2021-2022學(xué)年安徽省阜陽(yáng)市阜南縣第一完全中學(xué)高一英語(yǔ)聯(lián)考試卷含解析_第1頁(yè)
2021-2022學(xué)年安徽省阜陽(yáng)市阜南縣第一完全中學(xué)高一英語(yǔ)聯(lián)考試卷含解析_第2頁(yè)
2021-2022學(xué)年安徽省阜陽(yáng)市阜南縣第一完全中學(xué)高一英語(yǔ)聯(lián)考試卷含解析_第3頁(yè)
2021-2022學(xué)年安徽省阜陽(yáng)市阜南縣第一完全中學(xué)高一英語(yǔ)聯(lián)考試卷含解析_第4頁(yè)
全文預(yù)覽已結(jié)束

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶(hù)提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、2021-2022學(xué)年安徽省阜陽(yáng)市阜南縣第一完全中學(xué)高一英語(yǔ)聯(lián)考試卷含解析一、 選擇題1. _ in the middle of the street was the emperor with nothing on and everyone shouted, “What beautiful clothes!” A. Walking B. To walk C. Having walked D. Walked參考答案:A2. A good student is good at _ what the teacher says at once when hearing something import

2、ant in class .A. getting down B. passing down C. setting down D. coming down參考答案:C略3. I dont think the word makes any sense in the sentence as it is a(n) _ different situation.A. altogetherB. constantlyC. otherwiseD. gradually參考答案:A4. _made the school proud was_ more than 90% of the students had bee

3、n admitted to key universities. AWhat; because BWhat; that CThat; what DThat; because 參考答案:B略5. This is one of the questions _ at the meeting now. A. to discuss B. to be discussed C. being discussed D. discussed參考答案:C6. I am leaving for the States tomorrow, Caroline!_A. Take your time. B. Thats OK.

4、C. Well done! D. All the best!參考答案:D7. Since you are in a public place, the noise of your radio must be _ to a level that we all feel comfortable with. A. supposed B. allowed C. attached D. limited參考答案:d略8. The information made all the students .A. amazing, amazingB. amazing, amazedC. amazed, amazin

5、gD. amazed, amazed參考答案:B【詳解】考查形容詞辨析。句意:這些驚人的信息使所有的學(xué)生感到驚訝。修飾information應(yīng)用-ing結(jié)尾形容詞,修飾student指人應(yīng)用-ed結(jié)尾形容詞。故選B。【點(diǎn)睛】關(guān)于-ing形容詞與-ed形容詞的區(qū)別。1. 以后綴 ed結(jié)尾的形容詞(如ashamed, delighted, excited, frightened, interested, moved, pleased, surprised, worried等)通常用于說(shuō)明人,不用于說(shuō)明事物,即使它們所修飾的名詞是事物,那它們指的也是與該事物相關(guān)的人2. 以后綴 -ing 結(jié)尾的形容

6、詞(如delighting, exciting, frightening, interesting, moving, surprising, worrying 等)主要用于說(shuō)明事物,表示事物的性質(zhì)或特征,若用它們說(shuō)明人,則表示此人具有此性質(zhì)或特征。9. I couldnt do my homework with all that noise _ outside. A. going onB. goes on C. went on D. to go on 參考答案:A略10. Excuse me, would you please tell me _?A. when the sports meet

7、ing is taken placeB. when is the sports meeting going to be heldC. when is the sports meeting to beginD. when the sports meeting is to take place參考答案:D11. The concert last month was _ that all the audience wanted to attend it once again.A. so success B. such success C. so a success D. such a success

8、參考答案:D12. As he was about to go out to search for Mary, she happened _. A. coming in B. to come in C. came in D. to have come in 參考答案:B13. This dress is very beautiful,but I really cant_ it,as I dont have enough money.Aexchange Bwear Cwash Dafford參考答案:D考查動(dòng)詞詞義辨析。根據(jù)后面的“.as I dont have enough money”可知我

9、是買(mǎi)不起的,afford是“買(mǎi)得起;有能力支付”,但是只表示能力,不表示個(gè)人意愿。句意為:這件裙子很漂亮,但是我買(mǎi)不起,因?yàn)槲覜](méi)有足夠的錢(qián)。14. This is the first time that I_ at the meeting.( ) A. had spoken B. have spoken C. speak D. spoke參考答案:B15. Some insects _ the colour of their surroundings to protect themselves. A. take inB. take offC. take onD. take out參考答案:C1

10、6. India attained(獲得)_ independence in 1947 after _ long struggle.A. /; a B. the; a C. an; / D. an; the參考答案:A二、 新的題型17. 根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項(xiàng)中選出能填入空白處的最佳選項(xiàng)。選項(xiàng)中有兩項(xiàng)為多余選項(xiàng)。 Are you truly happy? Do you ever know what it means to be happy and what it takes to achieve happiness? 71 The following are a few tips th

11、at I follow to create happiness in my life. Make a plan for attaining goals that you believe will make you happy. Your moods will very likely increase if you are going after something you value.Surround yourself with happy people. It is easy to begin to think negatively when you are surrounded by pe

12、ople who think that way. 72 When something goes wrong, try to figure out a solution instead of being absorbed in self pity. Truly happy people dont allow setbacks to affect their mood because they know that with a little thought they can turn the circumstances back to their favor. 73 These few minut

13、es will give you the opportunity to focus on the positive things in your life and will lead you to continuous happiness. 74 Whether you treat yourself to lunch, take a long, relaxing bath or simply spend a few extra minutes on your appearance, you will be subconsciously (下意識(shí)地) putting yourself in a

