2019-2020年高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí)Module3MyFirstRideonaTrain練習(xí)外研版必修1_第1頁(yè)
2019-2020年高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí)Module3MyFirstRideonaTrain練習(xí)外研版必修1_第2頁(yè)
2019-2020年高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí)Module3MyFirstRideonaTrain練習(xí)外研版必修1_第3頁(yè)
2019-2020年高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí)Module3MyFirstRideonaTrain練習(xí)外研版必修1_第4頁(yè)
2019-2020年高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí)Module3MyFirstRideonaTrain練習(xí)外研版必修1_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩6頁(yè)未讀 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、A. Exciting.B. Boring.2019-2020 年高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí) Module 3 My First Ride on a Train練習(xí)外研版必修1i 閱讀理解(xx 課標(biāo)I, B)導(dǎo)學(xué)號(hào) 02280066The freez ing Northeast has nt bee n a terribly fun place to spe nd time thiswin ter , so whe n the cha nee came for a weeke nd to Sarasota, Florida , my bags werepacked before you could s

2、ay “sunshine ”. I left for the land of warmth and vitamin C(維生素 C), thinkingof beaches and orange trees.When we touched down to blue skiesand warm air , I sent up a small prayer of gratefuIness.Swimmingpools , wine tasting ,and pink sun sets(at no rmal evening hours , not 4 in the after noon) filled

3、 the weeke nd, but the best part particularly to my taste , dulled by mon ths of cold-weatherrootvegetables was a 7 a . m.adventure to the Sarasota farmers market that proved to be more tha n worth the ea rly wake-up call.The market , which was founded in 1979, sets up its tents every Saturday from7

4、 a . m. to 1 p . m. , rain or shine , along North Lem on and State streets.Baskets of perfect red strawberries ; the red-pa in ted sides of the Java Dawgcoffee truck; and most of all , the tomatoes: amazing , large , soft and round red tomatoes.Disappo in tedby many a broke n , vin e-ripe ned(蔓上成熟的)

5、promise ,ve refusedto buy win ter tomatoes for years.No matter how attractive they look in the store,once I get them home theyre unfailingly dry, hard , and tasteless.But I homed in ,with un certa inty , on one particular table at the Brow ns Grove Farms sta nd, fullof fresh and soft tomatoes the si

6、ze of my fist.These were the real deal and at that mome nt, I realized that the best part of Sarasota in win ter was going to be eat ing things that back home in New York I would nt be experie ncing aga in for mon ths.Delighted as I was by the tomatoes in sight , my happ in ess deepe ned whe n I lea

7、r ned that Brow ns Grove Farm is one of the suppliers for Jack Dusty, a n ewly ope nedrestaura nt at the Sarasota Ritz Carlt on, where luckily for me I was pla nning tohave dinner that very ni ght.Without even see ing the menu, I knew rd be orderi ngevery tomato on it.語(yǔ)篇解讀:本文是記敘文。講的是作者在冬天離開寒冷的紐約到佛羅里

8、達(dá)州的薩拉索塔 的經(jīng)歷。那里氣候宜人,水果蔬菜新鮮美味。What did the author think of her winter life in New York?C. Relaxing.D. Annoying.答案:B 推理判斷題。根據(jù)文章第一段第一句The freez ingNortheast has nt beena terribly fun place to spe nd time this win ter, so.”可知,紐約不是一個(gè)過冬的好地方,選項(xiàng)中與句中的has nt been a terribly fun相對(duì)應(yīng)的是 bori ng,故選 B項(xiàng)。What made the

9、 authors getting up early worthwhile?Having a swim.B. Breathing in fresh air.C. Walking in the morning sun.D. Visiting a local farmers market.答案:D 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第一段最后一句.a 7 a. m. adve nture to theSarasota farmers market that proved to be more than worth the early wake-up call. ” 可知,作者早上7點(diǎn)去農(nóng)貿(mào)市場(chǎng)是很值得早起的事情,

10、故選 D項(xiàng)。What can we lear n about tomatoes sold in New York in win ter?They are soft.B. They look nice.C. They taste great.D. They are juicy.答案:B 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第三段第二句No matter how attractive they look in the store, once I get them home theyre un faili nglydry, hard, and tasteless. ”可知,在冬季,紐約的西紅柿只是外表吸引人,買回家

11、之后才發(fā)現(xiàn)它們又干又硬,而且無(wú)味,故選B項(xiàng)。What was the author going to do that evening?A. Go to a farm.B. Check into a hotel.C. Eat in a restaura nt.D. Buy fresh vegetables.答案:C 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章最后一段第一句.a n ewly ope ned restaura nt atthe Sarasota Ritz Carlton, where luckily for me I was planning to have dinner that very night

