版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡介
1、廣東省2011屆高考英語仿真模擬試題全解全析(二)本試卷共三大題,滿分150分。考試用時(shí)120分鐘。注意事項(xiàng):1答卷前,考生務(wù)必用黑色字跡的鋼筆或簽字筆將自己的姓名和考生號、試室號、座位號填寫在答題卡上。用2B鉛筆將試卷類型(A)填涂在答題卡相應(yīng)位置上。將條形碼橫貼在答題卡右上角“條形碼粘貼處”。2選擇題每小題選出答案后,用2B鉛筆把答題卡上對應(yīng)題目選項(xiàng)的答案信息點(diǎn)涂黑,如需改動,用橡皮擦干凈后,再選涂其他答案,答案不能答在試卷上。3非選擇題必須用黑色字跡鋼筆或簽字筆作答,答案必須寫在答題卡各題目指定區(qū)域內(nèi)相應(yīng)位置上;如需改動,先劃掉原來的答案,然后再寫上新的答案;不準(zhǔn)使用鉛筆和涂改液。不按以
2、上要求作答的答案無效。4考生必須保持答題卡的整潔??荚嚱Y(jié)束后,將試卷和答題卡一并交回。. 語言知識及應(yīng)用(共兩節(jié),滿分45分)第一節(jié) 完形填空 (共10小題,每小題2分,滿分20分)閱讀下面的短文,從短文后各題所給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B、C、D)中,選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng),并在答題卡上將該項(xiàng)涂黑。Shopping habits in the United States have changed greatly in the last quarter of the 20th century. Early in the 1900s most American towns and cities h
3、ad a Main Street. Main Street was always in the heart of a town. This street was 1 on both sides with many 2 businesses. Here, shoppers walked into stores to look at all sorts of merchandise: clothing, furniture, hardware, groceries. 3 ,some shops offered 4 .These shops included drugstores, restaura
4、nts, shoe-repair stores, and barber or hairdressing shops. 5 in the 1950s, a change began to 6 .Too many automobiles had crowded into Main Street while too few parking places were 7 shoppers. Because the streets were crowded, merchants began to look with interest at the open spaces 8 the city limits
5、. Open space is what their car-driving customers needed. And open space is what they got when the first shopping centre was built. Shopping centres, or rather malls, 9 as a collection of small new stores 10 crowded city centres. 11 by hundreds of free parking space, customers were drawn away from 11
6、 areas to outlying malls. And the growing 12 of shopping centres led 13 to the building of bigger and better stocked stores. By the late 1970s, many shopping malls had almost developed into small cities themselves. In addition to providing the 15 of one stop shopping, malls were transformed into lan
7、dscaped parks, with benches, fountains, and outdoor entertainment. 1. A. builtB. designedC. intendedD. lined 2. A. variedB. variousC. sortedD. mixed up 3. A. Apart fromB. HoweverC. In additionD. As well 4. A. medical careB. foodC. cosmeticsD. services 5. A. suddenlyB. AbruptlyC. ContrarilyD. But 6.
