新人教版高中英語必修三第單元綜合技能訓練卷(含答案)_第1頁
新人教版高中英語必修三第單元綜合技能訓練卷(含答案)_第2頁
新人教版高中英語必修三第單元綜合技能訓練卷(含答案)_第3頁
新人教版高中英語必修三第單元綜合技能訓練卷(含答案)_第4頁
新人教版高中英語必修三第單元綜合技能訓練卷(含答案)_第5頁
已閱讀5頁,還剩9頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

1、Unit 1 綜合技能訓練時間:90分鐘,滿分:100分.單項填空(共15小題;每小題1分,滿分15分)從A、B、C和D四個選項中選出可以填入空白處的最佳選項。1(2014泰安高一檢測)It is obvious _ she is very clever.AasBwhichCwhetherDthat答案:D句意:很明顯,她挺聰明。it是形式主語,_ she is very clever是真正的主語,引導詞在此只起連接作用,不作任何成分,故用that。2(2014太原高一檢測)When are you planning to _ tomorrow?At six oclock.Aset offBp

2、ut offCturn offDtake off答案:A考查動詞短語意義。句意:你打算明天幾點啟程?六點。set off“出發(fā),動身”,符合題意。put off“推遲,拖延”;turn off“關(guān)掉,避開”;take off“拿掉,起飛,脫衣”。3(2014浙江效實中學下學期期末)Though a new analysis suggests lightning and volcanoes helped make life possible, the _ of life remains a mystery.AoriginBintelligenceCpowerDmovement答案:A句意:盡管一

3、種新的分析表明閃電和火山都有助于使生命變成可能,但生命的起源仍然是個迷。A起源;B智力;C電力,動力,權(quán)力;D運動。根據(jù)題意選A。4(2014寧波市高一期末)He is said to have written and sung the song _ his wife who died from skin cancer 2 years ago.Ain memory ofBin need ofCin honour ofDin support of答案:A句意:據(jù)說他已經(jīng)為了紀念兩年前列于皮膚癌的妻子寫了一首歌并且唱了這首歌。本題介詞短語的用法。四個選項的含義分別是:A. in memory of

4、為了紀念,B. in need of需要, C. in honour of為了對表達敬意,D. in support of支持,所以答案是A。5(2014沈陽高一檢測)Excuse me, but I want to use your computer to type a report.You _ have my computer if you dont take care of it.Ashall notBmight notCneedntDshouldnt答案:A考查情態(tài)動詞。句意:打擾一下,我想用你的電腦打一篇報告。如果你不好好愛護它,你就不能用。在表達許諾、警告、意圖、命令、決心等,且主

5、語為第二人稱時,需用情態(tài)動詞shall。6He received honour and _ from the government for his contribution to agricultural production.AawardBrewardCfavourDquality答案:A考查詞義辨析。句意:他因為在農(nóng)業(yè)生產(chǎn)上作出貢獻而獲得政府給予的榮譽和獎勵。award意為“獎,獎品”,較正式,符合題意。reward“回報,酬金”;favour“恩惠,好感”;quality“質(zhì)量,品質(zhì)”。7(2014寧波市高一期末)Mr Johnson _ knows the street like th

6、e palm(手掌) of his hand.AfinallyBobviouslyCapproximatelyDsimply答案:B句意:很顯然,Johnson先生了解這條街就像他的掌紋一樣。這里需要副詞: A. finally最終地,B. obviously顯然地, C. approximately 大約, D. simply簡單地,所以選B。8(2014淄博市高一下學期期末)Though _ of the danger of hiking in such weather, the young men still wouldnt give up their plan. AremindingB

7、remindedCbeing remindedDhaving reminded 答案:B句意:雖然被警告在這樣的天氣遠足是危險的,但是年輕人還是不愿意放棄他們的計劃。由于remind與其邏輯主語the young men之間是被動關(guān)系,故用其過去分詞形式。though reminded of .相當于狀語從句though they were reminded of .。選B。9(2014寧波市高一期末) What did you say to your sister? I saw her crying in the room. It _ my fault. I just said hello

8、to her when I met her, nothing else.Amust have beenBcant have beenCoughtnt to beDshould have been答案:B句意:你對你姐姐說什么了,我看見她在房間里面哭??隙ú皇俏业倪^錯,我見到她的時候只是和她打招呼,沒有別的。因為是對過去事情的推測,所以用情態(tài)動詞的完成式,而且這里用cant have done表示對過去的事情的否定推測,must have been 過去一定做了,should have been過去本應該做卻沒有做,所以選B。10The audience _ as the acrobat (雜技