12、.”可知,作者晚上要在餐館吃飯,故選C項(xiàng)。B導(dǎo)學(xué)號(hào)02280067People arent walk ing any moreif they can figure out a way to avoid it.I felt superior about this matter un til the other day I took my car to mail asmall parcel. The journey is a matter of 281 steps. But I used the car. And I was nt in any hurry, either. I had merel

13、y bee one more victim of a n ati onal sick ness:motorosis.It is an illnessto which I had thought myself immune (免疫的),for I was bredin the tradition of going to places on my own two legs. At that time, we regarded25 miles as a good days walk and the ability to cover such a dista nee in ten hoursas a

14、sign of strength and skill. It did not occur to us that walking was a hardship.And the effect was lasti ng. When I was 45 years old I raced and beat a tee nagefootball player the 168 steps up the Statue of Liberty.Such enterprises today are regarded by many middle-aged persons as bad for the heart.

15、But a well-knownBritish physician. Sir Adolphe Abrahams, pointedoutrecentlythat hearts and bodies need proper exercise.A person who avoids exerciseis more likely to have illnesses than one who exercises regularly. And walking is an ideal form of exercise the most familiar and n atural of all.It was

16、Henry Thoreau who showed mankind the richness of going on foot. The manwalking can learn the trees, flowers,in sects,birds and ani mals.the significaneeof seasons, the very feel of himselfas a liv ingcreature in a livingworld. He cannotlearn in a car.The car is a convenientmeans of transport,but we

17、have made itour way of life.Many people dontdare to approach Nature anymore; to them the worldthey were bornto enjoy is all threat.To them security is a_steel_river thunderi ng ona con creteroad. And much of their thinking takes place while wait ing for the traffic lightto turn gree n.I say that the

18、 gree n of forests is the min ds best light. And none but the manon foot can evaluate what is basic and everlasti ng.語(yǔ)篇解讀:本文主要介紹了現(xiàn)代人對(duì)汽車的依賴,分析了步行的種種好處。號(hào)召大家回到步行這種好的方式上來(lái)。What is the national sickness?A. Walking too much.B. Traveling too much.C. Driving cars too much.D. Climbing stairs too much.答案:C細(xì)節(jié)理解

19、題。從第二段作者去281步遠(yuǎn)的地方都要開車,說(shuō)自己是這種全國(guó)性疾病的犧牲品。故本題答案為C項(xiàng)。The author mentions Henry Thoreau to prove that.middle-aged people like getting back to nature walking in nature helps enrich ones mindpeople need regular exercise to keep fitgoing on foot prevents heart disease答案:B 推理判斷題。從第五段的第二句The man walki ng can le

20、ar n the trees,可知,flower, insects, birds and animals, the significance of seasons, the very feel of himself as a livi ng creature in a livi ng world, He cannot lear n in a car.Henry Thoreau在大自然中步行豐富了自己的頭腦。What is pared to “a steel river ” in Paragraph 6?A. A queue of cars.B. A ray of traffic lightC.

21、 A flash of lightningD. A stream of people.答案:A 短語(yǔ)詞義猜測(cè)題。由上下文可知,To them security is a steel riverthun deri ng on acon crete road. ”意為:對(duì)他們來(lái)說(shuō),安全就是在一條具體的公路上排一大排長(zhǎng)隊(duì)的汽車。故A項(xiàng)為正確答案。What is the authors intention of writing this passage?To tell people to reflect more on life.To remend people to give up driving.

22、To advise people to do outdoor activities. To encourage people to return to walking.答案:D 寫作目的題。從文章的最后一句話可知,作者說(shuō)了步行的種種好處,倡導(dǎo)人 們多去步行。故本題答案為D項(xiàng)。II .完形填空I導(dǎo)學(xué)號(hào)02280068(xx 河南八市重點(diǎn)高中質(zhì)檢 )Not being sure where I want to start this, I will say that I lost my mom backin April of this year. She was ninety-two. _1_, I

23、 was not expecting her to _2一 and I dont think she was expecting it either. I was very close to my mom, beingan only child. Wedid have _3_ on the surface , but we still had a close relati on ship4 those.Being newly married less than a year, and having moved a couple of times 5,I have had more change

24、s recently in my life than at any other point of my fifty-four years. Stability is one of the gifts that Mom _6_ meand it had so many _7_ thatI was nt aware of un til now. My husba nd and I have made some _8_ to Moms homeand will be moving at the end of n ext week. It is now our home, but it still h