8、A. be taking place B. take place C. be taken placeD. have taken place 7. A. available forB. available toC. used byD. ready for 8. A. overB. fromC. out ofD. outside 9. A. startedB. foundedC. set upD. organized10. A. out ofB. away fromC. next toD. near11. A. AttractedB. SurprisedC. DelightedD. Enjoyed
9、12. A. innerB .centralC. shoppingD. downtown13. A. distinctionB. fameC. popularityD. liking14. A. onB. in turnC. by turnsD. further15. A. cheapnessB. readinessC. convenienceD. handiness全解全析 115 DBCD DBBD ABAD CBC1. D 本句的意思是“街道的兩旁排列著很多各種各樣的商店”,build的意思是“建造,修建”,design的意思是“設(shè)計(jì)”,intend“意思是“打算”,line是“沿排列”
10、的意思。2. B varied是“變化多端”的意思,various為“各種各樣的”,sorted意為“分類的”,mixedup意為“困惑的,迷惘的,不適應(yīng)社會的”。本句意為“各種各樣的商店”。3. C 本句的意思是“除了各種各樣的商店銷售各種各樣的商品之外,有些商店還提供服務(wù)”,apart from意為“除此之外”,后必須接名詞或動名詞,however是連詞“然而”的意思,in addition可單獨(dú)使用,意為“除此之外”,as well用在句末。4. D medical care意為“醫(yī)療護(hù)理”。food是“食物”,cosmetic是“化妝品”,service是“服務(wù)”,根據(jù)上題意思,ser
11、vice一詞放在這里最合適。5. D 本句的意思是“在五十年代,情況發(fā)生了變化”,有轉(zhuǎn)折的意思。suddenly和abruptly都是“突然”的意思,contrarily指“相反地”,but是“但是”的意思,表轉(zhuǎn)折。6. B take place只有主動語態(tài),故可排除C,而begin to后應(yīng)接動詞不定式,只有take place“發(fā)生”可用。7. B be available to sb.為固定搭配,意為“對某人來說可用的,可得到的”,本句意為“顧客可用的停車場地”,故選B。8. D 本句意為“商人們開始對城市界限以外的開闊地感興趣”,out of表示“的外面”而outside指“超過某一個(gè)
12、界限,范圍等”。9. A 本句的意思是“購物中心是從聚集一些小的店鋪開始的”,只有started as有此意。10. B 本句意為“遠(yuǎn)離擁擠的市中心”, out of指“在之外”,away from表示距離,“遠(yuǎn)離”,next to指“靠近,下一個(gè)”,near是“近”的意思。11. A 本句意為“被所吸引”,surprise意為“使驚奇”,delight意為“使喜悅”,enjoy意為“欣賞,喜愛”。12. D 本句意為“顧客從市區(qū)被吸引到城市以外的商業(yè)中心”,只有downtown“市區(qū)”符合此意。13. C 本句意為“這些購物中心越來越大的名氣反過來導(dǎo)致了更大,設(shè)備更好的商店的建成”。dist
13、inction聲望;fame卓越,好名聲;popularity名氣很大,知名度很高;liking喜愛,喜好。故選C。14. B 根據(jù)上題解釋,in turn應(yīng)為“依次”的意思,引申為“反過來”。15. C 這里convenience與providing組成短語“提供方便,便利”,符合上下文義。本句意為“商業(yè)街被變成了帶有長椅、噴泉及戶外娛樂的風(fēng)景優(yōu)美的公園”第二節(jié):語法填空(共10小題,每小題1.5分,滿分15分)閱讀下面短文,按照句子結(jié)構(gòu)的語法性和上下文連貫的要求,在空格處填入一個(gè)適當(dāng)?shù)脑~或使用括號中詞語的正確形式填空。A clear, accurate summary only gives
14、 the vital information from a text. Any extra, irrelevant details are left out. 16 (summarize) will seriously improve your quick reading skills so learn how to do it. You cant summarize if you havent read 17 text carefully. Start by scanning the text, then reading it closely. 18 you understand the w
15、hole text, go through it again slowly, working out 19 is relevant, and which details can be left out. Write only the number of words you 20 (tell) no more. See what the title is, and look for any extra information on the paper 21 could be relevant, 22 the authors name. Decide what the main theme of
16、the text is. If the question says how many words long the summary must be, you must never write more _23 _ that limit. You will 24 (definite) lose marks 25 you dont follow the guidelines. Make sure that all the basic information is there dont include detail when there isnt room. 全解全析本文是講如何寫摘要:仔細(xì)讀懂全文
17、,提練主旨,去掉細(xì)節(jié),按規(guī)定字?jǐn)?shù)寫。16. Summarizing 作主語,表示一般情況,用動名詞。17. the 上文已有a text,此處表示特指。18. Once 兩句間沒有連詞,此處填連詞;根據(jù)兩句間的邏輯關(guān)系,并結(jié)合上文的You cantif句來理解,填Once最佳。19. what 動詞(working out)后的從句應(yīng)為賓語從句,引導(dǎo)賓語從句并在從句中作主語,用連接代詞what。20. are told 因及物動詞tell后沒有賓語,可見要用被動語態(tài),意為按要求的字?jǐn)?shù)寫summary,不要多寫。21. whichthat 引導(dǎo)定語從句并在從句中作主語,先行詞是informati
