




版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、每周一測(cè)I. 閱讀理解閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D四個(gè)選項(xiàng)中,選出最佳選項(xiàng)。AJohnny Cash was born in 1932 in the southern state of Arkansas. His parents were poor cotton farmers. As a school boy, he began writing songs and he performed on radio programs. After high school, he joined the United States Air Force and served as a radi
2、o operator in Germany.He returned to the United States in 1954 and formed a band with two friends and performed at local events. They began recording for Sun Records in Memphis. One of the songs Cash wrote became the first country music hit record for the company. It was Cry, Cry, Cry.Johnny Cash pe
3、rformed all across the United States and Canada. By 1958, Johnny Cash was a successful recording artist, songwriter and singer. He was invited to perform at the Grand Ole Opry in Nashville, Tennessee.Johnny Cash won many awards, including eleven Grammy Awards and the Kennedy Center Honors. He was el
4、ected to both the Country Music Hall of Fame and the Rock and Roll Hall of Fame. He also received a Grammy Lifetime Achievement Award.He died on September 12, 2003, in Nashville at the age of seventy-one.Fans say that Johnny Cashs music was important because it told simple stories about life and dea
5、th. They say he cared about social issues and continued to express support for those who are poor and without political power. One of the last songs he recorded was one made popular by the rock and roll group Nine Inch Nails. It is called Hurt.1. Johnny Cash returned to the United States after . A.
6、he finished high schoolB. he served in US Air Force in GermanyC. he formed a bandD. his song Cry, Cry, Cry became famous2. From the passage we can infer that . A. Johnny Cash performed his famous song Cry, Cry, Cry at the Grand Ole Opry B. the Grand Ole Opry is a place where famous singers hold thei
7、r concertsC. Johnny Cashs music was only loved by his fansD. Johnny Cash didnt care about social problems3. What does the underlined word hit mean in the second paragraph?A. Beat.B. Failure.C. Strike.D. Success.4. Johnny Cashs songs were loved by his fans because . A. he won many awards in his lifet
8、imeB. his songs were sung by the rock and roll group Nine Inch NailsC. his songs expressed support for the poor people with no political powerD. he often performed in the Grand Ole OpryBWatson entered Mr Smiths office. The boss was a hard man. He fired people who didnt do well without giving them a
9、second chance.Watson, said Mr Smith,this past year your department hasnt earned money. Were going to drop that department. Its finished. Im sorry, but youll have to go. But, sirif I just had a little more time. For the moment I need the job to keep my son at Riverside School.Whats that! said the bos
10、s.Riverside! I didnt know you had a boy there. Thats an expensive school for a man with your salary.I know, sir. But he likes there so much! Hes a star athlete and the best boxer in the school. The boys call him Champ(冠軍)there.The boss sat perfectly still for a long timea faraway (恍惚的) look in his e
11、yes. Then, suddenly, he said,We have got to close your department, Watson. But youll take over a new job in another department. It means longer hoursmaybe more pay. Now get out. Youre here for life.Watson got out, with surprise on his face. Then the boss took a letter from the top drawer of his desk
