[大學(xué)英語(yǔ)考試復(fù)習(xí)資料]專升本英語(yǔ)模擬3_2_第1頁(yè)
[大學(xué)英語(yǔ)考試復(fù)習(xí)資料]專升本英語(yǔ)模擬3_2_第2頁(yè)
[大學(xué)英語(yǔ)考試復(fù)習(xí)資料]專升本英語(yǔ)模擬3_2_第3頁(yè)
[大學(xué)英語(yǔ)考試復(fù)習(xí)資料]專升本英語(yǔ)模擬3_2_第4頁(yè)
[大學(xué)英語(yǔ)考試復(fù)習(xí)資料]專升本英語(yǔ)模擬3_2_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩24頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、大學(xué)英語(yǔ)考試復(fù)習(xí)資料專升本英語(yǔ)模擬3大學(xué)英語(yǔ)考試復(fù)習(xí)資料專升本英語(yǔ)模擬3專升本英語(yǔ)模擬3 PhoneticsDirections: In each of the following groups of words, there are four underlined letters or letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your a

2、nswer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.問(wèn)題:1.A.uncleB.umbrellaC.customD.university答案:D問(wèn)題:2.A.replyB.freelyC.uglyD.lonely答案:A解析 A項(xiàng)劃線部分發(fā)ai,而B(niǎo),C,D項(xiàng)劃線部分的發(fā)音是i,所以選A項(xiàng)。問(wèn)題:3.A.fourteenB.sourceC.yoursD.tournament答案:D問(wèn)題:4.A.countedB.askedC.missedD.whipped答案:A問(wèn)題:5.A.autumnB.difficultyC.

3、fluteD.suppose答案:B Vocabulary and StructureDirections: There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.問(wèn)題:1. One thing he felt

4、 regret for was that he never had the _ of hearing him play the piano.A.occassionB.possibilityC.opportunityD.chance答案:C問(wèn)題:2. I hope there is _ for the doctor in your car.A.seatB.roomC.placeD.corner答案:B解析 本題屬單詞辨別考查題。seat座位,底座,place地方,地點(diǎn),corner角落,拐角,只有room空間、余地,符合題意。故選B。問(wèn)題:3. I have no intention of _r

5、elations with them.A.breaking upB.breaking offC.breaking outD.breaking down答案:Bbreak up意為“打碎;分裂”;break off意為“斷絕;結(jié)束”;break out意為“爆發(fā)”;break down意為“崩潰;瓦解”。根據(jù)題意,應(yīng)選B。問(wèn)題:4. The bread and butter _ served for breakfast.A.areB.isC.haveD.had been答案:B當(dāng)由and連接的兩個(gè)名詞做主語(yǔ),若是指同一個(gè)人、同一件事或同一概念,而且and后面的名詞前沒(méi)有冠詞時(shí),謂語(yǔ)要用單數(shù)。問(wèn)題

6、:5. Mary has just called and asked _to have lunch with her tomorrow.A.you and IB.you and meC.I and youD.me and you答案:B作ask的賓語(yǔ)需用賓格me。問(wèn)題:6. Youd like to take a walk after supper, _ you ?A.hadntB.wouldC.wouldntD.shouldnt答案:C句中d是would的縮寫(xiě)。問(wèn)題:7. We wont be able to go to the club _ our parents give us perm

7、ission.A.althoughB.neverthelessC.unlessD.once答案:CAlthough盡管,nevertheless然而,unless除非,once一旦。選項(xiàng)C是正確的。問(wèn)題:8. It is essential that all these figures _ twice.A.must be checkedB.be checkedC.is checkedD.will be checked答案:B這是一種虛擬語(yǔ)氣。類似的還有“it is important; it is necessary”等。從句用should do的形式,should可以省略。問(wèn)題:9. The

8、 new medicine the doctor _ for the pain in my stomach is imported and quite expensive.A.boughtB.prescribedC.describedD.discovered答案:B解析 本題屬動(dòng)詞辨別題。醫(yī)生開(kāi)藥方應(yīng)用prescribe。buy(過(guò)去分詞bought)買,describe描述,discover發(fā)現(xiàn),均不符。問(wèn)題:10. Our English teacher is _ .A.James and Marys fatherB.Jamess and Marys fatherC.James and M