18、on,用which或that,指可能相關(guān)的其它信息。22. like 表示舉例或列舉,用like (=for example例如,比方)。23. than 由more可知,要用than表示比較級。24. definitely 修飾謂語動詞作狀語,用副詞形式。25. if 前后兩句間沒有連詞,一定是填連詞;兩句間在邏輯上是條件(后句)與結(jié)果(前句)的關(guān)系,引導(dǎo)條件狀語從句用if。.閱讀第一節(jié)閱讀理解閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D項(xiàng)中,選出最佳選項(xiàng)。ASo long as teachers fail to distinguish between teaching and learning
19、, they will continue to undertake to do for children that which only children can do for themselves. Teaching children to read is not passing reading on to them. It is certainly not endless hours spent in activities about reading. Douglas insists that“ reading cannot be taught directly and schools s
20、hould stop trying to do the impossible”.Teaching and learning are two entirely different processes. They differ in kind and function. The function of teaching is to create the conditions and the climate that will make it possible for children to devise the most efficient system for teaching themselv
21、es to read. Teaching is also public activity. It can be seen and observed.Learning to read involves all that each individual does to make sense of the world of printed language. Almost all of it is private, for learning is an occupation of the mind, and that process is not open to public scrutiny.If
22、 teacher and learner roles are not interchangeable ,what then can be done through teaching that will aid the child in the quest(探索)for knowledge? Smith has one principal rule for all teaching instructions. “Make learning to read easy, which means making reading a meaningful, enjoyable and frequent e
23、xperience for children. ”When the roles of teacher and learner are seen for what they are, and when both teacher and learner fulfill them appropriately, then much of the pressure and feeling of failure for both is eliminated. Learning to read is made easier when teachers create an environment where
24、children are given the opportunity to solve the problem of leaning to read by reading.21. The problem with the reading course as mentioned in the first paragraph is that _.A. it is one of the most difficult school coursesB. students spend endless hours in readingC. reading tasks are assigned with li
25、ttle guidanceD. too much time is spent in teaching about reading22. The teaching of reading will be successful if _.A. teachers can improve conditions at school for the studentsB. teachers can enable students to develop their own way of readingC. teachers can devise the most efficient system for rea
26、dingD. teachers can make their teaching activities observable28The underlined word“ scrutiny” most probably means“_”.A. inquiry B. observationC. control D. suspicion29According to the passage, learning to read will no longer be a difficult task when _.A. children become highly motivatedB. teacher an
27、d learner roles are interchangeableC. teaching helps children in the search for knowledgeD. reading enriches childrens experience30The main idea of the passage is that _.A. teachers should do as little as possible in helping students learn to readB. teachers should encourage students to read as wide
28、ly as possibleC. reading ability is something acquired rather than taughtD. reading is more complicated that generally believed 全解全析 本文是一篇議論文,在對傳統(tǒng)的閱讀教學(xué)方式進(jìn)行批判的同時(shí),論述了作者自己閱讀的教學(xué)觀:閱讀的教與學(xué)是兩個(gè)完全不同的過程。教學(xué)的任務(wù)是為學(xué)生能夠找出自己最有效的自學(xué)閱讀的方法創(chuàng)造條件和氛圍。學(xué)生的閱讀能力并不是通過教師教就能掌握的;教師應(yīng)做的是給學(xué)生創(chuàng)造一個(gè)好的環(huán)境和條件,激發(fā)學(xué)生閱讀的渴望,培養(yǎng)出良好的閱讀習(xí)慣、方法。只有這樣,學(xué)生才
