2019年高考英語一輪抓綱務本模塊1Unit1Schoollife(含解析)牛津譯林版練習_第1頁
2019年高考英語一輪抓綱務本模塊1Unit1Schoollife(含解析)牛津譯林版練習_第2頁
2019年高考英語一輪抓綱務本模塊1Unit1Schoollife(含解析)牛津譯林版練習_第3頁
2019年高考英語一輪抓綱務本模塊1Unit1Schoollife(含解析)牛津譯林版練習_第4頁
已閱讀5頁,還剩6頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內容提供方,若內容存在侵權,請進行舉報或認領

文檔簡介

1、2019 年高考英語一輪抓綱務本模塊1Unit1Schoollife(含解析)牛津譯林版練習李仕才一、閱讀理解Dear Xiaoxue ,TrainingMonday,6 February to Friday,24 February9: 00 a m. 3: 00 p m.Building 41, Room 104Key points to highlight:On Monday,6 February ,you will be given a workbook and timetable for the next 3 weeks.On Tuesday,7 February, you will

2、be in the Nursing Clinical Laboratory andwill need to wear the correct footwear.Please click_hereThere is no face to face learning on 8,17,23 or 24 February.These days areset aside for self-directed learning activities in your workbook.You can bring food or purchase it from one of the many shops on

3、campus.There are several microwaves and student facilities located on campus.Department of Science, Medicine & Health TrainingThursday,23 February9: 30 a m. 12: 00 p m.Building 67, McKinnon FoyerWe're here to help !We're looking forward to meeting you on 6 February!Kind regards,F(xiàn)aculty o

4、f Science, Medicine & Health1/11University of Wollongong1 When will students study by themselves?A On 6 February.B On 7 February.C On 8 February.D On 18 February.2 What are students supposed to do in the Nursing Clinical Laboratory?A Put on hats.B Wear suitable shoes.C Wear long shirts.D Roll up

5、 sleeves.3 Which of the following is TRUE of the key points?A You should bring food to school.B You had better attend all sessions.C You will get your notebook in 3 weeks.D You must pass the OSCE exam to finish the course.4 What can we know about the training of 23 February?A You must take part in m

6、any activities.B You can be trained how to be a good nurse.C You may have a chance to meet some teachers.【解題導語】本文是一封信,是關于一所大學寫給一名即將要入學的學生的一封信,在信中主要介紹了訓練課程的要求、安排和重點事項等情況。譯文:所有學生都必須參加從二月六日星期一開始的這些訓練你想知道的所有細節(jié)如下。highlight v強調appropriate adj.合適的staff n員工1 C細節(jié)理解題。根據“ Key points to highlight:”部分第三段“ There

7、is noface to face learning on 8,17,23 or 24 February.These days are set aside forself-directed learning activities in your workbook.”可知,在2 月 8 日、 17 日、23 日和 24 日,這所大學沒有統(tǒng)一安排學生學習,在這幾天學生可以自習。故選C。2/112 B細節(jié)理解題。On Tuesday, 7 February, you will be in the NursingClinical Laboratory and will need to wear the

8、 correct footwear.(Key points tohighlight:部分第二段第一句)譯文:在 2 月 7 日星期二那天,你將到臨床護理實驗室并需要穿合適的鞋。解題思路:根據關鍵句可知,學生們去臨床護理實驗室時需要穿上合適的鞋。故選B。3譯文:要完成這門課程,你必須參加所有的訓練課并通過客觀結構化臨床考試( 在第三周進行的臨床考試) 。解題思路:根據關鍵句可知,學生要完成這門課程,必須通過客觀結構化臨床考試。故選 D。4 C細節(jié)理解題。根據Department of Science, Medicine & Health Training部分中的“ Thursday, 2

9、3 February”和“ It is an opportunity to meet other studentsstudying Nursing as well as staff.”可知,在2 月 23 日那天的訓練中,學生們有機會見到這所大學的一些老師。故選C。二、單項填空1.Tom is a man of much _ and he had a lot of interesting _ in hislife.A. experience, experiencesB. experiences,experienceC. experience, experienceD. experiences,

