




版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)
文檔簡介
1、江蘇省徐州市銅山區(qū)大許中學(xué)2020-2021學(xué)年高二英語上學(xué)期第一次月考試題注意事項:1.答題前,先將自己的姓名、準考證號填寫在試題卷和答題卡上,并將準考證號條形碼粘貼在答題卡上的指定位置。2.選擇題的作答:每小題選出答案后,用2b鉛筆把答題卡上對應(yīng)題目的答案標號涂黑,寫在試題卷、草稿紙和答題卡上的非答題區(qū)域均無效。3.非選擇題的作答:用簽字筆直接答在答題卡上對應(yīng)的答題區(qū)域內(nèi)。寫在試題卷、草稿紙和答題卡上的非答題區(qū)域均無效。4.考試結(jié)束后,請將本試題卷和答題卡一并上交。第卷(選擇題)第一部分 閱讀(共兩節(jié),滿分50分)第一節(jié)(共15小題;每小題2.5分,滿分37.5分)閱讀下列短文,從每題所給
2、的四個選項(a、b、c和d)中,選出最佳選項。adowneys mother spent one year studying abroad through an international exchange program with a french school. she often talked about how exciting and interesting the experience was. so, even before finishing high school, downey had decided to follow suit one day.downey began
3、studying architecture at lehigh university in bethlehem, pennsylvania in 2004. near the end of her second year, she started to feel unhappy with her school and decided it was time to study abroad.u. s. colleges and universities commonly have joint programs with foreign schools that permit student ex
4、changes. these programs usually last half a school year or sometimes a whole school year. the classes students take abroad usually give them credits toward their degree. in a four year degree program, the third year is the most common time for american college students to study abroad. many students
5、 think they need a change before what is usually their final and most difficult year of study.downey said her school did not want her to go at first. the architecture program at lehigh was very intense, and her professors were worried she might miss learning important material. however, she was even
6、tually able to get special permission to study internationally for a whole year. during the fall term in 2006, she attended a danish international school in copenhagen, denmark, explaining she did so because danish architects are well known for their housing design.young adult as she was, she had to
7、 deal with travel documents and many other issues (問題) on her own. overcoming the language barrier is the biggest challenge of studying abroad. however, she had a lot of emotional (情感的) and financial support from her family. she learned life lessons and made friendships and memories that have lasted
8、 to this day. she said, “the more youre out of your comfort zone, the more rewarding the experience is in the end.”1what does downeys mother mean to downey?aa friend.ba dreamer.can example.dan expert.2what made downey choose the danish international school?athe famous learned professors.bthe casual
9、learning environment.cthe impressive academic reputation.dthe favorable geographical location.3what can we infer according to the last paragraph?ait was not easy for downey to study abroad.bthe comfortable life is likely to ruin the future life.cdowney was too young to take care of herself.ddowneys
10、parents could hardly afford her education.【答案】1-3 cca【解析】本文是一篇記敘文,講述了美國女孩唐尼的出國留學(xué)之路。1.推理判斷題。根據(jù)第一段“downeys mother spent one year studying abroad through an international exchange program with a french school. she often talked about how exciting and interesting the experience was. so, even before finis
11、hing high school, downey had decided to follow suit one day.”可知,唐尼的媽媽曾參加過一個法國學(xué)校的國際交流項目,在國外學(xué)習(xí)了一年,她經(jīng)常談?wù)撃谴谓?jīng)歷是多么令人興奮和有趣,所以甚至在高中畢業(yè)之前,唐尼就已經(jīng)決定有一天也要像媽媽一樣出國留學(xué),由此可知,唐尼的媽媽在她眼中是個優(yōu)秀的榜樣,故c項正確。2.細節(jié)理解題。根據(jù)第四段中的“during the fall term in 2006, she attended a danish international school in copenhagen, denmark, explainin
12、g she did so because danish architects are well known for their housing design.”可知,2006年秋季學(xué)期,唐尼就讀于丹麥哥本哈根的一所丹麥國際學(xué)校,她解釋說她這樣做是因為丹麥建筑師以房屋設(shè)計而聞名,故c項正確。3.推理判斷題。根據(jù)最后一段中的“she had to deal with travel documents and many other issues (問題) on her own. overcoming the language barrier is the biggest challenge of s