9、演員) walked along the tightrope.Aheld their handsBheld their breathCheld their nosesDheld their tongues答案:B考查短語。句意:雜技演員在鋼絲繩上表演時,觀眾們屏息觀看。hold ones breath“屏息,屏氣”,固定詞組,符合題意。hold ones hands抓住某人的手;hold ones nose捂住鼻子;hold ones tongue保持沉默。11Weve enjoyed having you on board and look forward _ you again in th

10、e near future.Ato seeBto seeingCat seeingDon seeing答案:B考查固定結(jié)構(gòu)。句意:我們很高興能與您共度這段時光,歡迎再次乘坐我們的班機。look forward to“期望,期待,盼望”,是固定短語,to為介詞,后接動詞時用動名詞形式。12Do you know that every man here _ you your freedom to do or say what you want?AenviesBadmiresCappreciatesDenjoys答案:AB、C、D三項均不可接雙賓語,故A項正確。句意:你知道這兒的人都羨慕你想做什么就

11、做什么,想說什么就說什么的自由嗎?envy意為“嫉妒,羨慕”。13She felt so lonely and unhappy. She was ready to _ and forget everything, if they could only be together again.AfrightenBfightCfailDforgive答案:D考查動詞詞義辨析。句意:她感到孤獨、難過。只要他們能再在一起,她就原諒并忘記一切。forgive“原諒,饒恕”,符合題意。frighten“使驚嚇,驚恐”;fight“打仗,對抗”;fail“失敗,不及格”。14He speaks Chinese

12、fluently as if he _ a Chinese.AwereBhad beenCisDhas been答案:A考查as if中的虛擬語氣。主句中的謂語動詞動作和從句中的謂語動詞動作同時發(fā)生,無明顯的先后關(guān)系,故選A。15_ I come to London alone?Dont worry, I _ be meeting you at the airport.AMust; shallBMay; mightCShouldnt; have toDCant; can答案:A考查情態(tài)動詞的用法。句意:我非得自己單獨來倫敦嗎?別擔心,我將去機場接你的。must必須,非要;shall與第一人稱連

13、用表示將來。.完形填空(共20小題;每小題1分,滿分20分)閱讀下面短文,理解大意,從題中所給的A、B、C、D四個選項中選出一個最佳答案。(2014陜西)It was Mothers Day and I was shopping at the local supermarket with my fiveyearold son, Tenyson. As we were _16_, we realized that only minutes earlier an _17_ woman had fallen over at the entrance and hit her head on the g

14、round._18_ was with her, but there was blood everywhere and the woman was embarrassed and clearly in shock. _19_, a lot of people stopped to help out._20_ we were walking towards the scene, Tenyson became very _21_about what had happened to the elderly couple. He_22_ to me, “Mom, its not much fun fa

15、lling over in front of _23_.” Seeing that there was a flower stall(攤位)at the front of the supermarket, he added, “Why shouldnt we _24_ the lady a flower? It will make her feel better.” I was _25_ that hed come up with this _26_ idea. So we went over and told the flower seller_27_ we wanted. “Just ta

16、ke it,” she replied. “I _28_ take your money for such a wonderful _29_.”By now medical staff had arrived, and were _30_ the injured woman. We gave the flower to the womans husband and I told him it was _31_my son. At that, the old man started crying and said, “Thank you very much.” He then turned to

17、 me, “You have a_32_ son. Happy Mothers Day to you.”The man bent down and gave his wife the flower, telling her who it was from. _33_ being badly hurt, the old lady looked up at Tenyson with _34_ in her eyes and gave him a little _35_.16A.leavingBdrivingCmovingDstopping答案:A 由上下句意可知我們要離開時,有人受傷了。leave

18、離開,符合句意。drive駕駛;move移動;stop停止。17A.injured BawkwardChonest Delderly答案:D 由下文the elderly people 提示可知D項正確。18A.Her husbandBMy sonCThe crowdDThe seller答案:A 由下文可知是一對老夫婦,因此陪在身邊的應該是她的丈夫。19A.Specifically BParticularly CInterestinglyDFortunately答案:D 由下一句話可知,老人摔倒后,很多人停下來幫忙,故為幸運的是fortunately;specially專門地;particu

19、larly尤其、特別;interestingly有趣的是。20A.If BSince CWhileDUnless答案:C 句意:正當我們向事故地點走去時,while當時候符合上下句意。if如果;since從以來;unless除非。21A.guiltyBcuriousCangryDworried 答案:D 由下文可知孩子想安慰老人,故他擔心老人。be worried about對擔心;guilty內(nèi)疚;curious好奇的;angry生氣的。22A.complainedBsaidClied Dresponded 答案:B 從后面的引號可知是孩子說的話,故say正確。complain抱怨;lie說