29、能掌握閱讀技能,提高閱讀水平。26D。推理判斷題。依據(jù)文章第一自然段第3行“It is certainly not endless hours spent in activities about reading.”(教學(xué)生如何閱讀當(dāng)然不是帶著學(xué)生花費(fèi)大量的時(shí)間去一點(diǎn)一點(diǎn)地讀)。可以看出,作者認(rèn)為現(xiàn)在教閱讀的時(shí)間太多了,這當(dāng)然是因?yàn)榻潭唤谭āK赃x項(xiàng)D正確。27B。細(xì)節(jié)理解題。依據(jù)文章第二自然段第2行開始的句子:“The function of teaching is to create the conditions and the climate that will make it poss
30、ible for children to devise the most efficient system for teaching themselvesto read”(教學(xué)的任務(wù)是為學(xué)生能夠找出自己最有效的自學(xué)閱讀的方法創(chuàng)造條件和氛圍),B項(xiàng)符合上述意思,為正確答案。28B。意義猜測題。該題為猜測詞義。inquiry“詢問”。observation“觀察”。control“控制”。suspicion“懷疑”。該詞出現(xiàn)在第三自然段最后一句“process is not open to public scrutiny”,考生可從該句的上文作出推測。最明顯的提示出現(xiàn)在第二自然段最后一句“Teac
31、hing is also a public activity;it can be seen and observed”所以,scrutiny最可能的詞義應(yīng)該是observation,故B項(xiàng)正確。29A。細(xì)節(jié)理解題。依據(jù)文章第四自然段、第五自然段所提供的信息,特別是第5段第3行“Learning to read is made easier when teachers create an environment where children are given the opportunity to solve the problem of learning to read by reading”
32、(當(dāng)教師們創(chuàng)造了一種環(huán)境,使孩子們有機(jī)會自己通過閱讀解決所遇到的問題時(shí),學(xué)習(xí)閱讀就變得容易多了),可以看出A項(xiàng)與之最為相近。30C。主旨大意題。依據(jù)文章第一自然段第4行“reading cannot be taught directly and”說明學(xué)生的閱讀能力并不是通過教師教就能掌握的。教師應(yīng)做的是給學(xué)生創(chuàng)造一個(gè)好的環(huán)境和條件,激發(fā)學(xué)生閱讀的渴望,培養(yǎng)出良好的閱讀習(xí)慣、方法。只有這樣,學(xué)生才能掌握閱讀技能,提高閱讀水平。所以選項(xiàng)C正確。其他選項(xiàng)與文章討論的范圍不符。BAs goods and services improved, people were persuaded to spend
33、 their money on changing from old to new, and found the change worth the expense. When an airline equipped itself with jets, for example, its costs (and therefore air fare) would go up, but the new planes meant such an improvement that the higher cost was justified. A new car (or wireless, washing m
34、achine, electric kettle) made life so much more comfortable than the old one that the high cost of replacement was fully repaid. Manufacturers still cry their goods as persuasively as ever, but are the improvements really worth paying for? In many fields, things have now reached such a high standard
35、 of performance that further progress is very limited and very, very expensive. Airlines, for example, go to enormous expense in buying the latest prestige jets, in which vast research costs have been spent on relatively small improvements. If we abandon these vast costs we might lose the chance of
36、cutting minutes away from flying times; but wouldnt it be better to see airfares drop dramatically, as capital costs become relatively insignificant? Again, in the context of a 70 m. p. h. Limit, with lines of cars traveling so close as to control each others speeds, improvements in performance are
37、actually irrelevant; improvements in handling are unnecessary, as most production cars grip(抓牢) the road perfectly, and comfort has now reached a very high level. Small improvements here are unlikely to be worth the thousands that anybody replacing an ordinary family car every two years may have spe
38、nt on them. Let us instead have cars or wireless, electric kettles, washing machines, television sets which are made to last, and not to be replaced. Significant progress is obviously a good thing, but the insignificant progression from model-change to model-change is not.31. The author is obviously