12、. It was Herbies last letter from Riverside Schoolwritten a few days before he died. He had read it over and over again with sick pain. The letter read:I cant say the boys here are any nicer to me than the others were. I guess its the same everywhere when youre a cripple (跛腳的人). But dont worry about
13、 me, Dad. Theyve got a good chemistry department here. And theres one boy here who is really great. Hes a track star and boxing champ and just tops in chemistry. The boys call him Champ. He made them stop throwing my books around. And he knocked a boy down who hit me. He is the best friend I ever ha
14、d. Dad, when I grow up, I want to do something for Champ. Something big that he wont even know about.Your son,Herbie5. Mr Smith wanted to fire Watson because . A. Watson would take over a new job in another departmentB. Watson had his son study in Riverside SchoolC. Watsons son knocked a boy do
15、wn who hit HerbieD. Watsons department didnt earn money that year6. We can learn from the passage that . A. Mr Smith didnt know that Champ was Watsons son at firstB. Mr Smith was told not to fire Watson by HerbieC. Mr Smith decided to give Watson another chance in no timeD. Mr Smith wanted to r
16、ealize Champs dream7. According to the passage, which words can best describe Mr Smith?A. Sympathetic and grateful.B. Selfish and greedy.C. Hardworking and strict.D. Easy-going and optimistic.8. The author wrote the passage in order to . A. make our children enjoy lifeB. share a moving story wi
17、th usC. provide us with tips on workD. help us to deal with our bossII. 完形填空閱讀下面短文,從每題所給的A、B、C和D四個(gè)選項(xiàng)中,選出最佳選項(xiàng)。Mandela, South African freedom fighter, was put in prison on a lonely island for 27 years. In those years he was 1treated though already reaching his 2age. The rocky island, which is covered
18、with snakes, seals and other 3, is 7 miles 4from the capital. In the daytime, Mandela had to work on a stone pit, 5big stones into small pieces or go to the sea, 6kelp(海帶) out of the cold seawater. Being a major criminal, he was specially 7by three men, who were always finding faults in what he
19、 did and then 8him.1991 saw Mandelas release(釋放)from 9. One of his touching moments happened on his ceremony of his coming into 10. As elected President of South Africa, he first introduced the political 11 from all over the world. He said he was pleased to meet them at his introduction into Preside
20、ncy. But, to his greatest _12_, the three guards also attended the ceremony. He 13 them to rise from their seats so as to be introduced to everybody 14. Being old, he slowly stood up from his seat and 15 to the three very men. A tongue-tied silence occupied the hall. Being so 16, Mandela made
21、all the whites, who cruelly treated him for many years, 17 to death. His behavior won him universal admiration.Later, he explained to his friends that he was bad-tempered when he was young. It was 18 that he learned to control himself and was able to 19from the hard years. When I stepped out of pris
22、on and threw myself into 20, I was aware that if I cant leave hatred and sorrow behind in the prison, I remain imprisoned.1. A. badlyB. wellC. equallyD. seriously2. A. ownB. oldC. highD. certain3. A. plantsB. stonesC. insectsD. animals4. A. farB. alongC. awayD. off5. A. pickingB. diggingC. put