20、謊;respond回答。23A.no oneBsomeoneCeveryone Danyone答案:C 由上下句意可知老人在超市門口摔倒,故在公共場合,在所有人面前。everyone每個人、所有人;no one沒人;someone某人;anyone任何人。24A.lendBbringCleave Dbuy答案:D 由上文there was a flower stall有一個賣花的攤位可知去買花。buy買;lend借;bring帶來;leave離開。25A.amazedBshocked CpuzzledDconcerned答案:A 對于五歲的孩子提出這樣一個想法,母親感到驚訝。amazed感到驚

21、訝的;shocked震驚的;puzzled迷惑的;concerned擔心的。26A.wiseBsweetCinnocent Dcrazy答案:B sweet甜的,悅耳的;wise明智的;innocent無辜的;crazy瘋狂的,結(jié)合語境可知悅耳的最合適。27A.whichBwhen CwhatDwhether 答案:C what引導賓語從句,且在從句中充當賓語。28A.must notBcant Cmay not Dneednt答案:B 由下文可知孩子買花是一件wonderful的事情,故店主是不會收錢的。cant不能,做不到;must not 表示禁止;may not或許不;neednt沒有

22、必要。29A.sceneBhabitCflower Ddeed答案:D 由上下文可知小孩買花是善舉,故用deed行為、行動;scene場景;habit習慣;flower花朵。30A.checking withBlooking afterCoperating onDpraying for答案:B 由前一句可知醫(yī)療隊已經(jīng)到達,可推知在照看老人。look after 照料; check with與相符;operate on動手術(shù);pray for祈禱。31A.fromBtoCwithDabout 答案:A 由句意可知花是兒子送的。from表示出處,來自。32A.respectfulBcheerful

23、Csuccessful Dwonderful答案:D 由老人表示感謝可知老人是贊揚兒子,故用wonderful極好的;respectful尊重的;cheerful快樂的;successful成功的。33A.Out of BRegardless of CThanks to DAs to答案:B 由句意可知老人不顧自己的重傷,依然充滿愛意的看著孩子。regardless of不管、不顧;out of 出于;thanks to幸虧;as to關(guān)于。34A.loveBhopeCpity Dpain答案:A 由上文可知老人被孩子的行為感動了,故充滿愛意最合適。love愛;hope希望;pity可惜;pa

24、in痛苦。35A.ideaBmoney CsmileDcomfort答案:Cand連接應為并列的含義,有前面的love可推知smile微笑正確。idea想法;money錢;comfort安慰。.閱讀理解(共20小題;每小題2分,滿分40分)閱讀下面的短文,從每題所給的四個選項(A、B、C、D)中,選出最佳選項。AFathers Day is a fairly new celebration in the British calendar compared with Mothers Day, which has been a very popular and well celebrated fe

25、stival in the UK for a very long time.The origins of the celebration are American and it was inspired by the actions of a man named William Smart. He was a veteran of the US Civil War and his wife died giving birth to their sixth child. He raised six children alone without remarrying, which was undo

26、ubtedly unusual back in those days. His daughter, Sonora Dodd, realised when she was an adult what her father had sacrificed for his children. It was in the early 1900s and she was actually at church one day, listening to a sermon on Mothers Day. She thought there should also be a Fathers Day celebr

27、ation. And so the tradition was born, on the third Sunday every June, close to the anniversary of Sonoras fathers death. Britain took the idea of Fathers Day from the American celebration and it has been celebrated officially since the 1970s.Fathers Day is never quite such the big commercial event t

28、hat Mothers Day is, probably because it hasnt been in existence for so long. But what do British people do for Fathers Day? Well,most people would buy their fathers a card.The card would probably have a nice message in it saying what a great Dad their father is.Some people do buy presents as well. P

29、opular gifts for Dads are probably ties, chocolates or socks because these are things that Dads can always use even if they dont want them. In the runup to Fathers Day, or indeed Mothers Day, there will be adverts on the TV giving us ideas of CDs or gadgets we can buy. Card shops will be full of mug

30、s or pens and similar merchandise with “Worlds Greatest Dad” written on them.Some families might do things together to celebrate Fathers Day like going for a meal. As a special treat, British people might give their Dad a bit of a restmake him a cup of tea, or even wash his car and mow the grass to