9、arys fatherD.James and Marys father答案:A與is配合的應(yīng)為單數(shù)概念。A表示該人是James和Mary兩個(gè)人共同的父親。問(wèn)題:11. The _ garden looks very beautiful.A.newly buildB.new buildC.newly builtD.newly building答案:C問(wèn)題:12. - Ive never seen that movie. - _ have I. A.SoB.EitherC.NeitherD.Too答案:C對(duì)話中的第一句是否定的。要表示同樣否定的含義應(yīng)用neither。選項(xiàng)C是正確的。句子大意我從來(lái)

10、沒(méi)看過(guò)那部電影。我也沒(méi)看過(guò)。問(wèn)題:13. Heres a man who just breaks into a bank and helps himself _ so much money.A.toB.byC.forD.on答案:A問(wèn)題:14. She didnt like _ at the poor man.A.he shoutedB.his shoutingC.him to shoutD.that he should shout答案:B問(wèn)題:15. He gained his _ by printing _ of famous writers.A.wealth; workB.wealthy

11、; worksC.wealthy; workD.wealth; works答案:D解析 本題 考查名詞的用法。wealth(財(cái)富)是不可數(shù)名詞,works(作品)可數(shù)名詞。 ClozeDirections: For each blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer

12、 Sheet. Hawaii, the youngest state of the United States, is different in many ways from the mainland states. The Hawaiian people are a mixture of the 1 Hawaiians and many immigrants who arrived 2 When the first pineapple plantations 3 in Hawaii in the 1900s, there were not enough people living on th

13、e. islands to do all the work. 4 more came: the Chinese, Japanese, and the Portuguese were the main groups. For many years, Hawaiian customs were looked down on or 5 . Now there is new pride in the old ways. Children are learning the 6 language and the traditional songs and dances. At the University

14、 of Hawaii there is a great deal of interest in the history of the islands and the culture of the 7 . Visitors to the islands 8 to see the island paradise as it 9 to be. Large numbers of tourists from the Mainland 10 in Hawaii daily. Signs of modem tourism are 11 . Honolulu and its suburbs, a quiet

15、area of about 250,000 thirty years 12 , is now a crowded area of 800,000 residents and 13 . As you drive around the island of Oahu, you can find some of the beaches are closed 14 the public, and more and more tourist resorts are being built in areas that were unspoiled. Hawaiians 15 about what will

16、happen to the old way of life. 1.A.localB.originalC.folkD.migratory答案:B從mixture和immigrants兩詞可以看出此句的意思是說(shuō),夏威夷當(dāng)?shù)氐娜耸怯蓛刹糠秩私M成的。一是移民,二是最初就生活在這兒的人。所以,選項(xiàng)B是正確的。Local當(dāng)?shù)氐?,也?huì)包含移民過(guò)來(lái)的人。Folk表示民間的,不合題意。2.A.laterB.firstC.earlierD.last答案:AWho引導(dǎo)定語(yǔ)從句,修飾它前面的名詞。既然是immigrants,肯定是后來(lái)移居到這里的人。所以選項(xiàng)A是正確的。3.A.plantedB.would plant

17、C.were being plantedD.had been planted答案:C這里考查的是語(yǔ)態(tài)和時(shí)態(tài),種植園的開(kāi)墾應(yīng)是有人來(lái)做的,因此,語(yǔ)態(tài)應(yīng)為被動(dòng)態(tài)。按照后半句的意思,當(dāng)時(shí)人手不夠,說(shuō)明是在做這件事的時(shí)候,應(yīng)當(dāng)是現(xiàn)在進(jìn)行時(shí)。這個(gè)事件發(fā)生在過(guò)去,因此應(yīng)用被動(dòng)語(yǔ)態(tài)的過(guò)去進(jìn)行時(shí)。選項(xiàng)C是正確的。4.A.WhenB.ThatC.SoD.Though答案:C這里表示一個(gè)因果關(guān)系。上面提到人手不夠,許多外國(guó)人紛紛移民來(lái)此。選項(xiàng)C是正確的。5.A.respectedB.admiredC.damagedD.ignored答案:D此空前面有一個(gè)詞組“瞧不起(look down on)”,后面的一句又說(shuō)如