25、asmy _9_ heart in it. Its where I grew up, and there are many _10 that willlive there with us. At the same time, I amlooking forward to _11_ some very happy and memorable ones with my husba nd.Mom _12 such a big part in my life. Our lives were _13_ wovenbecause shegave me her values which have bee d

26、eeply _14_ in _the woma n I am today. I donthave any children whomI could _1 _ these on to. However, Mothers values affect, whether I know them or not.l hopeme every day with the _16I_ have with others,and of _18_ I amMom would be _1 _ of who I am , what rve bee because of hergoing to live with my 1

27、9. She gave meeverything I needed to know in life: respectC. choicesD. dreamsothers, and give help to others who20_ it most. I love you. Mom, and I will neverforget you.語(yǔ)篇解讀:雖然92歲的老母親過世了,但是她永遠(yuǎn)活在女兒的心中。A. HoweverB. OtherwiseC. MoreoverD. Though答案:A 前后兩句之間是轉(zhuǎn)折關(guān)系,再結(jié)合空格后的逗號(hào)可知選Ao A. pass outB. pass awayC.

28、pass byD. pass down答案:B 文中I lost my mom表明母親已經(jīng)去世,故選B。pass out 昏迷,失去知覺”;pass away 去世”;pass by 通過,經(jīng)過”; pass down 使世代相傳,流傳”。A. promisesB. agreementsC. differencesD. similarities答案:C 下文中的 we still had a close relationship表明,母女表面上有分歧,故選COA. in terms ofB. in case ofC. in need ofD. in spite of答案:D雖然有分歧之處,但我

29、們關(guān)系很親密。A. onceB. sinceC. thoughD. either答案:B根據(jù)句中的having moved可知,自從結(jié)婚時(shí)起,我們搬了幾次家。B. broughtA. savedC. gaveD. taught答案:C give sb. gifts給某人禮物。A. ideasB. thoughtsC. meaningsD. ben efits答案:D我現(xiàn)在才體會(huì)到穩(wěn)定的很多好處。decisi ons& A. studiesC. changesD. remarks答案:C我和丈夫修繕了一下母親的房子,下周就要搬進(jìn)去了。A. sonsB. fathersC. momshusband

30、s答案:C因?yàn)槭悄赣H的房子,所以作者依然認(rèn)為這里仍是母親心系的地方。A memoriesB. chances答案:A在自己成長(zhǎng)的地方,有很多回憶。11. A receivingC. makingB. promisingD. supplying答案:C作者盼望著與丈夫-起在這里留下幸福而美好的回憶。12. A. affectedB. playedC. con trolledD. man aged答案: B play a part in sth.表示“在中起重要作用”。13. A. brightlyB. lightlyC. roughlyD. tightly答案:D 上文4空前的a close r

31、elationship說(shuō)明了母女關(guān)系很親密,故選14. A intendedB. designedC. rootedD. admitted答案:C rooted in 表示扎根于”。15. A. holdB. passC. driveD. reply答案: B pass. on to sb.表示“把傳給某人”。16. A con tactB. interestC. troubleD. effect答案: A have contact with表示“接觸”。17. A freeB. proudC. fullD. certain答案:B由語(yǔ)境和空后的介詞 of可知選Bo be proud of.“

32、為而驕傲”。18. A. whatB. whereC. whyD. when答案:B上文提及作者要搬到母親家居住,因此選where。19. A lifeB. childrenC. husbandD. time答案:C 由上文 8 空前后的內(nèi)容“ My husband and I . .will be moving at the endof next week ” 可知選 C。20. A. huntB. needC. treatD. consider答案:B此處表示幫助那些最需要幫助的人。it 指代 help。川.短文改錯(cuò) 導(dǎo)學(xué)號(hào)02280069假定英語(yǔ)課上老師要求同桌之間交換修改作文,請(qǐng)你修改

33、你同桌寫的以下作文。文中共有10處語(yǔ)言錯(cuò)誤,每句中最多有兩處。錯(cuò)誤僅涉及一個(gè)單詞的增加、刪除或修改。增加:在缺詞處加一個(gè)漏字符號(hào)(A ),并在其下面寫出該加的詞。刪除:把多余的詞用()劃掉。修改:在錯(cuò)的詞下畫一橫線,并在該詞下面寫出修改后的詞。注意:1.每處錯(cuò)誤及其修改均僅限一詞;2 .只允許修改10處,多者(從第11處起)不計(jì)分。(xx 山東日照一中三檢)Family is a most important part in my fatherslife.He usually helps my motherdo housework if he has any free time. Although he is a busy bus in essma n, but he spe nds a lot of his free time hang out with my brother and me. He always supports my education. He sent me

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論