13、tudying abroad.”及“youre out of your comfort zone”可知,唐尼在國外不得不獨自處理包括旅行證件在內(nèi)的許多問題,還要克服出國留學(xué)的最大挑戰(zhàn)語言障礙,還要走出自己的舒適區(qū),也就是說唐尼的留學(xué)生活并不容易,故a項正確。bliving abroad to study can certainly be an interesting experience but is that alone a good enough reason for spending years far away from home? to make the experience tru
14、ly worthwhile, there has to be a goal behind the decision to study abroad. this may be a wish to perfect language skills in a foreign language environment, or a clever move in your career development. you must also consider the costs, not just of living and studying abroad, but of applying. most uni
15、versities now charge application fees for international students.if after considering these points you are sure that you want to apply to study abroad, your next step is to choose the right programme of studies. research your choices and select carefully. you must do your homework well. most univers
16、ities have information online but you can also email and ask them to send you more details. you can find a lot of information on school ranking from education websites. but read carefully. different universities emphasize different strengths. dont just think about the universitys reputation; look fo
17、r the most suitable for your goals.next, you must deal with a large pile of paperwork. this involves filling in application forms, preparing your school records, and getting reference letters. reading the instructions and requirements of the universities carefully is of great importance. sadly, many
18、 fine applicants get kicked out in the first round, simply because they dont follow the application procedure properly.money is another important consideration. some scholarships are provided by governments, others by schools and colleges. this information, again, can be found on the internet. if yo
19、u find a scholarship that is suitable for you, follow the application procedure carefully; the earlier you apply, the better your chance of getting it.4why does the author think studying abroad is truly worthwhile according to paragraph1?ait is a chance to develop your career.bit is an interesting e
20、xperience.cit is fun to travel around the world.dall your friends are doing so.5what can a school ranking list tell us?athe names of all the professors.bhow good the school is compared to others.chow much the courses cost.dwhere the school is located.6what are the three basic steps when you apply?ab
21、uy an airplane ticket, read the instructions and requirements, and study.bwrite a reference letter, do paperwork, and study.cprepare reference letters, prepare school records, and fill in the application form.dprepare school records, do paperwork, and work hard.7what does the underlined phrase “get
22、kicked out in the first round” in paragraph 3 refer to?alose money in the first roundbget accepted in the next roundcfail to get to the next rounddget kicked by a professor【答案】4-7 abcc【解析】本文屬于說明文。本文介紹了出國留學(xué)的注意事項,包括弄清出國的目標,如何確定學(xué)校,以及出國留學(xué)的申請程序和準備材料。4細節(jié)理解題。根據(jù)第一段this may be a wish to perfect language skil
23、ls in a foreign language environment, or a clever move in your career development可知,出國留學(xué)是真正值得的因為這是一個機會,在外語環(huán)境中完善自己的語言技能,以及發(fā)展你的事業(yè)。故選a。5推理判斷題。根據(jù)第二段you can find a lot of information on school ranking from education websites.可知,學(xué)校排行榜告訴學(xué)校對比之間的一些信息。故選b。6細節(jié)理解題。根據(jù)第三段this involves filling in application form,
24、 preparing your school records, and getting reference letters可知,你申請的三個基本步驟是填寫申請表,準備你的學(xué)校紀錄,以及獲得推薦信。故選c。7詞義猜測題。根據(jù)第三段many fine applicants get kicked out in the first round, simply because they dont follow the application procedure properly(可悲的是,許多優(yōu)秀的申請者被踢出第一輪,只是因為他們不遵循申請程序)可知,第一輪被踢出,意味著沒辦法進入下一輪,故選c。csc