18、今對(duì)舊的方式又有新的自豪感(pride)。所以這里應(yīng)選擇與自豪相反的詞,排除選項(xiàng)A和B。原文并未提及原有的生活方式遭到破壞,選項(xiàng)C排除。故選項(xiàng)D是正確的。6.A.ChineseB.HawaiianC.JapaneseD.Portuguese答案:B既然原有的方式重新受到重視,傳統(tǒng)的歌舞也在學(xué)校里講授,學(xué)生要學(xué)的語(yǔ)言肯定也是當(dāng)?shù)氐恼Z(yǔ)言。選項(xiàng)B是正確的。7.A.pastB.todayC.AmericaD.other countries答案:A同樣,對(duì)夏威夷島嶼的歷史也感興趣了,以及這個(gè)島嶼過(guò)去的文化。此處不可能是當(dāng)今的文化,也不可能是美國(guó)或其他國(guó)家的文化。這里強(qiáng)調(diào)的是對(duì)夏威夷過(guò)去傳統(tǒng)文化的重新認(rèn)識(shí)

19、。選項(xiàng)A是正確的。8.A.enjoyB.willingC.wantD.are like答案:C此空后面是to do sth。排除選項(xiàng)A:enjoy doing sth;此空前沒(méi)有系動(dòng)詞,排除選項(xiàng)B:be willing to do sth。Be like意為“像”。選項(xiàng)C是正確的。9.A.are usedB.wasC.usedD.would答案:CBe used to sth習(xí)慣于某事,used to do sth過(guò)去常常做某事,be to do sth將要做某事, would do過(guò)去將來(lái)時(shí)。這篇文章通篇講的是夏威夷過(guò)去的傳統(tǒng)文化如何重新受到重視。因此,這里應(yīng)指的是過(guò)去常常發(fā)生的事。選項(xiàng)C是

20、正確的。10.A.approachB.arriveC.reachedD.stay答案:BApproach走近、靠近,arrive in/at (a place)到達(dá)某地,reach (a place)到達(dá)某地,stay短期住。選項(xiàng)A和D邏輯上不符。原文空后有介詞in,故選項(xiàng)B是正確的。11.A.somewhereB.anywhereC.nowhereD.everywhere答案:D前面說(shuō)大量的旅游者涌人夏威夷,后面又說(shuō)原來(lái)安靜的地方現(xiàn)在變得很擁擠,到處都是旅游的人。可見(jiàn)這里應(yīng)是,旅游的標(biāo)志到處都是。選項(xiàng)D是正確的。12.A.beforeB.agoC.overD.near答案:B在確定的數(shù)字后,

21、表示以前,用ago。選項(xiàng)B是正確的。13.A.touristsB.immigrantsC.peopleD.crowds答案:A這一段講的是夏威夷旅游業(yè)的繁榮。這個(gè)島嶼的人口,肯定兩種人相加:當(dāng)?shù)鼐用窈吐糜握?。選項(xiàng)A是正確的。14.A.forB.fromC.towardD.to答案:D表達(dá)對(duì)關(guān)閉用close to。選項(xiàng)D是正確的。15.A.wonderB.thinkC.puzzleD.worry答案:D根據(jù)上下文,對(duì)如此多的度假勝地的建設(shè),對(duì)于沙灘的關(guān)閉,當(dāng)?shù)厝撕軗?dān)心,不知未來(lái)的生活會(huì)是怎樣的。選項(xiàng)D是正確的。 Reading ComprehensionDirections: There are

22、 five reading passages in this part. Each passage is followed by four questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose the best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet. The Valuable Teeth Here is a story told about an American general

23、 who was a very important figure (人物) in the American army during the First World War. Everybody in the Unites States knew him and many people wished to have a picture or something of his in their homes. Soon after the war the general returned to Washington. One day he went to a dentist (牙醫(yī)) and had

24、 six teeth pulled out. A week later the general heard that his teeth were being sold in curiosity shops at $5 each. On each of the teeth there was a label (標(biāo)簽) with the name of the general and words: Buy these teeth and show them to your friends at home. The general got angry. He rushed to his offic

25、e and ordered six officers to go around the city and buy all his teeth. The officers went out and visited every curiosity shop in the capital (首都). They were away from the office all day. In the evening they returned and put on the table in front of the general the teeth they had bought. They had co

26、llected 175 teeth. 1. The generals teeth were sold in _.A.the museumB.the special shops selling some rare and interesting thingsC.the department storeD.the hospital答案:B解題指要 本題考查的是對(duì)詞義的推測(cè)能力。curiosity shops的意思是“古玩店”,即B選項(xiàng)the special shops selling some rare and interesting things。2. In the evening, the o