39、 challenging the social norm (社會規(guī)范) that _. A. it is important to improve goods and services B. development of technology makes our life more comfortable C. it is reasonable that prices are going up all the time D. slightly improved new products are worth buying32. According to this passage, airfare
40、s may rise because _. A. the airplane has been improved B. people tend to travel by new airplanes C. the change is found to be reasonable D. the service on the airplane is better than before33. According to the author, passengers would be happier if they _. A. could fly in the latest model of good p
41、lanes B. could get tickets at much lower prices C. see the airlines make vital changes in their services D. could spend less time flying in the air34. When manufactures have improved the performance of their products to a certain level, then it would be _. A. justified for them to cut the price B. u
42、nnecessary for them to make any new changes C. difficult and costly to further better them D. insignificant for them to cut down the research costs35. In the case of cars, the author advises that we _. A. cancel the speed limitB. further improve their performance C. change models every two yearsD. i
43、mprove their durability (耐久性) 全解全析本文批評了一種社會現(xiàn)象:隨著商品和服務(wù)的改進(jìn),商家勸說人們花錢不斷更新產(chǎn)品,以獲得更高享受。作者分析指出,當(dāng)產(chǎn)品性能發(fā)展到一定水平之后,花錢去獲得款式等方面小的改變是得不償失的,沒有必要的。31. D 推理判斷題。由第四句“but are the improvements really worth paying for?”及第五句可推出答案。32. A 細(xì)節(jié)理解題。由第二句可知答案。33. B 細(xì)節(jié)理解題。由第七句“but wouldnt it be better to see airfares drop dramatical
44、ly”可推知答案。34. C 細(xì)節(jié)理解題。由第四句中的“further progress is very limited and very, very expensive”可知答案。35. D 細(xì)節(jié)理解題。由倒數(shù)第二句中的“which are made to last”可知。CIt was 1961 and I was in the fifth grade. My marks in school were miserable and, the thing was, I didnt know enough to really care. My older bother and I lived w
45、ith Mom in a dingy multi-family house in Detroit. We watched TV every night. The background noise of our lives was gunfire and horses hoofs from “Wagon Train” or “Cheyenne”, and laughter from “I Love Lucy”, or “Mister Ed”. After supper, wed sprawl on Mons bed and stare for hours at the tube.But one
46、day Mom changed our world forever. She turned off the TV. Our mother had only been able to get through third grade. But, she was much brighter and smarter than we boys know at the time. She had noticed something in the suburban houses she cleaned books. So she came home one day, snapped off the TV,
47、sat us down and explained that her sons were going to make something of themselves. “You boys are going to read two books every week,” she said. “And youre going to write a report on what you read.”We moaned and complained about how unfair it was. Besides, we didnt have any books in the house other
48、than Moms Bible. But she explained that we would go where the books were: “Ill drive you to the library.”So pretty soon there were these two peevish boys sitting in her white 1959 Oldsmobile on their way to Detroit Public Library. I wandered reluctantly among the childrens books. I loved animals, so
49、 when I saw some books that seemed to be about animals, I started leafing through them.The first book I read clear through was Chip the Dam Builder. It was about beavers. For the first time in my life I was lost in another world. No television program had ever taken me so far away from my surroundin
