)方法試題及答案
- 數(shù)據(jù)驅(qū)動(dòng)的物流決策分析試題及答案
- 特許另類投資全球市場(chǎng)趨勢(shì)試題及答案
- 國(guó)際物流師職資格考試試題及答案
- 2024年人力資源管理師考試臨考經(jīng)驗(yàn)試題及答案
- 產(chǎn)后護(hù)理的關(guān)鍵知識(shí):2024年育嬰師考試試題及答案
- 備考人力資源師試題及答案2024
- 2024年監(jiān)理工程師考試考題解讀及答案
- 理解智慧物流的構(gòu)成與價(jià)值鏈試題及答案
- 2025年寧夏寧東開發(fā)投資有限公司招聘筆試參考題庫(kù)含答案解析
- 《半導(dǎo)體行業(yè)發(fā)展歷程》課件
- 上海市智算中心建設(shè)導(dǎo)則(2025年版)
- 2025山東能源集團(tuán)中級(jí)人才庫(kù)選拔高頻重點(diǎn)提升(共500題)附帶答案詳解
- 高等學(xué)歷繼續(xù)教育畢業(yè)生實(shí)習(xí)報(bào)告
- DB32T 2060-2024 單位能耗限額
- 形勢(shì)與政策總體國(guó)家安全觀
- 《QOHAB123-2023高端G系列冷鐓鋼用熱軋盤條》
- 2024年世界職業(yè)院校技能大賽中職組“食品藥品檢驗(yàn)組”賽項(xiàng)考試題庫(kù)(含答案)
- Unit 5 Humans and nature Lesson 1 A Sea Story 說(shuō)課 課件-2024-2025學(xué)年高中英語(yǔ)北師大版(2019)必修第二冊(cè)
- 智能運(yùn)維知識(shí)庫(kù)建設(shè)方案設(shè)計(jì)與實(shí)施規(guī)劃
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論