2021屆高三英語人教版一輪新高考復(fù)習(xí)課時提能練:8必修2Unit3Computers_第1頁
2021屆高三英語人教版一輪新高考復(fù)習(xí)課時提能練:8必修2Unit3Computers_第2頁
2021屆高三英語人教版一輪新高考復(fù)習(xí)課時提能練:8必修2Unit3Computers_第3頁
2021屆高三英語人教版一輪新高考復(fù)習(xí)課時提能練:8必修2Unit3Computers_第4頁
2021屆高三英語人教版一輪新高考復(fù)習(xí)課時提能練:8必修2Unit3Computers_第5頁
已閱讀5頁,還剩6頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、課時提能練31)Unit 3 Computers課時作業(yè)A :基礎(chǔ)層面I .語境語法填空AOur life has changed a lot since the 1. appearance appea) of computers Complicated issues have been 2. simplified (simple). For example, financial services are becoming more easily accessible 3. Operators ( operate just use a keyboard or a mouse to get th

2、eir work finished in a short time. Now, 4. intelligent (intelligence) computers are being more widely used even in the 5. exploration (explore) and recognition of the universe. 6. Personally (persona), computerswill influence all aspectsof our life with more 7. application ( apply) softwares being d

3、evelopedBI was homesick after I arrived in Canada After 8. all, this was the first time that I had left home. I found it hard to adapt to my new school life and I didn't know 9. how to deal with my new classmates As 10. a result, I felt nervous and depressed My deskmate Tom offered me a hand Bec

4、ause we had a lot 11. in common, we became good friends soon. 12. With his help, I quickly got along well with all the others and worked 13. oui many difficulties in life. Two years has gone 14. by_and everything is OK for me. In reality, I am truly enjoying the life in Canada now.CWith the sun 15.

5、rising ( rise), I was expecting a new start. After a quick breakfast I went to my office 16. feeling (feel) energetic and quickly devoted my attention to my work. So much work did I have to do 17. ihat I had no time to take a rest. However, 18. as the day went on, the weather was getting worse. It d

6、idn't take long 19. before a heavy rain came I stopped my work and was hurrying back home. Unfortunately, I fell off my bicycle. As well as 20. breaking(break) one of my legs, I hurt both of my arms.n.根據(jù)提示補全句子1 .因為越來越多的污染,很多物種正在滅絕。 (result)There is more and more pollution. As a result, many spec

7、iesare dying out.As a result of more and more pollution , many species are dying out.2 .半個小時后,他們才會離開閱覽室。(before)It will be half an hour before they leave the reading room.3 .和別人分享你的快樂,你就會得到更多的快樂。(shareShare your happiness with other。and you will get more happiness4 .無論何時我們遇到困難,他總是樂意幫助我們。(whenevei)He

8、 is always w川ing to help us whenever we meet with difficulties.5 .天氣非常寒冷,以至于街上沒有人。 It was so cold a day that there was nobody on the street( so)It was such a cold day that there was nobody on the street( suc?Such a cold day was it that there was nobody on the street( such 倒裝 句) So cold a day was it

9、that there was nobody on the street( so 倒裝旬) 課時作業(yè)B:能力層面I .閱讀理解A(20191 江西省三名校聯(lián)考)A new study hasshown how computersand robots powered by artificial intelligence can read human eye movements to “readKuman personalitiesThe eyes they say, are the windows to the soul. And if that is true, computers and ro

10、bots powered by sophisticated (復(fù)雜的)artificial intelligence algorithms (演 算法)may soon have the ability to peer into your soul. That is the result of a new study on the connection between eye movements and personality, conducted by neuroscienceresearchersbasedat the University of South Australia and p

11、ublished in the scientific journal Frontiers in Neuroscience“Eye movementsduring an everyday task predict aspectsof our personality," wrote the researchers, led by University of South Australia neuroscientist Tobias Loetscher, whose team followed 42 study subjects around the university campus r

12、ecording their eye movements, then determined their personality traits with “well - establishedquestionnaires” for determining the personality type, according to a summary of the study published by the site Science Daily.The researchersfed the data into their AI algorithms and found that computers r

13、unning the algorithms were able to record human eye movements and immediately determine a person' s major personality traits, such as “ neuroticism, extraversion ( 外向 ), agreeablenes,s conscientiousness, as well as curiosity ” , the scientists wrote.“The new findings could improve the way human