27、fficers went back with all the teeth which cost _.A.$785B.$1050C.$157D.$875答案:D解題指要 本題考查的是對(duì)細(xì)節(jié)的把握能力。該題可以從文章第二段第三句his teeth were being sold in curiosity shops at $5 each以及最后一段最后一句They had collected 175 teeth得出答案。3. The general ordered his men to _.A.look for his teeth and buy all of themB.arrest the d

28、entist at onceC.make all the shops stop selling teethD.buy all the teeth in all the shops答案:A解題指要 本題考查的是對(duì)細(xì)節(jié)的把握能力。該題可以從文章第二段最后一句and ordered six officers to go around the city and buy all his teeth得出答案。 The earliest immigrants to North America found Indians already living there. The Indians numbered a

29、bout 500,000 at that time. Their society was a primitive society, but they lived peacefully and welcomed the white strangers to the land. However, these early immigrants from Europe didnt want to share the land with the natives. They killed off many of the Indians, seized their land or pushed them o

30、ff to lands farther away. Today the Indians, not more than half a million, live in poverty and misery on the land on which they were once masters. The earliest immigrants were the Spanish, who settled in the southern part of what is now the U.S. The next large group were the English, after the Engli

31、sh came the French, Dutch, Irish, Germans, and other nationality groups, mostly European. Another early group to arrive were the Negroes. But they were brought in as slaves from Africa. They didnt win freedom till generations later. 1. Who were the earliest people living in North America?A.The Spani

32、sh.B.The English.C.The Negroes.D.The Indians.答案:D參見(jiàn)本文第一句。2. Why didnt the immigrants share the lands with the natives?A.They thought the Indians were not friendly to them.B.They wanted to seize the lands as their own.C.Because North America was first discovered by them.D.Because the Indian people li

33、ked making war to them.答案:B參見(jiàn)第一段句子:“However, these early immigrants from Europe didnt want to share the land with the natives. They killed off many of the Indians, seized their land or pushed them off to lands farther away. ”。3. According to this passage, which of the following is true?A.The Negroes

34、 came to North America in order to work for the earliest immigrants.B.The Negroes also belonged to the earliest immigrants to the North America.C.The Negroes were brought to America by chance.D.The Negroes didnt win freedom until now.答案:B參見(jiàn)最后一段。4. Which is the best title of this passage?A.The Earlie

35、st People in North America.B.The Earliest Immigrants to North America.C.The PeOple of the United States.D.Europeans Were the Earliest People Coming to the North America.答案:B文章主要講的是到北美的移民,所以選B。 On the morning of November 18,1735, an earthquake shook Boston, Massachusetts. John Winthrop, a professor a

36、t Harvard College, felt the quake and awoke. I rose, Winthrop wrote, and lighting a candle, looked on my watch, and found it to be 15 minutes after four. John Winthrop walked quickly downstairs to the grandfathers clock. It had stopped three minutes before, at 4 11. Except for stopping the clock, th

37、e quake had only thrown a key from the mantel to the floor. The clock had stopped because Winthrop had put some long glass tubes he was using for an experiment into the box for safekeeping. The quake had knocked the tubes over and blocked the pendulum. Winthrop, therefore, had the exact time that th

38、e earthquake had hit Boston. He looked at the key on the floor. The quake had thrown it forward in the direction of the quakes motion by a shock coming from the northwest, perhaps in Canada. 1. This passage suggests that _.A.John Winthrop had difficulty in sleepingB.earthquakes are common in BostonC

39、.Boston was a center for clock-makingD.John Winthrop was a scientist答案:D2. The last sentence of paragraph I suggests that _.A.the earthquake was not severe (= violent, serious)B.the key of the clock was lostC.the clock was broken upD.the earthquake was Very serious答案:A3. This selection proves that _

40、.A.man is often unable to control the power of natureB.earthquakes occur most often during nighttime hoursC.the direction of an earthquake can be detected (= discovered)D.university study the cause of earthquakes答案:C4. The earthquake happened at _.A.4:11 a.m.B.4:15 a.m.C.4:08 p.m.D.4:15 p.m.答案:A In

41、the US, people prefer waiting for a table to sitting with people they dont know. This means a hostess may not scat a small group until a small table is available, even if a large one is. If you are sitting at a table with people you dont know, it is impolite to light up a cigarette without first ask

42、ing if it will disturb them. At American restaurants and coffee shops you are usually served tap water before you order. You may find the bread and butter is free, and if you order coffee, you may get a free refill. Most cities and towns have no rules about opening and closing times for stores or re

43、staurants, though they usually do make rules for bars. Especially in large cities, stores may be open 24 hours a day. Servings in restaurants are often large, too large for many people. If you cant finish your meal but would like to enjoy the food later, ask your waitress or waiter for a doggie bag.