23、tingD. breaking6. A. collectingB. producingC. discoveringD. planting7. A. servedB. guardedC. treatedD. cured8. A. punishedB. killedC. hatedD. fired9. A. sentenceB. electionC. prisonD. office10. A. palaceB. roomC. get-togetherD. power11. A. opinionsB. leadersC. demandsD. differences12. A. surpriseB.
24、angerC. joyD. disappointment13. A. letB. demandedC. orderedD. requested14. A. aroundB. nearbyC. presentD. faraway15. A. salutedB. greetedC. apologizedD. talked16. A. experiencedB. broad-mindedC. generousD. open-minded17. A. pitifulB. painfulC. delightedD. shamed18. A. at warB. at churchC. in prisonD
25、. in school19. A. fightB. surviveC. makeD. spend20. A. freedomB. lifeC. workD. politicsIII. 短文改錯(cuò)假定英語課上老師要求同桌之間交換修改作文,請(qǐng)你修改你同桌寫的以下作文。文中共有10處語言錯(cuò)誤,每句中最多有兩處。每處錯(cuò)誤僅涉及一個(gè)單詞的增加刪除或修改。增加:在缺詞處加一個(gè)漏字符號(hào)(),并在其下面寫出修改后的詞。刪除:把多余的詞用斜線()劃掉。修改:在錯(cuò)的詞下畫一橫線,并在該詞下面寫出修改后的詞。注意:1. 每處錯(cuò)誤及其修改均僅限一詞;2. 只允許修改10處,多者(從第11處起)不計(jì)分。When I wa
26、s in high school, I had an awful experience. At that time I was so brave and outgoing as the others. Because of that, a boy name Big Tom would do all kinds of bad things to me. I was scaring to see him. So yesterday, a friend told me that Big Tom wanted to see me and invited me to dine out. I agreed
27、. We met in a bar and I was so happy that nothing went well. By the end of that night, Big Tom apologized for what he has done to me. Now we have become close friends. In our life, everyone may make mistakes. What counts most are that we have the courage to correct them. IV. 語法填空閱讀下面短文,在空白處填入 1個(gè)適當(dāng)?shù)膯?/p>
28、詞或括號(hào)內(nèi)單詞的正確形式。The woman often called the First Lady of New York died on August. Brooke Astor was one hundred and five years old. The extremely wealthy and famous New Yorker spent much of her life _1_ (help) the needy in her beloved city.She was born in Portsmouth, New Hampshire. She was the only chil
29、d of a high level military officer. After two earlier _2_ (marry), she married Vincent Astor in 1953 again. He came from a family _3_ had been rich for at least one hundred years. Among other things, he owed many buildings in New York City. Brooke Astor became one of the _4_ (rich) women in the worl
30、d when Vincent Astor died. She also became head of a huge charity organization _5_ (found) by her husband. He repeatedly had told her she would have fun giving _6_ his money. And apparently she did. Miss Astor gave tens of millions of dollars _7_ (main) to places and people in New York City. She sai
31、d it was the sensible choice because that was _8_ the money had been made. She gave financial support to the city's cultural centers, the poor and disabled as _9_ as to many other smaller charities. When she died, the mayor of New York said the city would not be what it is today _10_ her support
32、.I. 閱讀理解A【語篇解讀】本文介紹了美國著名藝術(shù)家、歌詞作者、歌唱家Johnny Cash的生平和成就。1. B 【解析】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段中的After high school,he joined the United States Air Force and served as a radio operator in Germany.以及第二段中的He returned to the United States in 1954可知B選項(xiàng)正確。2. B 【解析】推理判斷題。從第三段可以推測(cè)出,Johnny Cash成為著名歌唱家以后被邀請(qǐng)?jiān)趖he Grand Ole Opry演出,故
33、可推斷the Grand Ole Opry是著名歌唱家舉辦音樂會(huì)的地方。3. D 【解析】詞義猜測(cè)題。由下文中Johnny Cash獲得的成功可知,畫線單詞的意思應(yīng)該是成功。 B【語篇解讀】本文是記敘文,講述了一個(gè)讓人懂得感恩的感人故事。5. D【解析】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的Watson, said Mr Smithbut youll have to go.可知Smith先生要開除Watson的原因是Watson負(fù)責(zé)的部門當(dāng)年沒有盈利。6. A【解析】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段中的I didnt know you had a boy there.可知Smith先生起初并不知道Champ是Wat