14、better mood.Finding the humor in situations can also lead to happiness. Find a way to make light of a situation that would otherwise make you happy.Keeping healthy is another way to achieve happiness. 75 AWhat makes one person happy may be very different from what makes someone else happy.BOn the co

15、ntrary, if you are around people who are happy, their emotional state will be infectious.CBeing overweight or not eating nutritious foods can have a negative effect on your moodDThese are important questions for anyone who is seeking happiness to ask themselves.ESpend a few minutes each day thinking

16、 about the things that make you happy.FThere are some tips in life that lead to happiness.GIts also important to take some time each day to do something nice for yourself.參考答案:DBEGC三、 閱讀理解18. One bitterly cold day, a snowstorm blew into our area. Needing firewood, I quickly set out with my best frie

17、nd, Bruce, to look for a tree to cut down. I was glad to have Bruce along. Cutting down a tree in a snowstorm can be dangerous. So it was important to have a friend who could warn me of dangers. When I chose a big 23-meter-tall tree and prepared to cut it down, my best friend suddenly warned me, “Do

18、nt cut down that tree! Its too close to the power line!” I wasnt sure about it. So I decided to disregard his warning. I wanted to finish the job quickly and go home. So I began cutting down the tree. When the tree fell, there was no longer any doubt that my friendwas right. The tree caught the powe

19、r line, bringing it to the ground. I considered cutting the tree off the line. After all, electricity cant travel through wood, so I could safely remove the tree. As I reached out my finger to touch the tree, pain ran up my arm and through my head. I had been shocked! After I returned home and told

20、my mother what had happened, she quickly called the power company. Workers from the power company soon arrived on the scene. One of them asked if I had touched the tree, and when I told him I had, his face turned pale.“You should have been killed,” he said.So why am I still alive? It was my boots th

21、at saved my life. Within two hours, the workers removed the tree. Soon the snowstorm calmed downbut not my mother.Even though she was glad I wasnt hurt, my mother was well serious with me. After all, I shouldnt have brushed off my friends warning.Through this experience, I learned that its important

22、 to listen to people who offer a different perspective(觀點(diǎn)). Taking the time to listen might actually save a lot of time and trouble. It certainly would have kept me from getting the “shock of my life”.21. The underlined word “disregard ” in the second paragraph means “_”. A. pay no attention to B. t

23、ake notice of C. consider D. follow22. In spite of Bruces warning, the author still cut the tree because _. A. he was sure there would be nothing to happen B. he wasnt sure whether Bruce was right and was anxious to go home C. he didnt hear his friends warning at all because of the blowing wind D. h

24、e was angry with his friend and didnt want to listen to him23. The author wrote the passage mainly to _. A. give an account of one of his terrible experiences B. make us know its important to listen to people who offer a different perspective (觀點(diǎn)) through his experienceC. tell us not to cut trees do

25、wn any more D. remind us to be careful while working24. Which of the following statements is NOT true according to the passage? A. But for his boots, the writer would have died. B. The writer regretted having brushed off his friends warning. C. The writer knew nothing about electricity. D. When the

26、tree was cut down, the writer realized his friend was right參考答案:ABBC19. In Western countries, bread is one of the most important foods. When they get up in the morning many people eat toast (烤面包). They spread butter and jam on their toast. People eat bread at other times of the day too. For example,

27、 at main meals, they often eat bread with soup.Its also very common to eat sandwiches. A sandwich is two pieces of bread with a filling inside - salad, cheese or fish. A hamburger is a kind of sandwich.There are many different kinds of bread. Some are special to some countries. For example, the bagu

28、ette (法國(guó)棍子面包) is a long, thin loaf that began in France.There is also white bread and whole-wheat (全麥面) bread. Whats the difference? White bread is refined (精制的). It has things taken out of it to make it softer and easier to eat. The trouble is, white bread also has lots of goodness taken out. Altho

29、ugh some people dislike the taste of whole-wheat bread, it is much healthier.Some kinds of bread have additives (添加劑). They are put into the bread for many reasons. Some additives are good for you - for example vitamin C. Others are there to make the bread last longer. Still others to make it taste

30、better - but they do not necessarily make the bread healthier to eat!53. People in the west have as their main food.A. butter B. breadC. cheese D. fish54. The fourth paragraph tells usA. how to make white breadB. how to make whole-wheat breadC. the difference between white bread and whole-wheat brea

31、dD. people dislike the taste of whole-wheat bread55. Which of the statements about additives(添加劑) is WRONG?A. Not all the additives are good for our health.B. Vitamin C makes the bread last longer.C. Some additives are put into bread to make bread healthier.D. To make bread taste better, some additi

32、ves can be put into bread.參考答案:53. B 54. C 55. B文章介紹西方國(guó)家的主食之一面包。53. 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段句子For example, at main meals, they often eat bread with soup.可知西方國(guó)家的人吃面包作為主食。故選B。54. 段落大意題。根據(jù)第四段的內(nèi)容:There is also white bread and whole-wheat (全麥面) bread.下文向我們介紹了白面包和全麥面包的不同,。故選C。55. 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章最后一段內(nèi)容Some additives are good for you - for example vitamin C.可知維生素C是對(duì)身體有好處添加劑。可知B表述錯(cuò)誤。選B?!久麕燑c(diǎn)睛】文章細(xì)節(jié)的理解可以細(xì)化為:(1)一一對(duì)應(yīng)型。答案與題目在表達(dá)形式和意義上直接吻合,一一對(duì)應(yīng),一目了然。屬于淺層次的閱讀試題,

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶(hù)所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶(hù)上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶(hù)上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶(hù)因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論