10、experiences【答案】 A【解析】 experience作“經驗”講時為不可數名詞,指某人的“經歷”時是可數名詞。句意:湯姆是個經驗豐富的人,他的生活中有很多有趣的經歷。根據題意應選A。2.Fully _ to looking after three children at home, she no longer has timeto enjoy the various activities in the club.A. attachedB. attachingC. devotingD. devoted【答案】 D【解析】 be devoted to專注于,此處為過去分詞短語在句中作狀

11、語。attach to附屬3/11于,依戀于。句意:因為完全“專注于”在家照看三個孩子,她不再有時間到俱樂部去盡享各種各樣的活動。3.After he was knocked down by a car which escaped immediately, he _ tohis feet and called 120 and the police station.A. stoodB. struggledC. ranD. rose【答案】 B【解析】 struggle to ones feet掙扎著站起來。句意:他被一輛汽車撞倒了,汽車立刻又逃走了。他掙扎著站起來打了120,報了警。4.I co

12、uld have got good grades in the maths exam, but _ I made somemistakes and failed.A. somewhatB. somehowC. anyhowD. anyway【答案】 B【解析】 somewhat 稍微,有點,達到某種程度;somehow不知何故,不知怎么地;anyhow 無論如何,總之,不管怎樣;anyway 無論如何。句意:我本來能夠在這次數學考試中會得到高分的。但是不知怎么地,我犯了一些錯誤,失敗了( 沒有考得高分 ) 。故選 B 項。5.The price of electricity is on an

13、upward trend, so _ my electric carwill burn a big hole in my pocket.A. purchasingB. chargingC. mendingD. handing【答案】 B6.If better use is _ your spare time , youll make great progress in it.A. made upB. made ofC. made fromD.made in【答案】 B【解析】 make good use of 充分利用; be made of 由 組成; be made from 由 組成 ?

14、; be made in 由某地制造。句意:如果我們更好地利用目己的空閑時間,4/11你就講取得更大的進步。本句是其被動語態(tài)的形式。故B 項正確。7China, you will _ a culture of amazing depth and variety.A. developB. createC.substituteD. experience【答案】 D【解析】 develop 發(fā)展,培養(yǎng); create創(chuàng)造 ; substitute代替; experience經歷。句意:如果你來旅游,你將會體驗到一種博大精深的文化。故選D 項。8._ the deaf children, the yo

15、ung lady has little time to care for her owndaughter.A. Devoted to teachB. Devotedherself to teachingC. Devoting to teachD.Devoting herself to teaching【答案】 D【解析】句意:獻身于聾啞兒童的教育事業(yè),這位年輕女士很少有時間照顧她自己的女兒。 devote oneself to doing sth.=be devoted to doing sth.,故選 D。9.Life was _ for her, but she _ to make end

16、s meet.A. struggle, failedB. astruggle, succeededC. a struggle, struggledD.struggling, covered【答案】 C【解析】 a struggle抽象名詞具體化,意為:一件難事。struggle to do sth.努力做某事。 fail失敗; succeed 成功,常與in doing sth.連用; cover 覆蓋。句意:生活對她來說是件難事,但她努力使收支相抵。10.An expert says,“I think it is unpredictable for nature. You dont know

17、what will happen but _, we are preparing.”A. somehowB. somewhatC. anyhowD. someway【答案】 C【解析】 somehow以某種方式,莫名其妙地;somewhat 稍微,有點; anyhow 不管怎樣,無論如何,相當于anyway; someway以某種方式。空白處表達的是“不管怎樣”5/11的意思,故選C。句意:一位專家說:“我認為大自然是不可預測的,你不知道將會有什么事情發(fā)生。但不管怎樣,我們都在時刻準備著”。1, I found an email from my pen-friend, _ me to spen