14、beings interact with their computersand other high- tech devices, even robots, allowing for more natural and realistic social interactions with machines, ” Loetscher said.“ People are always looking for improved, personalized services. Today' s robots and computers are not socially aware so they

15、 cannot adapt to non- verbal information , ” Loetscher said in a statement quoted by The Indian Express. This research provides opportunities to develop robots and computers so that they can become more natural, and better at interpreting human social signals.The study revealed previously undiscover

16、ed relations between specific personality characteristics and specific eye movement tendencies, according to a summary in Britain' s Daily Mail newspape.r【語篇解讀】 本文主要介紹了一項人工智能計算機和機器人通過讀人眼球的運動從而一窺人的個性的研究。1 What do the underlined words “ peer into in ”Paragraph2 probably mean?A Understand.B Stare a

17、t.C Search for.D Concern about.A 詞義猜測題。根據(jù)第二段第一句“The eyes, they say, are the windows tothe soul” , 并結(jié)合對第一段的整體理解可推知 , 此處 peerinto 與第一段中的“read”呼應(yīng) , 故選 A 。 2 How did the researchersconduct the research?A It was carried out in a lab.8 42 subjects' eye movements were recorded.C The students' daily

18、 movements were tracked.D Its subjects' personalities were determined by computer.B 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)對第三段的整體理解可知 , 這項研究是通過追蹤42個研究對象并記錄他們的眼球運動來開展的 , 故選 B 。 3 According to Tobias Loetscher, what can we know?A Robots and computers are socially conscious.8 People care less about improved, personalized servic

19、es.C Today' s robots and computers can accustom to non- verbal information .D The discovery will improve the interaction between human beings and machines.D 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)對倒數(shù)第三段的整體理解可知 , 這項研究發(fā)現(xiàn)有助 于改善人類和機器的互動 , 故選 D 。 4 What can be a suitable title for the text?A Human Personality TraitsB What Human Ey

20、e Movements AreC Tell Personalities by Eye MovementsD How Humans and Machines InteractC 標(biāo)題判斷題。根據(jù)第一段開篇點題 , 并結(jié)合對全文的整體理解可推知 , 本文是一篇說明文, 主要介紹了一項人工智能計算機和機器人通過讀人眼球的運動從而一窺人的個性的研究, 故選 C。 B(2019 大連市一模)It is generally acknowledged that young people from poorer socioeconomic backgroundstendto do less well in t

21、he education system. In an attempt to help the children of poor families, a nationwide program called “ Head Star”t was started in the US in 1965. A lot of money was poured into it. It took children into preschool institutions at the age of three and was supposed to help them succeedin school. But t

22、he results have been disappointing, because the program began too late. Many children who entered it at three were already behind their peers in language and intelligence and the parents were not involved in the process. At the end of each day, “ Head Start” children returned to the same disadvantag

23、ed home environment.To improve the results, another program was started in Missouri that concentrated on parents as the child' s first teachers. This program was basedon researchshowing that working with the family is the most effective way of helping children get the bestpossible start in life

24、. Thefour-yearstudy included 380 families who were about to have their first child and represented different socioeconomic statuses, agesandfamily structures. The program involved trained educatorsvisiting and working with the parent or parents and the child . The program also gave the parents some

25、guidance, and useful skills on child development.At three, the children involved in the “Missouri ” program were evaluated with the children selected from the same socioeconomic backgrounds and family situations. The results were obvious. The children in the program were more advanced in language de

26、velopment, problem solving and other intellectual skills than their peers. They performed equally well regardless of socioeconomic backgroundsor family structures. The one factor that was found to affect the child' s development was the poor quality of parent- child interaction. That interaction

27、 was not necessarily bad in poorer families.The “Missouri ” program compares quite distinctly with the “Head Start” program. Without a similar focus on parent education and on the vital importance of the first three years, some evidence indicates that it will not be enough to overcome educational un

28、fairness.【語篇解讀】 本文主要通過對比兩項側(cè)重點不同的教育項目表明 , 要實現(xiàn) 教育公平就應(yīng)該關(guān)注對父母的教育, 使其與孩子之間進行高品質(zhì)互動 , 并且意識到孩子出生后前三年的重要性。5 What caused the failure of the “ Head Start pr” ogram?A The large number of poor families.B The disapproval from children.C The late start of the program.D. The long period of time.C 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段第五句 But