44、 It may have a picture of a dog on it, but everybody knows you are taking food for yourself. Supper and dinner are both words for the evening meal. Some people have Sunday dinner. This is an especially big noon meal. Tips are not usually added to the check. They are not included in the price of the

45、meal, either. A tip of about 15% is expected and you should leave it on the table when you leave. In some restaurants, a check is brought on a plate and you put your money there. Then the waiter or waitress brings you your change. 1. Which statement is true?A.American people like sitting with people

46、 they dont know.B.A hostess always seats a small group at a large table.C.American people never sit with people they dont know.D.American people would not light a cigarette if the people who sit at the same table mind their smoking.答案:D參見(jiàn)第一段最后一句。2. What do American people always do when servings are

47、 too large for them?A.They take the food home with a doggie bag for their dogs.B.They leave the food on the table and go away.C.They take the food home with a doggie bag and enjoy the food later.D.They ask the waitress or waiter to keep the food for them.答案:C參見(jiàn)第四段。3. Sunday dinner is_.A.a dinner in

48、the eveningB.a big noon mealC.a big meal on SundayD.a supper on Sunday答案:B參見(jiàn)句子:Some people have“Sunday dinnerThis is an especially big noon meal4. Which statement is not mentioned in the passage?A.Tips are not usually included in the total check.B.A 15 percent tip in large cities indicates satisfact

49、ory service.C.People tip waiters and waitresses.D.People always put tips on the table.答案:B參見(jiàn)最后一段。 Californian Michael Schwabe said goodbye to the gas pump two years ago. He leased an electric car. Schwabe says he gets more out of driving an electric car than just a charge. With the price of gasoline

50、 and with the problems with clean air, its important we get electric vehicles out on the road. On California roads there are about two thousand electric cars. By 2003, ten percent of all new cars may be required to have zero emissions. This is a mandate automakers say it is way ahead of its time. Gl

51、oria Bergquist of the Alliance of Auto Manufacturers says, The technology (for zero emissions) isnt here yet; it still needs advancement in driving range to make it more appealing to a wider consumer audience. Automakers blame it on the batteries. Power runs out on most cars aRer about 70 miles. How

52、ever, some cars can now go more than 100 miles on a charge. Batteries are expensive. Carmakers say there is nothing they can do about it. Tim Carmichael of the Clean Air Coalition says, The automakers have not built a vehicle unless required to do so, so its very important for the state to stay comm

53、itted to this program requiring automakers to build small amounts in beginning years and then the market will take off. 1. When did Michael Schwabe say goodbye to the gas pump?A.Two days ago.B.Two months ago.C.Two years ago.D.Ten years ago.答案:C參見(jiàn)第一段的第一句。2. What do automakers blame for there being fe

54、w electric cars now on the road?A.The price of gas.B.The mandate.C.The conditions of the roads.D.The batteries.答案:D參見(jiàn)倒數(shù)第二段:汽車制造商抱怨電池消耗得很快,而電池很貴。3. Right now the California Air Resources Board requires that a percentage of new cars sold should be free of emissions. What is that percentage?A.1%.B.5%.C

55、.10%.D.100%.答案:C參見(jiàn)第三段:加利福尼亞州要求到2003年,加州的道路上應(yīng)有10%的新車是不排放污染氣體的。4. How did Californian Michael Schwabe feel about driving an electric car?A.Too expensive.B.Hard to drive.C.Easy to control.D.More than just a charge.答案:D參見(jiàn)第一段的最后一句:租電動(dòng)汽車的人說(shuō),開(kāi)電動(dòng)汽車所獲得的遠(yuǎn)比所支付的要多。 Daily ConversationDirections: Pick out five appropriate expressions from the eight choices below and complete the following dialogue by blackening the corresponding letter on the

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論