31、make him feel really appreciated.36Where did Fathers Day come from?AAmerica.BA church.CBritain.DTV.答案:A由第二段第一句中的“The origins of the celebration are American.”可知父親節(jié)起源于美國。雖然文章中也出現(xiàn)了B、C、D三項內(nèi)容,但卻都不是父親節(jié)的來源。37When did Britain begin to celebrate Fathers Day?AIn the late 1900s.BIn the year of Sonoras fathers

32、 death.CAbout 70 years later than America.DWe dont know.答案:C根據(jù)第二段第五句中的“It was in the early 1900s.”和該段最后一句中的“. since the 1970s.”可知英國是在晚于美國大約70年后才開始慶祝父親節(jié)的。38What do people usually do for Fathers Day?ATo buy their fathers a card.BTo go for a meal.CTo make their fathers a cup of tea.DTo wash their fathe

33、rs car.答案:A由第三段第三句“Well, most people would buy their fathers a card.”可知大多數(shù)人的做法應是A項。而B、C、D三項只是部分人的做法。39What do most people buy for their fathers?ACDs or gadgets.BTies, chocolates or socks.CMugs or pens.DA meal.答案:B由第三段第六句中的“Popular gifts for Dads are probably ties, chocolates or socks.”可知B項正確。BThe Sa

34、hara Festival is a celebration of the very recent past. The threeday event is not fixed to the same dates each year, but generally takes place in November or December. It is well attended by tourists, but even better attended by locals.During the opening ceremonies, after the official greetings from

35、 the government leaders, people who attend the festival begin to march smartly before the viewing stands, and white camels transport their riders across the sands. Horsemen from different nations display their beautiful clothes and their fine horsemanship. One following another, groups of musicians

36、and dancers from all over the Sahara take their turn to show off their wonderful traditional culture. Groups of men in blue and yellow play horns and beat drums as they dance in different designs. On their knees in the sand, a group of women in long dark dresses dance with their hair: their long, da

37、rk, shiny hair is thrown back and forth in the wind to the rhythm of their dance.The local and visiting Italian dogs are anxious to run after hares. The crowd is on its feet for the camel races. Camels and riders run far into the distance, and then return to the finish line in front of the cheering

38、people.Towards the evening, there comes the grand finale of the opening day, an extremely exciting horserace. All the riders run very fast on horseback. Some riders hang off the side of their saddles. Some even ride upside down their legs and feet straight up in the air all at full speed. Others rus

39、h down the course together, men arm in arm, on different horses. On and on they went. So fast and so wonderful!40. The Sahara Festival is a festival which_.Ahas a very long history in North AfricaBis held in the same place on the same dayCis attended mainly by the people in the SaharaDis celebrated

40、mostly by travelers from different countries答案:C細節(jié)理解題。根據(jù)第一段最后一句“but even better attended by locals.”確定答案。41. Before the races begin,_take part in the activities during the opening ceremonies.Amusicians, dancers, horses and haresBcamel riders, musicians, dogs and haresChorsemen, dancers, camels and d

41、ogsDmusicians, officials, camels and horses答案:D細節(jié)理解題。 根據(jù)第二段,對參加節(jié)日開幕式活動的介紹D項中的musicians, officials, camels and horse都提到了。42. The underlined word “finale” in the fourth paragraph most probably means the _of the opening day.Afirst partBmiddleClast partDwhole答案:C詞義猜測題。根據(jù)前面的敘述和該句中的towards the evening, 說明

42、是開幕式的最后了,所以C正確。43. This passage mainly tells readers_.Awhat happens on the opening day of the Sahara FestivalBhow people celebrate during the threeday Sahara FestivalCwhat takes place at the closing ceremonies of the Sahara FestivalDhow animals race on the first and the last days of the Sahara Festi

43、val答案:A主旨大意題。從文中第二段第一句話“During the opening ceremonies,”可以看出,本文主要是介紹“撒哈拉節(jié)”開幕式上的活動。答案選A。CThere was a story many years ago of a school teacherMrs. Thompson. She told the children on the first day that she loved them all the same. But that was a lie. There in the front row was a little boy named Teddy S

44、toddard. He didnt play well with the other children and he always needed a bath. She did not like him.Then Mrs. Thompson got to know that Teddy was actually a very good boy before the death of his mother. Mrs. Thompson was ashamed of herself. She felt even worse when, like all her other students, Te

45、ddy brought her a Christmas present too. It was his mothers perfume(香水)Teddy said, “Mrs. Thompson, today you smell just like my Mom used to.”After the children left she cried for at least an hour. On that very day, she stopped teaching reading, writing and math. Instead, she began to teach children.