25、ientists have found amounts of water molecules inside rocks and soil samples from mars before. but an ancient meteorite (隕石) found recently contains 10 times more water and much more oxygen than any martian i meteorite ever before discovered.whats so wild about this wet discovery? it could mean that
26、 the red planet once had enough water to have liquid flowing on the planets surface.it was once believed that if mars ever had water at all, its water would have been small amounts of ice below the surface or existing in the soil only as hydrogen and oxygen-the elements that make up water. but recen
27、t discoveries have shown that mars probably had a much wetter history than formerly thought.the meteorite, nicknamed black beauty, was found in africas sahara desert in 2011. only about 110 meteorites from mars have ever been found. scientists believe most martian meteorites arrived on our planet du
28、ring one large asteroid crash (小行星碰撞) that sent rocks falling toward earth long ago.black beauty is about 2.1 billion years old. its discovery is the first time scientists have been able to study such an ancient martian rock. its also one of the first times scientists have been able to study a piece
29、 of the panels ancient surface.the samples water molecules were sent out when scientists heated the meteorite to analyze it. scientists think the meteorites hydrogen and oxygen molecules are so plentiful because water flowing on mars at the time this meteorite fell to earth, or because these molecul
30、es were once sealed in large quantities in marss crust.black beauty might do more than just unlock secrets from the red planets past. these discoveries could also help scientists understand new data about mars thats being sent from the robotic rovers currently gathering information on the planet.8pe
31、ople used to think that .athere was little water on marsbmars had a lot of flowing waterca large quantity of ice was marsdmars was much wetter than earth9what do we know about black beauty?ait was discovered in seattle in the usabit is the biggest of 110 meteorites from mars.cit landed on earth afte
32、r an asteroid crash.dit has a history of 2.1 million years.10how did the scientists research black beauty?aby cutting it into pieces.bby dipping it into water.cby burning it on a fire.dby burying it into a desert.11the passage is mainly about .aa rock from the center of mars.ba major martian meteori
33、te discoveryca new discovery on the red planetda number of meteorites from red plane【答案】8-11 accb【解析】文章通過研究一個火星隕石得到的新發(fā)現(xiàn),火星上含有大量的水。8細節(jié)推理題。根據(jù)第三段it was once believed that if mars ever had water at all, its water would have been small amounts of ice below the surface or existing in the soil only as hydr
34、ogen and oxygen可知人們以前認為火星上沒有水,可能會有少量的冰。故選a。9細節(jié)推理題。根據(jù)第四段scientists believe most martian meteorites arrived on our planet during one large asteroid crash (小行星碰撞) that sent rocks falling toward earth long ago.可知black beauty是小行星碰撞后落到地球上的,故選c。10細節(jié)推理題。根據(jù)倒數(shù)第二段the samples water molecules were sent out when
35、scientists heated the meteorite to analyze it.可知科學(xué)家們通過加熱black beauty來研究它里面的水,故選c。11推理判斷題。文章通過研究一個火星隕石得到的新發(fā)現(xiàn),火星上含有大量的水。故選b。dfor decades, china had wanted a nobel prize in science. tu youyou, a researcher who helped to develop a malaria(瘧疾)medicine, finally won the country that honor.in fact, tu is no
36、t the only scientist in china who is catching the worlds attention. in 2016, the nature journal published a list of the top 10 science stars in china. gao caixia and cui weicheng are two of them.gao caixia has been devoted to genetic engineering for her whole career. she is known for using crispr-ca