18、d the summer holidayin his city.A. On turning, invitedB. Onturning, invitingC. When having turned, to inviteD. After having turned,inviting【答案】 B12A. whichB. whereC. whyD. because【答案】 C【解析】根據句意和句子結構,本空需要關系詞引導定語從句修飾reason ,并在從句中作原因狀語,故應用關系副詞why。句意:我本周六沒有多少事要做,這就是我打算那時去拜訪叔叔的部分原因。13.Such a passionate s

19、peech _ at the school opening ceremony that we eachwere deeply moved and strongly inspired.A. did he makeB. he madeC. had he madeD. he had made【答案】 A14.It wasnt easy having my friends talk about their freshman years_ Iwasnt a part of.A. whomB. whenC. thatD. what【答案】 C6/11【解析】分析句子結構可知,空格處之前是主句,空格處到句末

20、是定語從句,先行詞為“freshman years ”是指時間的名詞。定語從句中“of ”后缺少賓語,因此應該用關系代詞which或 that,從而排除A 項和 B 項; D 項不能用于定語從句中,因此 C 項符合語境。句意:讓我的朋友們談論他們的還不屬于我的大學新生活是不容易的。15A. whichB. thatC. whoseD. when【答案】 C【解析】先行詞“ problem ”與“ solution ”所屬關系,故用 whose,表示“問題的解決方式”。句意:當一個非凡的想法在你頭腦中閃過時,你的思維變得敏銳起來,你突然找到讓你困惑已久的問題的答案。三、完形填空閱讀下面短文,從短

21、文后各題所給的A、 B、 C和 D 四個選項中,選出可以填入空白處的最佳選項。As an older student at your school, do you sometimes feel a kind ofresponsibility? I was lucky enough to be named one of our prefects(級長) My_1_ has so far meant that I've had to help with school meetings,events , and many_2_ across the school.One of the eve

22、nts was a soccer tournament for 7th and 8th year prefects inSeptember.We had to _3_ a soccer team made up of several prefects for thetournament._4_ at the soccer field on the day of the tournament, we were fullof_5_ that our_6_ and age would be enough for us to win._7_, we hadunderestimated(低估 )the

23、situation.The younger students quickly starteddominating us, and_8_ beat us.We were_9Having been_10_, we realized that our size and age really didn't_11_ , as the younger students were not intimidated(威脅 ) However, althoughwe were defeated,we were able to talk to the _12_ students afterwards,whi

24、chwas quite _13_.After our pitiful attempt at_14_ soccer, we had to help referee(裁判 )the7/11final few_15_.Refereeing was a difficult task, as a bad_16_ could cost ateam the game._17_ for me, there were no extremely difficult decisions.After refereeing, we were all given dinner and the student leader

25、s and theyounger kids all _18_ together.At that moment I_19_ the true job of aprefect we are here to _20_ the school.1 A.jobB cureCenquiryD opportunity2 A.activitiesB teachersClibrariesD professors3 A.suspectB formCquarrelD challenge4 A.AttendingB AimingCGuidingD Arriving5 A.curiosityB possibilityCp

26、ityD confidence6 A.maskB strengthCspeedD size7 A.BesidesB ThereforeCAlthoughD However8 A.previouslyB hardlyCeventuallyD firstly9 A.knocked outB knocked atCknocked on D knocked off10 A.scoldedB defeatedC blamedD praised11 A.riseB clarifyC matterD go12 A.seniorB youngerC clevererD smarter13 A.anxiousB

27、 pleasantC upsetD delighted14 A.playingB giving8/11C offeringD helping15 A.problemsB dealsC issuesD games16 A.movementB signalC decisionD suspect17 A.SadlyB CalmlyC PrivatelyD Luckily18 A.satB seatedC jumpedD leaped19 A.neglectedB realizedC toleratedD dreamed20 A.adjustB reformC uniteD change【解題導語】本