46、Mrs. Thomspon paid particular attention to Teddy. The boys mind seemed to come alive. The more she encouraged him, the faster he improved. By the end of the sixth grade, Teddy had become one of the smartest children in the class.Six years went by before she got a note from Teddy. He wrote that he ha

47、d finished high school, third in his class, and she was still the best teacher he ever had in his whole life. He went to college. Mrs. Thompson got two more letters from him with the last one signed, Theodore F. Stoddard, MD.(醫(yī)學博士)The story doesnt end there. On his wedding day, Dr. Stoddard whispere

48、d in Mrs. Thompsons ear, “Thank you, Mrs. Thompson, for believing in me. You made me feel important and showed me that I could make a difference.”Mrs. Thomspon, with tears in her eyes, whispered back, “Teddy, you have it all wrong. You were the one who taught me that I could make a difference. I did

49、nt know how to teach until I met you.”文章大意:Mrs. Thompson收到了她并不喜歡的學生Teddy的圣誕禮物。禮物是Teddy過世了的媽媽的香水。Mrs. Thompson大為震撼,并真正懂得了教師工作的意義。44What did Mrs. Thompson do on the first day of school?AShe made Teddy feel ashamed.BShe asked the children to play with Teddy.CShe changed Teddys seat to the front row.DSh

50、e told the class something untrue about herself.答案:D推理判斷題。由第一段第二句話到本段結(jié)束可推知。45What did Mrs. Thompson find out about Teddy?AHe often told lies.BHe was good at math.CHe needed motherly care.DHe enjoyed playing with others.答案:C推理判斷題。 由第三段Teddy說的話可推知。46In what way did Mrs. Thompson change?AShe taught few

51、er school subjects.BShe became strict with her students.CShe no longer liked her job as a teacher.DShe cared more about educating students.答案:D細節(jié)判斷題。由第三段“On that very day, she stopped teaching reading, writing and math. Instead, she began to teach children.”可推知。47Why did Teddy thank Mrs. Thompson at

52、 his wedding?AShe had kept in touch with him.BShe had given him encouragement.CShe had sent him Christmas presents.DShe had taught him how to judge people.答案:B細節(jié)判斷題。由倒數(shù)第二段Dr. Stoddard對Teddy說的話可推斷出B項正確。DThis Friday is TombSweeping Day, one of the three traditional festivals that are included as the C

53、hinese mainlands public holidays starting this year. Together with the Dragon Boat Festival in June and MidAutumn Festival in September, the authorities say observing these days is aimed at protecting folk culture and customs.Chinese nationwide should thank Chen Jing, a 68yearold folk artist and pro

54、fessor from Nanjing University for the move. “It is certainly a favorable gesture for the promotion and preservation of folk culture and customs,” Chen said. In 2006, Chen proposed to the authorities to make TombSweeping Day, also known as Qingming Festival, a public holiday. His suggestion received

55、 wide support from other folk artists. “TombSweeping Day means a lot to the Chinese,” Chen said. It is a day for people to honour their ancestors.Two years ago, on his trip to honour his ancestor in Taizhou, Jiangsu province, he found the train full of people, most of whom were the elderly. From the

56、 conversation with them, he found the elderly thought it necessary to include young family members in the festivals activities, while working people also wanted the chance to honor their ancestors. Among those he spoke to was an elderly man from Hongkong, who told Chen TombSweeping Day is a holiday

57、in Hongkong for paying tribute to ancestors. Chen was inspired by the experience and insight from these people and put forward the suggestion for the holiday during an interview by mainstream media.“If we do not take immediate action, our traditional folk customs will be forgotten by the younger gen

58、eration,” he said. His idea soon spread all over the country and was echoed(回音) by many scholars and experts.文章大意:本文講述了南京大學陳靜教授為清明節(jié)被納入國家法定節(jié)日所作的貢獻。48. What does the underlined word “tribute” mean?APaper money.BFlowers.CRespect.DIncense.答案:C猜測詞義題。所在句意為“清明節(jié)是香港人們敬老的一個節(jié)日”。所以該詞意為“respect”。49Why do the eld

59、erly think it is important to make TombSweeping Day a public holiday?ABecause they want to honor their ancestors.BBecause it can make young people and working people be included in the festivals activities.CBecause it can make people have a chance to honor their ancestors.DBecause they think it is a

60、n important traditional folk custom.答案:B細節(jié)理解題。由第三段第二句話可知。50The best title of the passage is _.AHow people observe TombSweeping DayBThe aim of protecting folk culture and customCTombSweeping Day, a traditional Chinese festivalDOne mans mission to help keep a traditional custom alive答案:D主旨大意題。由文章大意知。E

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論