37、s9, the revolutionary gene-editing technique that is sweeping through biology labs around the world in crops.at first, gao was unwilling to take up gene editing using crispr-cas9 because her lab at the chinese academy of sciences institute of genetics and developmental biology in beijing had already
38、 created mutations(變異)in 82 genes using an older type of technology. but after thinking carefully about it, she decided to give it a try.after a year of hard work, her lab finally succeeded. gao worked on genetic engineering in wheat, a crop that is famous for being difficult to work with. now she i
39、s considered one of the best in the world at engineering wheat.cui weicheng is the developer of chinas record-setting jiaolong submersible (潛水器). he is now a professor at westlake university. in 2012, cui rode inside chinas jiaolong submersible and reached a depth of more than 7,000 meters in the pa
40、cific.thanks to jiaolong and the 57-year-old developer, china is now one of only a few nations that can explore the deep sea. jiaolong can travel deeper than any other manned research submersible currently in use, which shows chinas increasing ambition and leadership in deep-sea research.12why is tu
41、 youyou mentioned at the beginning of the passage?ato show one of chinas long-held dreams.bto stress the importance of the nobel prize.cto praise tu youyou for her contributions.dto introduce more top chinese scientists.13why did gao caixia work on wheat?abecause she failed in her attempt to study o
42、ther crops.bbecause she was expert at wheat engineering.cbecause wheat is hard to be genetically engineered.dbecause wheat is the most widely planted crop in china.14what is cui weichengs biggest contribution to china?ahe teaches about sea at a university.bhe developed jiaolong submersible.che is de
43、voted to genetic engineering.dhe reached the bottom of the ocean.15what is the best title for the passage?achinas science starsbchinas nobel prize dreamcgao caixiachinas crop engineerdcui weichengchinas deep diver【答案】12-15 dcba【解析】本文是一篇說明文,本文講述了屠呦呦并不是中國唯一一個引起世界關(guān)注的科學(xué)家。自然雜志發(fā)布了中國十大科學(xué)明星名單。高彩霞和崔偉成就是其中的兩位
44、。12.細節(jié)理解題。由文章的第二段 ”in fact, tu is not the only scientist in china who is catching the worlds attention. in 2016, the nature journal published a list of the top 10 science stars in china. gao caixia and cui weicheng are two of them.”可知后文主要講的是中國科學(xué)家高彩霞和崔偉的主要貢獻。故d項:介紹更多中國頂尖科學(xué)家,為正確答案。13.推理判斷題。本題題干意為:為什么高
45、彩霞致力于小麥的研究?由文章第三段可知,因為高彩霞所在中國科學(xué)院的研究所的遺傳學(xué)和發(fā)育生物學(xué)已經(jīng)在在82個基因中使用一個舊的技術(shù)創(chuàng)建突變(變異)。但仔細考慮之后,她決定試一試。故c項:因為小麥很難被基因改造,為正確選項。14.細節(jié)理解題。本題題干為:崔偉成對中國最大的貢獻是什么?根據(jù)第六段cui weicheng is the developer of chinas record-setting jiaolong submersible(潛水器)以及最后一段崔偉成的發(fā)明對中國的影響來看,b項:他研制了蛟龍潛水器為正確答案。15.考查主旨大意。本題題干意為:文章最好的標題是什么?本文講述了中國高
46、彩霞和崔偉兩位科學(xué)家及其成就。故a項:中國的科學(xué)明星為正確答案; b項:中國的諾貝爾獎夢(主題擴大);c項:高彩霞中國的農(nóng)作物工程師 (以偏概全);d項:崔偉成中國的深水潛水員(以偏概全)。故答案為a。第二節(jié)(共5小題;每小題2.5分,滿分12.5分)根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。globalization has brought different cultures together in a way unimaginable one hundred years ago. today, chinese, indians, arabs, af
47、ricans, anglos, and hispanics may all work in the same offices, attend the same schools or live in the same neighborhoods. 16 and our society has lately emphasized(強調(diào))the importance of diversity.17 take the following old proverbs for example. “honesty is the first chapter in the book of wisdom.” tho
48、mas jefferson, american president.“one falsehood spoils a thousand truths.” african proverb.“be honest to those who are honest, and be also to those who are not honest.” lao tzu, chinese philosopher.“a sacrifice is written off by a lie and the merit of devotion by an act of cheat.” hindu saying.18 t