50、gs as did this verbal visit to a cold stream in a forest and these animals building a home.It didnt dawn on me at the time, but the experience was quite different from watching TV. There were images forming in my mind instead of before my eyes. And I could return to them again and again with the fli
51、p of a page.Soon I began to look forward to visiting this hushed sanctuary form my other world. I moved from animals to plants, and then to rocks. Between the covers of all those books were whole worlds, and I was free to go anywhere in them. Along the way a funny thing happened: I started to know t
52、hings. Teachers started to notice it too. I got to the point where I couldnt wait to get home to my books.Now my older brother is an engineer and I am chief of pediatric neurosurgery at John Hopkins Childrens Center in Baltimore. Sometimes I still cant believe my lifes journey, from a failing and in
53、different student in a Detroit public school to this position, which takes me all over the world to teach and perform critical surgery.But I know when the journey began the day Mom snapped off the TV set and put us in her Oldsmobile for that drive to the library.36. We can learn form the beginning o
54、f the passage that _. A. the author and his brother had done well in school B. the author had been very concerned about his school work C. the author had spent much time watching TV after school D. the author had realized how important schooling was37. Which of the following is not true about the au
55、thors family? A. He came from a middle-class family. B. He came from a single-parent family. C. His mother worked as a cleaner. D. His mother had received little education.38. The mother was _ to make her two sons switch to reading books. A. hesitantB. unpreparedC. reluctantD. determined39. How did
56、the two boys feel about going to the library at first? A. They were afraidB. They were reluctant. C. They were impatient.D. They were eager to go.40. The author began to love books for the following reasons EXCEPT that _. A. he began to see something in his mind B. he could visualize what he read in
57、 his mind C. he could go back to read the books again D. he realized that books offered him new experience 全解全析 本文作者講述了自己童年的一段經(jīng)歷:他和他的哥哥如何在母親的督促下,放棄看電視轉(zhuǎn)而去圖書館閱讀書籍,從一開始的不情愿到后來逐漸被書中的知識所吸引,進(jìn)而對書愛不釋手,最終學(xué)業(yè)有成、事業(yè)成功。36. C 細(xì)節(jié)理解題。由第一段最后一句可知,Wagon Train”, “Cheyenne” “I Love Lucy”,,“Mister Ed”均是電視劇名,最后一句的stare for hours at
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 個(gè)人向互聯(lián)網(wǎng)企業(yè)借款合同范本(2024版)2篇
- 2025年監(jiān)理分公司合作協(xié)議書:交通工程監(jiān)理與施工監(jiān)管服務(wù)合同6篇
- 2025年度新能源汽車銷售代理合同模板4篇
- 2024設(shè)備采購合同補(bǔ)充協(xié)議范本
- 二零二五年度能源項(xiàng)目居間代理服務(wù)合同范本4篇
- 二零二五版代理記賬服務(wù)合同范本與財(cái)務(wù)顧問服務(wù)規(guī)范3篇
- 二零二五年度風(fēng)電場電工巡檢與維護(hù)聘用合同3篇
- 2025年度生物科技研發(fā)成果轉(zhuǎn)讓合同模板4篇
- 2025年度企業(yè)創(chuàng)新發(fā)展戰(zhàn)略策劃合同4篇
- 2025年茶園茶葉產(chǎn)品出口代理合同范本4篇
- 顳下頜關(guān)節(jié)疾?。谇活M面外科學(xué)課件)
- 工業(yè)自動化設(shè)備維護(hù)保養(yǎng)指南
- 2024人教新版七年級上冊英語單詞英譯漢默寫表
- 《向心力》參考課件4
- 2024至2030年中國膨潤土行業(yè)投資戰(zhàn)略分析及發(fā)展前景研究報(bào)告
- 2024年深圳中考數(shù)學(xué)真題及答案
- 土方轉(zhuǎn)運(yùn)合同協(xié)議書
- Module 3 Unit 1 Point to the door(教學(xué)設(shè)計(jì))-2024-2025學(xué)年外研版(三起)英語三年級上冊
- 智能交通信號燈安裝合同樣本
- 安全生產(chǎn)法律法規(guī)清單(2024年5月版)
- 江蘇省連云港市2023-2024學(xué)年八年級下學(xué)期期末道德與法治試卷(含答案解析)
評論
0/150
提交評論