29、 the results have been disappointing, because the program began too late可知,HeadStart項目的失敗是因為其開始得 太晚了。6. What do we know about the “Missouri program?A. It focused on the children's first school teachersB. It helped the children return to the same home.C. It made the children improved in many aspe

30、ctsD. It gave the parents advice on their development:C 推理判斷題。根據(jù)第三段第三句 The children in the program were more advanced in language development, problem solving and other intellectual skills than their peers'可推知,Missouri項目讓參與的孩子們在許多方面都有改善。7. According to the passage what is likely to influence chi

31、ldren's performance?A. The number of family membersB. The parent-child communication.C. The intelligence of their parentsD. The teache-student relationship.B 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段倒數(shù)第二句"The one factor that was found toaffect the child's development was the poor quality of parent- child interaction

32、" 可知,父母和孩子之間的交流質(zhì)量是影響孩子發(fā)展的因素之一。故選 Bo 8. How does the author develop the passage?A. By listing figures.B. By making comparisonsC. By presenting ideasD. By drawing conclusions.B 篇章結(jié)構(gòu)題。通讀全文內(nèi)容可知,本文是通過對比兩個側(cè)重點不同的 教育項目,從而組織文章的,故選B。n.完形填空(2019 福州市質(zhì)量抽測)Growing up in the 1960s, I was taught from an early

33、age to send a handwritten thank- you note expressing 1 for kindness Mymother used to buy me a box of paper and 2 me in the art and value of saying “thank you She proved to be right.A study showed that it took less than 5 minutes to write the thank- you notes Just 5 minutes to make 3 person feel over

34、joyed! 4 , in our “instant” world, the idea of getting an actual pen and writing an actual note seemsto never come to mind. We tend to do what is 5 for us a quick text or an email.It's easy to use the excuse of being busy, but even very busy and 6 businessmen find time to 7 thank- you notes For

35、example when Douglas Conant becameCEO of Campbell's, the company had lost half of its market value and morale(士氣)was at an all-time low. He 8 fixing that by doing some simple things that are probably not 9 in any MBA class For one thing, Conant wrote to every 10 . He gained their confidence and

36、naturally, turned the company 11.In his ten years as CEO, Conant wrote over 30, 000 notes to employees It's 12 not to ask how he did it. 13 、 he had many other things to do besideswriting a thank- you note. Conant made time for 14 becausehe knew the impact(影響)each one would have An expression of

37、 15 in this crazy world still makes a difference.【語篇解讀】 本文是一篇夾敘夾議文。小時候,媽媽教“我”用手寫的感 謝便條來表達對善良的感激,并教“我”表達感謝的藝術(shù)和價值;研究表明,不 到五分鐘就能用手寫好的感謝便條讓他人感到快樂。1. A. concernB. sympathyC. affectionD. appreciationD 根據(jù)該句中的 “a handwritten thank- you note expressing for kindness”可知,該處指用手寫的感謝便條表達對善良的感激 (appreciation),故 D項正

38、確。A項意為“擔(dān)心,關(guān)心”;B項意為“同情”;C項意為“喜愛”。2. A. consultB. instructC. answerD. impressB 根據(jù)該句 "My mother used to buy me a box of paper. and value of saying 'thank you' ”可知,“我”的媽媽過去常常給“我”買一箱紙,并教授(instruct) “我”表達感謝的藝術(shù)和價值,故B項正確。A項意為“咨詢”;C項 意為“回答”;D項意為“使留下深刻印象”。3. A.oneB. anyC. eachD. anotherD 根據(jù)空前一句可知

39、,寫感謝便條需要不到五分鐘的時間;并結(jié)合該句 和常識可推知,此處表示僅花費五分鐘就可以讓另一個(anothei)人非常高興,故 D項正確。4. A.YetB. ThereforeC. SoD. OtherwiseA 根據(jù)該句中的seems to never come to min肝結(jié)合上文內(nèi)容可知,盡管 僅花費五分鐘就能用手寫好的感謝便條讓他人感到快樂 ,但是(Ye。,在我們這 個“快捷的”世界里,人們似乎不愿意用這種方式表達謝意; 據(jù)此可推知,該處 前后表小轉(zhuǎn)折關(guān)系,故A項正確。5. A. specialB. necessaryD. importantC. convenientC 根據(jù)該句中的“a quick text or an email'可推知,該處表示我們趨向于項正確。6. A. humorousC. successfulC使用對我

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論