28、文是一篇記敘文。作為學校的一名級長,作者參加了學校舉行的足球比賽,由此獲得了一些感悟?!竞诵脑~匯】confidence n信心eventually adv.最后,終于knock out淘汰1 A根據下文中的“ help with school meetings, events”可知,這些是級長的工作內容。 job“工作,職責”; cure “治愈”; enquiry“詢問”; opportunity“機會”。2 A根據上文中的“ meetings, events”可知,此處表示學校里的許多活動。故選A。3 B根據語境可知,此處表示我們( 作為級長 ) 不得不組成一支球隊參加比賽。suspect

29、 “懷疑”; form “形成,組成”; quarrel “爭吵”; challenge “向 挑戰(zhàn)”。4 D此處表示比賽那天我們來到足球場上。arrive at“到達,抵達”。5 D根據下文中“ that our _6_ and age would be enough for us to win”的提示可知,我們充滿信心。curiosity“好奇心”; possibility“可能性”; pity “憐憫”; confidence “信心”。6 D根據下文中的“ we realized that our size and age”可知,應選D 項。mask“面具”;strength “力量”

30、; speed“速度”; size “大小,尺寸”。7 D根據下文中的“ we had underestimated(低估)the situation.The youngerstudents quickly started dominating us”可知,此處與上文提到的有信心贏得比賽形成轉折關系,故選D。9/118 C根據語境可知,年輕的學生很快控制了比賽并最終取得了比賽的勝利。previously“先前”; hardly“簡直不”; eventually “最終”; firstly“首先”。9 A根據上文中的“ The younger students quickly started d

31、ominating us, and_8_ beat us ”可知,我們被淘汰 (knocked out)了。10 B根據上文中的“ and_ 8_ beat us ”和下文中的“ we were defeated”可知,此處表示我們被擊敗。 scold “責罵”; defeat “擊敗”; blame“責怪”; praise “表揚”。11 C在被擊敗之后,我們意識到體型和年齡并不重要。rise “升起”;clarify “澄清”; matter “重要”; go“去”。12 B根據語境可知,此處表示我們賽后和那些年輕的學生交流。13 B賽后和那些年輕的學生交流,那是令人愉快的。anxious

32、 “焦慮的;擔心的”; pleasant“令人愉快的”; upset “沮喪的”; delighted “( 人感到) 高興的”。14 A在踢足球的嘗試失敗后,我們不得不協(xié)助為最后的幾場比賽擔任裁判。playing soccer符合語境。15 D參見上題解析。 problem “問題”; deal “交易”; issue “議題”;game“比賽”。16 C根據下文中的“ there were no extremely difficult decisions”可知,此處表示一次不恰當的判定,即裁判做出的決定(decision)會影響比賽的結果。 movement“移動”; signal “信號

33、”; decision “決定”; suspect “嫌疑人”。17 D上文提到“ Refereeing was a difficult task”,下文提到“ there were noextremely difficult decisions”,由此可知,上下文之間存在轉折關系,再結合句意可知, Luckily符合語境。 sadly “不幸地”; calmly “鎮(zhèn)靜地”; privately“私下地”;luckily“幸運地”。18 A根據上文中的“ After refereeing, we were all givendinner.together”可知,賽后大家坐在一起吃飯交流。19

34、 B根據上文中的“ After refereeing, we were all given dinner and thestudent leaders and the younger kids all _18_ together ”可知,作者處于這樣的場景之中不由得有所思考,所以此處為“意識到”。neglect“忽略”; realize “意識到”; tolerate“忍受”; dream“夢想”。20 C句意:那一刻,我意識到級長真正的職責在于使學校( 所有人 ) 都團結起來。adjust“調整”; refor m“改革”; unite “使團結”; change“改變”。四、短文改錯10/

35、11In the village where I grew up, everyone knew an old man,that spent allhistime inpainting.People thatlivedin thevillageusedto admiringhisworks and he often gave his paintings to his friends. Whether he was offeredmoney, he would never take it. He said he painted for a pleasure. He once gaveoneof hispaintingstomyfather,who actuallywasn tintere

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網頁內容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經權益所有人同意不得將文件中的內容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權或不適當內容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論