49、hese seems to be a sort of cultural unity.we dont wish to imply all cultures are the same. cultural diversity is real, and people from different cultures view many situations in different ways. however, historically, different cultures seem to share many common values. they are justice, courage, pat
50、ience, generosity, equality, mercy and kindness, respect for the elders, and many more. lying and stealing appear to be wrong no matter where you go. perhaps some cultures make room for extenuating circumstances more than others; perhaps cultures apply these virtues in different ways; and when value
51、s disagree, different cultures may place different levels of importance on them. 19 but both cultures may still value both.to us, it seems as if there is some sort of code of right and wrong that everyone everywhere seems to understand, regardless of culture. it is almost as if, behind all of the di
52、versity, one finds a common understanding a human culture, if you will that goes beyond racial, social, and political boundaries. 20 .aall people seem to agree that we should tell the truth.bas cultures meet with each other, many differences stand out.ceach value supports many more sayings from diff
53、erent cultures.dwe want to show, however, that there is more to these cultures than diversity.e. these sayings from four separate cultures all support the same value- honesty.f. it is almost as if, despite all our differences, we are all still the same -we are just people.g. in other words, one cult
54、ure may lean more toward justice and another culture more toward mercy.【答案】16-20 bdegf【解析】全球化帶來了不同的文化在一起,盡管我們有很多不同,但我們?nèi)匀皇且粯拥奈覀冎皇侨恕?6根據(jù)上文:今天,中國人、印度人、阿拉伯人、非洲人、盎格魯人和西班牙人可能都在同一個辦公室工作,參加同樣的學(xué)校,或者住在同一個社區(qū)。再根據(jù)空格下句:我們的社會最近強調(diào)了多樣性的重要性。由此可知此空的意思是:隨著文化的交匯,許多不同之處脫穎而出。故選b。17根據(jù)上句:我們的社會最近強調(diào)了多樣性的重要性。再根據(jù)空格下句:以下面的諺語為例???/p>
55、知,此空表示轉(zhuǎn)折,引用下文的諺語說明這些文化比多樣性更重要。故選d。18空格上文介紹了四條諺語,可知,e項these sayings from four separate cultures all support the same value honesty.(這些來自四個不同文化的諺語都支持同樣的美德誠實。)符合題意,故選e。19根據(jù)上文:也許有些文化比其他文化更能給更大的環(huán)境留出空間,也許文化以不同的方式應(yīng)用這些美德,當價值觀不一致時,不同的文化可能會對他們產(chǎn)生不同程度的重視。也就是說,一種文化可能更傾向于正義,而另一種文化則更傾向于仁慈。故選g。20根據(jù)上文:這就好像,在所有的多樣性背后
56、,人們找到了一個共同的理解一種人類文化,如果你愿意的話,它超越了種族、社會和政治界限??芍丝盏囊馑际牵哼@幾乎就好像,盡管我們有很多不同,但我們?nèi)匀皇且粯拥奈覀冎皇侨?。故選f。第二部分 英語知識運用(共兩節(jié),滿分30分)第一節(jié) 完形填空(共15小題;每小題1分,滿分15分)閱讀下面短文,從短文后各題所給的a、b、c和d四個選項中,選出可以填入空白處的最佳選項。during my junior year of college, i signed up for a volunteer teaching program in costa rica. i taught at a school whic
57、h was located(位于)within a 21 and every day birds and butterflies flew throughout our school. it was beautiful. we were 22 on costa ricas school system, the country, the language and how to plan a lesson. the experience was beneficial to my english writing 23 when i got back to college, i began writing. i wrote so much that a piece of my writing about that experience was 24 in folios literary magazine. because of that, i was more 25 to con
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 乳制品銷售合同范本
- 2025年河南省信陽市商城縣市級名校初三下學(xué)期第一次半月考英語試題含答案
- 2025年浙江省溫州市新力量聯(lián)盟高三補習(xí)班下學(xué)期第四次月考英語試題含解析
- 四川鐵道職業(yè)學(xué)院《專業(yè)綜合實訓(xùn)(通信工程)》2023-2024學(xué)年第二學(xué)期期末試卷
- 山東大學(xué)《土木程運維與性能提升》2023-2024學(xué)年第二學(xué)期期末試卷
- 八年級生物下冊第五單元第一章各種環(huán)境中的動物第一節(jié)水中生活的動物教案1新人教版
- 小學(xué)英語教學(xué)論文提高小學(xué)生學(xué)習(xí)英語興趣之我見
- 江西科技職業(yè)學(xué)院《機器人機械基礎(chǔ)與機構(gòu)學(xué)》2023-2024學(xué)年第二學(xué)期期末試卷
- 宜春市上高縣2025屆五下數(shù)學(xué)期末統(tǒng)考模擬試題含答案
- 浙江專用2024年高考數(shù)學(xué)一輪復(fù)習(xí)講練測專題2.8函數(shù)與方程練含解析
- 2025年國家電投集團珠海橫琴熱電有限公司招聘筆試參考題庫附帶答案詳解
- 河南鄭州航空港區(qū)國際教育集團招聘考試真題2024
- 中小學(xué)校長在教師大會上講話:以八項規(guī)定精神引領(lǐng)教育高質(zhì)量發(fā)展根深?重明?規(guī)立?法新?行遠
- 2025山東航空股份限公司社會招聘易考易錯模擬試題(共500題)試卷后附參考答案
- 2024年開封尉氏縣事業(yè)單位招聘工作人員筆試真題
- 全球化背景下的中國外交政策試題及答案
- 食品安全管理制度打印版
- 建筑公司管理制度大全
- GB/T 45251-2025互聯(lián)網(wǎng)金融個人網(wǎng)絡(luò)消費信貸貸后催收風(fēng)控指引
- 西交大政治考題及答案
- 鐵路施工安全教育培訓(xùn)
評論
0/150
提交評論