34、son的兒子。7. A【解析】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)倒數(shù)第三段中的But youll take over a new job in another department. It means longer hours maybe more pay Youre here for life.可知,Smith先生是一個(gè)有同情心且懂得感恩的人。8. B【解析】目的意圖題。通過閱讀文章可知,作者寫這篇文章是為了分享一個(gè)讓我們懂得感恩的感人故事。II. 完形填空【語篇解讀】曼德拉是當(dāng)代一位不同尋常的偉人。有人說他是無畏的自由斗士、杰出的政治領(lǐng)袖,也有人說他是友好的人、高貴的人、有趣的人,更有人稱他為世界公民。本文
35、以一件事具體描寫了納爾遜曼德拉博大的胸襟。1. A 根據(jù)后文who were always finding faults in what he did以及全篇故事發(fā)展的線索,曼德拉當(dāng)時(shí)受到了很差地待遇。badly糟糕地;well好地;equally平等地;seriously嚴(yán)肅地。故選A。2. B 雖然曼德拉已年屆高齡,仍遭受如此待遇。own自己的;old年老的;high高的;certain一定的。故選B。3. D 由前文的snakes, seals提示可知,此處應(yīng)為其他動(dòng)物。plants植物;stones石頭;insects昆蟲;animals動(dòng)物。故選D。4. C 表示兩者相距有多遠(yuǎn)時(shí),用
36、副詞away與from搭配。故選C。5. D 年事已高的曼德拉不得不在采石場(chǎng)(stone pit)從事繁重的體力勞動(dòng),將大石塊砸成碎小的石料。pick拾起;dig挖掘;put放置;break弄碎。故選D。6. A 不砸石塊時(shí),曼德拉得下海采集海帶。collect收集;produce生產(chǎn);discover發(fā)現(xiàn);plant種植。故選A。7. B 由于是要犯,共有三個(gè)人專門看守曼德拉。serve服務(wù);guard看守,警衛(wèi);treat對(duì)待;cure治療。故選B。8. A 這些看守人員總是挑刺懲罰(punish)他。punish懲罰;kill殺;hate討厭;fire解雇。故選A。9. C 1991年,
37、曼德拉終于被釋放。表示出獄,用release from prison。故選C。11. B 在就職儀式上,曼德拉首先介紹前去出席儀式的各國政要(leaders)。opinion觀點(diǎn);leader領(lǐng)導(dǎo);demand要求;difference區(qū)別。故選B。12. C 此處為體現(xiàn)主旨的關(guān)鍵信息,前文有轉(zhuǎn)折連詞but。此句大意為:各國政要的到場(chǎng)祝賀令曼德拉非常高興,但最使他高興的是那三個(gè)曾在他被囚禁期間看守他的獄卒也到場(chǎng)祝賀。surprise驚訝;anger憤怒;joy高興;disappointment失望。故選C。13. D 曼德拉不計(jì)前嫌,以德報(bào)怨,請(qǐng)出這三位小人物。request sb to do
38、 sth邀請(qǐng)某人做某事;demand與order都含有命令口吻,語氣過于強(qiáng)硬,且demand要加of才能接賓補(bǔ),即demand of sb to do sth;let結(jié)構(gòu)不對(duì)。故只有D項(xiàng)符合題意。14. C 在場(chǎng)的每個(gè)人,present常作后置定語,表示出席的,到場(chǎng)的。around四周的;nearby附近的;faraway遙遠(yuǎn)的。故選C。15. A 年事已高的曼德拉慢慢地從自己的座位上站起來,向這三個(gè)小人物行禮。salute(正式地)行禮,致敬,一般用于莊重場(chǎng)合;greet問候,致敬,常用于一般場(chǎng)合。此處為行軍禮,故選A。16. B 曼德拉如此博大的胸懷使得那些曾頑固堅(jiān)持種族隔離政策并欺負(fù)曼德
39、拉27年的所有白人汗顏、無地自容。experienced 有經(jīng)驗(yàn)的;broad-minded寬宏大量的,心胸寬廣的;generous慷慨大方的;open-minded思想開明的。B項(xiàng)正確。 18. C 正是在獄中,他學(xué)會(huì)了控制自己。in prison在獄中,故選C。19. B 如果在獄中不學(xué)會(huì)忍,他可能就不會(huì)幸免于難,不會(huì)活下來。fight斗爭(zhēng);survive生存,存活;make使得,制作;spend花費(fèi)。故選B。20. A 曼德拉說當(dāng)我走出囚室、邁向自由時(shí),我已經(jīng)清楚,自己若不能把悲痛與怨恨留在身后,那么我其實(shí)仍在獄中。freedom自由;life生命,生活;work工作;politics政
40、治。故選A。III. 短文改錯(cuò)When I was in high school, I had an awful experience. At that time I was so brave and outgoing asothers. Because of that, a boy Big Tom would do all kinds of bad things to me. I was to see him. yesterday, a friend told me that Big Tom wanted to see me and me to dine out. I agreed. We met in a bar and I was so happy that went w
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 高效能水利施工挖掘機(jī)行業(yè)跨境出海戰(zhàn)略研究報(bào)告
- 鹽酸規(guī)?;a(chǎn)行業(yè)深度調(diào)研及發(fā)展戰(zhàn)略咨詢報(bào)告
- 電子商務(wù)在線平臺(tái)行業(yè)跨境出海戰(zhàn)略研究報(bào)告
- 2025屆寧夏銀川高中名校高考仿真卷化學(xué)試題含解析
- 數(shù)字營銷在金融行業(yè)的應(yīng)用與創(chuàng)新
- 安全生產(chǎn)事故案例分析培訓(xùn)
- 產(chǎn)品開發(fā)中的技術(shù)與流程
- 品牌故事在企業(yè)品牌形象中的作用
- 城市規(guī)劃與城市發(fā)展研究
- 燃煤摻氨與絕熱壓縮空氣儲(chǔ)能的綜合能源系統(tǒng)優(yōu)化策略探討
- 2024活躍用戶研究報(bào)告(小紅書平臺(tái))-千瓜-202404
- 2024年煤礦探放水考試題庫附答案
- 技能成才強(qiáng)國有我
- 全科醫(yī)學(xué)病例討論教學(xué)應(yīng)用
- 網(wǎng)絡(luò)安全技術(shù)服務(wù)方案
- 列車電子防滑器-電子防滑器原理
- 《教師職業(yè)道德與政策法規(guī)》考試復(fù)習(xí)題庫(含答案)
- 游戲:看表情符號(hào)猜成語PPT
- 施工總平面圖及說明
- 別墅加裝電梯井施工方案
- 2023年政治七年級(jí)考綱知識(shí)點(diǎn)
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論